Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει τη χώρα – Εκκενώθηκαν προληπτικά οικισμοί, υπερχείλισαν ποτάμια – ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ

Κύμα κακοκαιρίας, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές, τις καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους, “σφυροκοπά” πολλές περιοχές της χώρας, τις τελευταίες ώρες, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα. Ποτάμια υπερχείλισαν, ενώ δρόμοι και σπίτια πλημμύρισαν.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία είχε δεχθεί περισσότερες από 200 κλήσεις (214 συγκεκριμένα) έως τις 5.30 το απόγευμα του Σαββάτου για κοπές δέντρων, άντληση υδάτων και αφαιρέσεις αντικειμένων από την Αττική, την Αιτωλοακαρνανία, την Αχαΐα, την Ηλεία, την Άρτα, τα Ιωάννινα, την Θεσπρωτία, την Πρέβεζα, την Κέρκυρα και την Ζάκυνθο.

Επίσης, τις τελευταίες ώρες έχουν σταλεί προειδοποιητικά μηνύματα μέσω του “112” στους κατοίκους της Αιτωλοακαρνανίας, της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και της Λήμνου για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Ισχυρές βροχές σημειώνονται από τις πρώτες ώρες του Σαββάτου, καθώς ένα βαρομετρικό χαμηλό πλησιάζει από δυτικά τη χώρα μας. Στην δορυφορική εικόνα που ελήφθη στις 14:40 ώρα Ελλάδας από τον μετεωρολογικό δορυφόρο Meteosat-11 χρωματίζονται με πορτοκαλί και κόκκινες αποχρώσεις τα υψηλότερα νέφη, οι κορυφές των οποίων φτάνουν σε θερμοκρασίες κάτω των -40 βαθμών Κελσίου.

κακοκαιρία χάρτης

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η μέγιστη αθροιστική βροχόπτωση από την αρχή του 24ωρου έως το μεσημέρι του Σαββάτου 11/12 στην Ήπειρο πλησιάζει τα 250 χιλιοστά. Πιο συγκεκριμένα, ο σταθμός στα Θεοδώριανα Άρτας έχει καταγράψει 244 χιλιοστά βροχής και ακολουθούν τα Δερβίζιανα Ιωαννίνων με 174 χιλιοστά. Στον σχετικό πίνακα φαίνονται οι 8 σταθμοί που έχουν καταγράψει τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως το μεσημέρι του Σαββάτου 11/12.

 

κακοκαιρία χάρτης

Σημειώνεται ότι μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από τα ξημερώματα του Σαββάτου εστάλη χθες μέσω του “112” σε κατοίκους των νησιών του Ιονίου αλλά και της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου, με την σύσταση να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Συγκεκριμένα το μήνυμα ανέφερε: “Προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή σας από τα ξημερώματα του Σαββάτου. Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών”.

Σε αλλεπάλληλες συσκέψεις που πραγματοποιούνται από την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για τον βέλτιστο συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων ενόψει της κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα, αποφασίστηκαν “στοχευμένες παρεμβάσεις τοπικού χαρακτήρα για αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων”, ενώ έγινε μία συνολική αποτίμηση της επικινδυνότητας συγκεκριμένων σημείων όπου, εξαιτίας κακοτεχνιών, υπάρχει ενδεχόμενο να εκδηλωθούν πλημμυρικά φαινόμενα. Σε αυτό το πλαίσιο, αποφασίστηκαν παρεμβάσεις τοπικού χαρακτήρα.

Παράλληλα, το υπουργείο, σε συνέχεια των σχετικών προβλέψεων, καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις εξής βασικές οδηγίες:

– Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.

– Μη διασχίζετε, για κανένα λόγο, χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα, εάν βρεθείτε σε αυτήν τη θέση. Για κανέναν λόγο.

Ιωάννινα: Γέφυρα στον Άραχθο κόπηκε στα δύο – Υπερχείλισε ο Αχέροντας

Γέφυρα κατέρρευσε στα Ιωάννινα λόγω της έντονης κακοκαιρίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα ipeirotika.gr, η εν λόγω γέφυρα βρίσκεται στον Άραχθο και συγκεκριμένα στην Μικρή Γότιστα.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες χρήστη του facebook, το γεφύρι έσπασε και κόπηκε στα δύο από τα ορμητικά νερά του Αράχθου και τη σφοδρή βροχόπτωση.

Ακολουθούν οι σχετικές φωτογραφίες από τα Ιωάννινα

Υπερχείλισε ο Αχέροντας

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα epiruspost.gr, την τελευταία ώρα τα σοβαρότερα προβλήματα καταγράφονται στην περιοχή της Γλυκής όπου ήδη έχει υπερχειλίσει ο Αχέροντας ενώ οριακή είναι η κατάσταση και σε άλλα σημεία του ποταμού.

Καταστήματα και επιχειρήσεις στην παραποτάμια περιοχή στη Γλυκή έχουν πλημμυρίσει ενώ το ποτάμι συνεχίζει να κατεβάζει με ορμή τεράστιες ποσότητες νερών λόγω και της αδιάκοπης βροχόπτωσης.

Υπερχείλισε και ο παραπόταμος του Αχέροντα, ο Κοκυτός με αποτέλεσμα να είναι πιο έντονα τα πλημμυρικά φαινόμενα στον κάμπο Φαναρίου. Τα ορμητικά νερά του παρέσυραν γέφυρα στην περιοχή Σκάνδαλο, η οποία έδινε πρόσβαση σε κτηνοτροφικές μονάδες.

Ο Δήμος Ιωαννιτών απευθύνει έκκληση στους κατοίκους να αποφεύγουν για τις επόμενες ώρες τις άσκοπες μετακινήσεις ή αν αυτό δεν είναι εφικτό να είναι πολύ προσεκτικοί. Στον αστικό ιστό δεν υπήρξαν μέχρι στιγμής προβλήματα.

Λόγω της πλημμύρας στο ύψος της γέφυρας της Εγνατίας η επαρχιακή οδός Κουτσελιού- Δαφνούλας παραμένει κλειστή. Τα χωριά που επηρεάζονται άμεσα είναι: Πλατανιά, Δροσοχώρι, Ηλιόκαλη, Καραδήμα, Δαφνούλα.  Κλειστός επίσης παραμένει ο δρόμος Πλατανιάς- Καστρίτσας λόγω πλημμυρών.

Με μεγάλη προσοχή, μετά από πλημμύρες που εκδηλώθηκαν, γίνεται η κίνηση στον δρόμο Χαροκοπίου- Πλατανιάς, στο σημείο Ράχες.

Οι υπηρεσίες του δήμου με τα μηχανήματα που διαθέτουν και σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου επιχειρούν σε διάφορα σημεία της Δημοτικής Ενότητας Παμβώτιδας, καθαρίζοντας δρόμους από φερτά υλικά, τάφρους και διανοίγοντας πρόχειρες διόδους για τη διοχέτευση νερών.

Προβλήματα έχει δημιουργήσει και η υπερχείλιση του ποταμού Αχέροντα. Στη Γλυκή πλημμύρισαν επιχειρήσεις που βρίσκονται στις όχθες του ποταμού. Ελαιώνες και καλλιέργειες εσπεριδοειδών πνίγηκαν στα λασπόνερα. Σε λίμνη έχει μετατραπεί ο κάμπος Φαναρίου ενώ σε συναγερμό βρίσκονται οι κάτοικοι των χωριών.

Προσοχή στους πολίτες εφιστά ο Δήμος Ζηρού

Στο μεταξύ σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Ζηρού αναφέρεται ότι λόγω της μεγάλης αύξησης της στάθμης του Λούρου ποταμού απαιτείται μεγάλη προσοχή σε όσους κινούνται κατά το μήκος του.

Το σύνολο των μηχανημάτων έργων του δήμου βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία.

Οι μεγάλες βροχοπτώσεις είχαν ως συνέπεια την αύξηση της στάθμης του Λούρου ποταμού και την υπερχείλισή του σε ορισμένα σημεία. Για τον λόγο αυτό εφιστάται ιδιαίτερη προσοχή όλων των πολιτών που διαμένουν, ή μετακινούνται κατά μήκος του Λούρου ποταμού. Στο μεταξύ το σύνολο των μηχανημάτων έργου του Δήμου Ζηρού, επιχειρούν διαρκώς από τις πρώτες πρωινές ώρες για την αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή, όπως και το μεγαλύτερο μέρος της Δυτικής Ελλάδας.

Ζημιές έχουν προκληθεί σε κτηνοτροφικές μονάδες, επιχειρήσεις και οικείες, ενώ προβλήματα καθιζήσεων και κατολισθήσεων έχουν δημιουργηθεί σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου και κυρίως στις Κοινότητες Παπαδατών, Μελιανών, Πολυσταφύλου, τον Οικισμό Γαλήνη (Γαλατάς), καθώς και στο Θεσπρωτικό, όπου το μεγαλύτερο μέρος των ζημιών έχει ήδη αποκατασταθεί.

Τρίκαλα: “Φούσκωσε” επικίνδυνα ο Πηνειός

Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει στις αρχές η γρήγορη άνοδος της στάθμης του Πηνειού ποταμού στο ύψος της Νομής στα Τρίκαλα, λόγω της κακοκαιρίας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα trikalavoice.gr, μέσα σε λίγες μόνο ώρες η στάθμη ανέβηκε στα 3.75 μ. με όριο πλημμύρας τα 4.75 μ.

Μάλιστα, καθώς η έντονη βροχόπτωση συνεχίζεται, εκφράζονται φόβοι σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα εξελιχθεί η όλη κατάσταση τις επόμενες ώρες.

Όσον αφορά στη στάθμη του Πηνειού στο Διαλεκτό Τρικάλων, έχει αγγίξει το 1.40 μ., ενώ την κατάσταση δεν ευνοεί και η βροχή που συνεχίζεται με την ίδια ένταση.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα trikalavoice.gr, συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων με επικεφαλής τον αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Μιχαλάκη είναι σε επιφυλακή κατά μήκος του ποταμού, προκειμένου να αποφευχθεί η περίπτωση υπερχείλισης.

Στο μεταξύ, σε επιφυλακή βρίσκεται και η πολιτική προστασία του Δήμου Τρικκαίων, καθώς και ο Ληθαίος ποταμός ξεκινάει να φουσκώνει επικίνδυνα.

Νωρίτερα, με 22 μηχανήματα η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, προσπαθούσε να αντιμετωπίσει τις καταπτώσεις βράχων στο ορεινό οδικό δίκτυο και τα νερά στο οδόστρωμα, προκειμένου να γίνονται με ασφάλεια οι μετακινήσεις.

Σύμφωνα με όσα τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, η στάθμη των υδάτων στους ποταμούς είναι σε ανοδική πορεία. «Είμαστε σε εγρήγορση, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα» τονίζει ο κ. Μιχαλάκης, ενώ συνιστά στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Στο έλεος της κακοκαιρίας η Αιτωλοακαρνανία – Πλημμύρες και προληπτικές εκκενώσεις οικισμών

Έντονα προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στην Αιτωλοακαρνανία λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή από νωρίς το πρωί. Σημειώνεται ότι στις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας έχουν αποσταλεί προειδοποιητικά μηνύματα της Πολιτικής Προστασίας μέσω της υπηρεσίας του 112.
«Είμαστε αντιμέτωποι με ένα ισχυρό και επικίνδυνο φαινόμενο» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλειος Γκίζας και σημείωσε ότι «η βροχόπτωση έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα, ωστόσο τα πλημμυρικά φαινόμενα έχουν παρατηρηθεί ως τώρα σε αγροτικές εκτάσεις. Ανησυχούμε ωστόσο για την εξέλιξη των φαινομένων και παραμένουμε σε ύψιστη επιφυλακή.
Δύσκολη η κατάσταση στη περιοχή του Πούντου με τα νερά να έχουν πλημμυρίσει χωράφια και αυλές σπιτιών. Χρειάστηκε η πυροσβεστική για να απεγκλωβίσει αυτοκίνητο. Στα όρια του είναι ο χείμαρρος ΣΚΑ.

Δύσκολη η κατάσταση και στο Ξηροπήγαδο με το ρέμα Τζάβαρη να έχει σπάσει και να έχει γεμίσει λάσπες το οδόστρωμα.

Στη θέση Χάνι Λόη στη Ναυπακτία έχει διακοπεί η κυκλοφορία και μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας προσπαθούν να την αποκαταστήσουν.

Κινδυνεύουν σπίτια στην Κάτω Βασιλική

Δύσκολη είναι η κατάσταση και στην Κάτω Βασιλική. Όπως βλέπετε στις εικόνες, έχει δημιουργηθεί ένας τεράστιος χείμαρρος, με τα νερά να μπαίνουν στις αυλές των σπιτιών.

Το ίδιο έντονα είναι τα καιρικά φαινόμενα σε Τρίκορφο και Γαβρολίμνη, όπου ξεχείλισαν τα ρέματα και πλημμύρισαν αγροτικές εκτάσεις.

Η Επαρχιακή Οδός της Θέρμου πλημμύρισε με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να έχει γίνει πολύ δύσκολη για τους κατοίκους.

Η κακοκαιρία “χτύπησε” και το Μεσολόγγι – Εκκενώνεται η περιοχή Κλεισόβα

Στην προληπτική εκκένωση των κατοίκων στην περιοχή Κλείσοβας Μεσολογγίου, κοντά στον οικισμό των Ρομά, προχωρούν οι αρχές μετά από σχετική εισήγηση του δήμαρχου της πόλης Κωνσταντίνου Λύρου, καθώς υπάρχουν φόβοι επέκτασης των πλημμυρικών φαινομένων, εξαιτίας της δυνατής βροχόπτωσης.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Λύρος σημείωσε ότι «η εκκένωση γίνεται για καθαρά προληπτικούς λόγους και οι κάτοικοι μεταφέρονται σε ξενοδοχεία της περιοχής. Σε συνεργασία με το υπουργείο και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η επιχείρηση ολοκληρώνεται και κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να προστατευθούν οι ανθρώπινες ζωές».

Τεράστιος είναι ο όγκος του νερού στο ρέμα της Αγριλιάς  και πλέον η διέλευση είναι αδύνατη.

 

Αρκετοί δρόμοι στο Μεσολόγγι έχουν πλημμυρίσει. Στην οδό Φραγκλίνου το νερό έχει μπει σε κάποια σπίτια επιχειρείται απάντληση υδάτων η Εθελοντική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης Μεσολογγίου. Παράλληλα τα μέλη της ομάδας απεγκλώβισαν και μια ηλικιωμένη κατάκοιτη γυναίκα και την μετέφεραν σε ασφαλές σημείο.

Προβλήματα και στην περιοχή του Ραδιομεγάρου, ενώ ο δρόμος μπροστά από το Δημαρχείο έχει πλημμυρίσει.

Εν τω μεταξύ έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην παλιά εθνικό οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων στο ύψος του Ευηνοχωρίου λόγω του ότι έχει πλημμυρίσει  ο δρόμος.

Προβλήματα παρατηρούνται και στο Αιτωλικό όπου έχουν σημειωθεί πλημμύρες σε αρκετά σημεία χωρίς ακόμα να έχουν αναφερθεί ζημιές σε σπίτια.

Εκκενώθηκε ο οικισμός Καμαρετσέικα στο Αγρίνιο

Στην προληπτική εκκένωση του οικισμού Καμαρετσέικα Ζευγαρακίου προχώρησε ο Δήμος.

Η απόφαση ελήφθη λόγω της ανόδου της στάθμης του νερού στη λίμνη Λυσιμαχεία αν και προς το παρόν δεν έγιναν αναφορές για ζημιές, σύμφωνα με το agrinionews.gr.

Ο συγκεκριμένος οικισμός είχε εκκενωθεί προληπτικά και στην πρόσφατη κακοκαιρία «Μπάλλος».

Η βροχόπτωση παραμένει ωστόσο σφοδρή στην Αιτωλοακαρνανία με δυσχέρειες να εντοπίζονται σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου από την συγκέντρωση υδάτων.

Για το λόγο αυτό οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις.

Η ανακοίνωση του δήμου Αγρινίου

«Με απόφαση του Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου εκκενώνεται προληπτικά ο οικισμός Καμαρετσέικα Ζευγαρακίου λόγω της ανόδου της στάθμης του νερού στη λίμνη Λυσιμαχεία».

Αχαΐα – Πλημμύρισαν δρόμοι, αποκλείστηκαν σπίτια

Ζημιές έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στη Δυτική Αχαΐα, με περιοχές και δρόμους να έχουν πλημμυρίσει και σπίτια να έχουν αποκλειστεί.
Η Ακτή Δυμαίων έχει μετατραπεί σε “λίμνη”, ενώ προβλήματα έχουν προκληθεί και στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου με την Τροχαία να βρίσκεται επί ποδός προκειμένου να διακόψει την κυκλοφορία, σε περίπτωση που χρειαστεί.
Στην επαρχιακή οδό Άρλας – Ζησιμέικων, η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπηκε, καθώς υπερχείλισε παρακείμενος χείμαρρος, ενώ προβλήματα εντοπίζονται και στον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Αθηνών, σύμφωνα με το tempo24.news.

κακοκαιρία Αχαία

Στην περιοχή του Ρίου, ο κόμβος μπροστά από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών έχει πλημμυρίσει. Επίσης, διακόπηκε η κυκλοφορία στον δρόμο προς Άνω Καστρίτσι έπειτα από κατολίσθηση και στο σημείο επιχειρούν μηχανήματα για την απομάκρυνση των χωμάτων.

κακοκαιρία Αχαία

Εικόνες καταστροφής

Απέραντη λίμνη θυμίζει το χωριό στα Σουδενέικα του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, με τους δρόμους να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια και τους κατοίκους να είναι εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους. Δύο σπίτια στο ύψος της Εκκλησίας έχουν αποκοπεί από τα νερά, εν μέσω σφοδρής βροχόπτωσης. Στο σημείο βρίσκονται ήδη ο αντιδήμαρχος Κώστας Ταπεινός και δυνάμεις της πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

κακοκαιρία Αχαία

Ίδια εικόνα και στη Φώσταινα Δυτικής Αχαΐας με τους χειμάρρους να κατεβάζουν τόνους νερού και λάσπης, ενώ κατά τόπους έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις.

Σοβαρό πρόβλημα υπάρχει και στον δρόμο από το αεροδρόμιο Αράξου προς Λάππα, λόγω της συσσώρευσης υδάτων.

Καρδίτσα: “Φούσκωσαν” ποτάμια και χείμαρροι στους δήμους Αργιθέας και Λίμνης Πλαστήρα

Η κακοκαιρία “χτυπά” και την Καρδίτσα. Επικίνδυνα έχουν “φουσκώσει” οι ποταμοί και οι χείμαρροι στο δήμο Αργιθέας, της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, από τις ισχυρές βροχοπτώσεις, σύμφωνα με όσα δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος κ. Ανδρέας Στεργίου, ενώ σημειώθηκε και μια κατολίσθηση στην Τοπική Κοινότητα Μαράθου, για την οποία βρίσκονται σε εξέλιξη οι προσπάθειες αντιμετώπισής της.
Καταπτώσεις βράχων σε ορισμένα σημεία του οδικού δικτύου σημειώθηκαν στο δήμο Λίμνης Πλαστήρα, από την έντονη και συνεχή βροχόπτωση, καταπτώσεις, όπως τονίζει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμαρχος κ. Παναγιώτης Νάνος, οι οποίες έχουν καθαριστεί. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ποταμοί ¨φουσκώνουν”, χωρίς μέχρι τώρα να εμπνέουν ανησυχία. Είμαστε σε ετοιμότητα και παρακολουθούμε την εξέλιξη των βροχοπτώσεων σε συνεργασία με την αντιπεριφέρεια Καρδίτσας, προσθέτει ο κ. Νάνος.

Σε πλήρη ετοιμότητα έχει θέσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας με τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας, το σύνολο του μηχανισμού που εμπλέκεται στο σχέδιο πρόληψης και αντιμετώπισης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που αναμένονται στην περιοχή τις επόμενες ώρες, με επίκεντρο την Δυτική Θεσσαλία, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση. Με επιστολή της η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας καλεί τους Δήμους να βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή στο πλαίσιο των γεωγραφικών αρμοδιοτήτων τους, με τα μηχανήματα που διαθέτουν σε διασπορά και ετοιμότητα για άμεση αναχώρηση. Επιπλέον καλούνται οι αγρότες, κτηνοτρόφοι και όσοι έχουν εργασίες στην ύπαιθρο να τηρούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα αυτοπροστασίας και για την ασφάλειά τους να περιορίσουν τις μετακινήσεις στις απολύτως αναγκαίες.

Τεράστια κύματα στον Φλοίσβο “σκέπασαν” δημοσιογράφο του Alpha

Τα τεράστια κύματα στον Φλοίσβο από την κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα παρέσυραν τον δημοσιογράφο του Alpha, Γιώργο Κουρδή. Όλα συνέβησαν κατά της διάρκεια της ζωντανής σύνδεσης που είχε η εκπομπή “Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση”.
“Δεν πλησιάζεις στην ακτή. Είναι πολύ επικίνδυνο. Η θάλασσα αυτή μπορεί να σε τραβήξει μέσα” έλεγε ο ρεπόρτερ, περιγράφοντας πόσο μεγάλα είναι τα κύματα και πόσο ισχυροί άνεμοι πνέουν στην περιοχή.

“Τώρα μας καλύπτει, μας κάλυψε” φώναξε και τα κύματα πραγματικά “σκέπασαν” τον ίδιο και την… κάμερα.

Η εικόνα πάγωσε…  “Και βράχηκε και βραχυκύκλωσε. Στεγνώστε. Βγαίνουμε μετά το διάλειμμα” είπε ο Νίκος Μάνεσης και πήγε σε διαφημίσεις.

Κακοκαιρία και στην Εύβοια με ανέμους έως 9 μποφόρ – Η θάλασσα «βγήκε» στον δρόμο στα Νέα Στύρα

Κακοκαιρία με ισχυρούς ανέμους που φτάνουν τα 9 μποφόρ στην Εύβοια. Τα κύματα στον Νότιο Ευβοϊκό Κόλπο είναι μανιασμένα.

Οι ισχυροί άνεμοι ανέβασαν τη στάθμη του νερού και έτσι η θάλασσα κάλυψε τον παραλιακό δρόμο στα Νέα Στύρα, με την κυκλοφορία να διεξάγεται με μεγάλη δυσκολία.

κακοκαιρία - Εύβοια

Οι δυνατοί άνεμοι και τα κύματα έβγαλαν πέτρες και χαλίκια από τη θάλασσα τα οποία έχουν «πνίξει» τον δρόμο, σύμφωνα με το evima.gr. Συνεργεία του Δήμου Καρύστου έσπευσαν στο σημείο για να καθαρίσουν τον δρόμο από τα φερτά υλικά.

Κακοκαιρία - Εύβοια

Ακόμα οι άνεμοι που πνέουν, είναι ισχυροί και αναμένεται ότι θα εξασθενήσουν το βράδυ του Σαββάτου, σύμφωνα με τις καιρικές προβλέψεις.

Κέρκυρα: Διακοπές ρεύματος λόγω κακοκαιρίας

Διακοπή ρεύματος σημειώθηκε πριν λίγο σε αρκετές περιοχές στο κέντρο λόγω βλάβης σε καλώδιο στην οδό Κύπρου στην Κέρκυρα. Σύμφωνα με την ΔΕΔΔΗΕ τα συνεργεία εργάζονται για την αποκατάσταση.

κακοκαιρία - Κέρκυρα

Τα προβλήματα ηλεκτροδότησης είναι πολλά και εκτεταμένα, καθώς λόγω των ισχυρότατων ανέμων έχουν προκληθεί πολλές βλάβες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης σύμφωνα με το kerkyrasimera.gr.

Ευηνοχώρι: Κατέρρευσε σιδηροδρομική γέφυρα

Συνεχίζονται τα προβλήματα από τη σφοδρή κακοκαιρία στη Δυτική Ελλάδα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα nafpaktianews.gr, τα ορμητικά νερά του Ευήνου κατάφεραν να ρίξουν την σιδηροδρομική γέφυρα του Ευηνοχωρίου.

Επισημαίνεται ότι η εν λόγω σιδηροδρομική γραμμή δεν ήταν λειτουργική καθώς έχει μείνει από τότε που εκτελούσε δρομολόγια προς το Κρυονέρι.

Αχαΐα: ΒΙΝΤΕΟ από τον απεγκλωβισμό ενός άνδρα και των σκύλων του από μέλη της ΕΜΑΚ

Δύσκολες ώρες στην Αχαΐα λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που την πλήττει τη χώρα μας τις τελευταίες ώρες. Ολόκληρες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας έχουν μετατραπεί σε λίμνες, σπίτια έχουν πλημμυρίσει και περιουσίες έχουν καταστραφεί.

Σύμφωνα με το pelop.gr, στα Στεναΐτικα της Κάτω Αχαΐας, η 6η ΕΜΑΚ Πάτρας διέσωσε έναν άνδρα και τους δύο σκύλους του οι οποίοι κινδύνευαν από τα ορμητικά νερά, τα οποία μάλιστα είχαν φτάσει σε πολύ υψηλό σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης των δύο σκύλων αρνήθηκε να εγκαταλείψει το σπίτι χωρίς τα αγαπημένα του κατοικίδια. Επικεφαλής της επιχείρησης ήταν ο Διοικητής της 6ης ΕΜΑΚ, επιπυραγός Θεόδωρος Φιλιππόπουλος.

Αχαΐα

Αχαΐα

Αχαΐα

Ακολουθεί αποκαλυπτικό βίντεο από το σημείο στο Ευηνοχώρι

Dείτε πώς κινείται η κακοκαιρία από τους χάρτες του Windy.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ