Ηλεία: Θετικός ο δήμαρχος Πηνειού κυκλοφορούσε και συμμετείχε σε δράσεις

Θετικός στον κορoνοϊό εντοπίστηκε ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος, που συμμετείχε σε κοινωνικές δράσεις και εκτελούσε τα καθήκοντά του έως και σήμερα. Σύμφωνα με την ανάγνωση της ανακοίνωσης που εξέδωσε πριν λίγο το γραφείο Τύπου του δήμου Πηνειού, ο κ. Μαρίνος είχε κάνει μοριακό τέστ από τις 5 Νοεμβρίου σε ιδιωτικό εργαστήριο και του είχε αναφερθεί πως αν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό δεν θα υπήρχε ειδοποίηση.

Ο κ. Μαρίνος υποστηρίζει πως ουδέποτε έλαβε ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ, συνεχίζοντας την καθημερινότητά του, όντας εμβολιασμένος και χωρίς να παρουσιάζει κάποιο σύμπτωμα.

Να σημειώσουμε πως ο κ. Μαρίνος την περασμένη Δευτέρα – και ενώ ήταν θετικός όπως φαίνεται και στην ανακοίνωσή του, συμμετείχε στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας στην 117 ΠΜ Ανδραβίδας μαζί με άλλους τοπικούς άρχοντες και φορείς.

Ο κ. Μαρίνος υποστηρίζει πως δεν είχε ενημερωθεί όμως οι αστυνομικές αρχές είχαν δεχθεί καταγγελίες αφού όπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση και ερευνούσαν αν ο δήμαρχος Πηνειού, ενώ ήταν θετικός στον κορoνοϊό κυκλοφορούσε δημοσίως και δεν βρισκόταν σε καραντίνα.

Εκείνο πάντως που παραμένει κενό στην ανακοίνωση του κ. Μαρίνου είναι πως η Αστυνομία ελάμβανε καταθέσεις για την περίπτωση αυτή, χωρίς να έχει ενοχλήσει πρώτα τον ίδιο;

Η ανακοίνωση του κ. Μαρίνου

ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΟΝ ΕΟΔΥ ΕΠΙΡΡΙΠΤΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΗΝΕΙΟΥ

“Για ολιγωρία και ανευθυνότητα κατηγορεί τον ΕΟΔΥ ο Δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος δεδομένου ότι δεν ενημερώθηκε εγκαίρως για το αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου στο οποίο υπεβλήθη οικειοθελώς.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου, ο Δήμαρχος με δική του πρωτοβουλία και αφού πληροφορήθηκε ότι ο τέως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος είχε επισκεφθεί την Γαστούνη ανιχνεύθηκε θετικός στον κορoνοιό, υπεβλήθη σε μοριακό έλεγχο σε ιδιωτικό εργαστήριο της περιοχής και ανέμενε το αποτέλεσμα την επομένη. Όπως του γνωστοποιήθηκε από το εργαστήριο «αν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό δεν θα υπήρχε ειδοποίηση».

Την επομένη, ημέρα Σάββατο, ο δήμαρχος και αφού ουδέποτε έλαβε ειδοποίηση και δίχως να έχει συμπτώματα , συνέχισε το πρόγραμμά του τηρώντας πάντα τα μέτρα που προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο. Να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος είναι πλήρως εμβολιασμένος.

Την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου ο Δήμαρχος ενημερώθηκε τυχαία από καταστηματάρχη ότι υπάλληλός του καταστήματος εκλήθη στο ΑΤ Πηνειού για να καταθέσει «αν ο δήμαρχος βρισκόταν την συγκεκριμένη ημέρα και ώρα στο κατάστημα, δεδομένου ότι είναι θετικός».

Ο Δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος τηρώντας ως στάση ζωής την ατομική ευθύνη και την συλλογική υπευθυνότητα, βρίσκεται από την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 14 Νοεμβρίου σε καραντίνα”.

Πηγή: ilialive.gr

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.