Σάμος: Ένταση και συλλήψεις σε δομή μεταναστών – Φώναζαν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης – ΒΙΝΤΕΟ

Ένταση προκλήθηκε το βράδυ της Τρίτης (17/10) στην κλειστή ελεγχόμενη δομή Σάμου, όταν περίπου 700 μετανάστες ξεκίνησαν να φωνάζουν συνθήματα με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση της αστυνομίας.

Όπως μεταδίδει το Open, οι 700 αραβόφωνοι μετανάστες και πρόσφυγες φώναζαν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης, ενώ επιχείρησαν να φύγουν από το κέντρο κράτησης προσπαθώντας να ανοίξουν την πύλη.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι συνολικά προσήχθησαν 7 άτομα εκ των οποίων οι 5 συνελήφθησαν.

Σύμφωνα με το Samos24.gr, τα 5 άτομα συνελήφθησαν από αστυνομικούς και συνοριακούς φύλακες του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Σάμου με τη συνδρομή αστυνομικών διαφόρων υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου.

Οι συλληφθέντες ταυτοποιήθηκαν για την εμπλοκή τους σε έκνομες ενέργειες, κατά τη διάρκεια των χθεσινοβραδινών επεισοδίων στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή στη Σάμο.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει τα αδικήματα της βίας κατά υπαλλήλων, της διατάραξης της κοινής ειρήνης και της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια.

@xnjcxvكم ساموس حاليا 🫡🇵🇸🇸🇾

♬ الصوت الأصلي – آبۅꪇ ﺳمر͜هہ آﺪير͜ي ★{505}★🇬🇷

Ο συντονισμός και η καθοδήγηση των αστυνομικών δυνάμεων στο επιχειρησιακό πεδίο, πραγματοποιήθηκε από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου μέσω του Κέντρου Επιχειρήσεων του Αστυνομικού Μεγάρου Μυτιλήνης, ενώ συνέδραμε και πτητικό μέσο.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σάμου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ