Γιάννης Καλλιάνος: «Θα σου τελειώσω την καριέρα» – Η καταγγελία για το μήνυμα σε γιατρό και η απάντηση του βουλευτή

Η υπόθεση θανάτου του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου εξακολουθεί να βρίσκεται στην επικαιρότητα, με νέες αποκαλύψεις και δηλώσεις των εμπλεκόμενων πλευρών. Ο δικηγόρος του καθηγητή αγγειοπλαστικής κατήγγειλε σήμερα, ότι ο βουλευτής φέρεται να έστειλε «απειλητικό» μήνυμα στον γιατρό ότι θα του τελειώσει την καριέρα. Από την πλευρά του, ο Γιάννης Καλλιάνος απάντησε: «Τι απειλητικά μηνύματα να έστελνα; Ήμουν σε κατάσταση σοκ και πανικού».

Αναλυτικά, ο συνήγορος του καθηγητή αγγειοπλαστικής, Μιχάλης Δημητρακόπουλος μίλησε στην εκπομπή T-live για τα όσα καταγγέλθηκαν για «φακελάκι».

«Όταν ακούγεται μία καταγγελία, η οποία ουσιαστικά που αποτελεί δολοφονία χαρακτήρα, όπου ένας άνθρωπος πανεπιστημιακός με πολύχρονη παρουσία στα ιατρικά δρώμενα της χώρας, διδάσκει φοιτητές και γιατρούς, χειρουργεί καθημερινά δεκάδες ανθρώπους, σώζει ζωές, είναι αναγνωρισμένος επιστήμονας στο εξωτερικό και αποτελεί κεφάλαιο της ιατρικής στη χώρα μας… όταν λοιπόν επιχειρείται να ακυρωθεί η ηθική υπόσταση αυτού του ανθρώπου με μία τέτοια καταγγελία, το ελάχιστο που έχω να κάνω είναι να απαντήσω, σεβόμενος πάντοτε τον πόνο της οικογένειας για τον θάνατο. Είναι μία καταγγελία όψιμη, που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα» ανέφερε ο κ. Δημητρακόπουλος.

«Αυτό που έχω να σας πω για πρώτη φορά είναι ότι υπάρχει γραπτό μήνυμα, στις 23 Απριλίου, από τον κ. Γιάννη Καλλιάνο, δύο ημέρες πριν από τον θάνατο, με περίσσια εκτίμηση προς το πρόσωπο του εντολέως μου» είπε ο κ. Δημητρακόπουλος και πρόσθεσε: «O εντολέας μου ποτέ δεν ζήτησε και ποτέ δεν δέχθηκε φακελάκι».

Στη συνέχεια της συζήτησης, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος κατήγγειλε ότι ο Γιάννης Καλλιάνος έστειλε κι ένα δεύτερο sms στον καθηγητή. «Συγχρόνως με αυτό το μήνυμα που έστειλε ο κ. Καλλιάνος όπου εκφράζει την περίσσεια εκτίμησή του, ήρθε μετά ένα άλλο μήνυμα που λέει “υπόσχομαι, θα σου τελειώσω την καριέρα“», είπε ο δικηγόρος του γιατρού.

 

Τι απαντά ο Γιάννης Καλλιάνος

Ο Γιάννης Καλλιάνος επέμεινε ότι ο πατέρας του έπρεπε να μπει σε ΜΑΦ λόγω της επιβαρυμένης υγείας του και πως δεν θα έπρεπε να γίνει ο ακρωτηριασμός του σε απλή κλίνη του νοσοκομείου.

Μιλώντας στην εκπομπή LiveNews, ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε αρχικά πως «όλοι αυτοί που βγάζουν τις ανακοινώσεις, κανείς δεν βρέθηκε μέσα στο δωμάτιο του πατέρα μου. Ήρθε κάποιος από αυτούς; Εκεί ήμουν όλη την ημέρα. Όχι. Θέλω να πω ότι δεν ζήτησα καμία ιδιαίτερη μεταχείριση από το νοσοκομείο».

«Ο πατέρας μου πήγε στα επείγοντα στην εφημερία και περίμενε 5 ώρες σε ένα ράντζο της εφημερίας. Δεν ζήτησα από κανέναν να με εξυπηρετήσει. Όταν ο πατέρας μου έσβηνε και κατέρρεε ο οργανισμός του ζήτησα μόνο να του παρασχεθεί η υποστήριξη που χρειάζεται, ώστε να επιβιώσει. ΜΑΦ ή ΜΕΘ χωρίς διασωλήνωση. Δεν ζήτησα διασωλήνωση», πρόσθεσε.

Απαντώντας στα περί αποστολής απειλητικού μηνύματος σε γιατρό, ο Γιάννης Καλλιάνος είπε: «Για όνομα της Παναγίας. Τι απειλητικά μηνύματα να έστελνα; Ήμουν σε κατάσταση σοκ και πανικού. Έστελνα απλά συνεχόμενα μηνύματα στον γιατρό και του έλεγα “σας παρακαλώ πάρα πολύ, πώς μου λέτε ότι πάει καλά ο πατέρας μου; Αφού ο κορεσμός πήγε στο 60, βάλτε τον σε μία ΜΑΦ”. Έσβησε δύο φορές μπροστά μου».

«Έστειλα πολλά μηνύματα στους ανθρώπους αυτούς, στον καθηγητή, και του είπα κύριε καθηγητά… ξεκίνησα πάρα πολύ ευγενικά στην αρχή. Δεν τον έβρισα τον άνθρωπο στο τέλος, απλά είχα απαυδήσει και λέω είναι ντροπή αυτό που έγινε και δεν είναι λογικό για την καριέρα σας κλπ να γίνονται αυτά τα πράγματα», συμπλήρωσε.

Ακόμη, ανέφερε πως ο ίδιος δεν έδωσε ποτέ φακελάκι στους γιατρούς. «Δεν ήμουν ενήμερος για τίποτα, εγώ προσωπικά δεν έδωσα κανένα φακελάκι. Ούτε ο γιατρός αυτός ζήτησε φακελάκι. Η μητέρα μου όμως, ως γυναίκα που ήθελε ο άνδρας της να έχει την καλύτερη μεταχείριση, αντί να του κάνει ένα δώρο του γιατρού μετά το χειρουργείο, πήγε και τον βρήκε και του έδωσε ένα χρηματικό ποσό. Της είπε ο γιατρός όχι, είπε σας παρακαλώ είναι από εμένα για την ζωή του άντρα μου κλπ και ο άνθρωπος ο άλλος το δέχτηκε. Όλα αυτά θα αποδειχθούν», τόνισε ο Γιάννης Καλλιάνος.

«Ο πατέρας μου διασωληνώθηκε για το θεαθήναι, στην προθανάτια κατάστασή του για τα μάτια του κόσμου», συμπλήρωσε.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ