ΠΑΣΟΚ: «Προεκλογικό μπόνους» στο δημόσιο την ώρα που παραμένουν οι μισθοί φτώχειας

Δριμεία επίθεση στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για το μπόνους παραγωγικότητας στο δημόσιο εξαπέλυσε σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντάς το ως «προεκλογικό».

ΠΑΣΟΚ: Ένσταση αντισυνταγματικότητας για την είσοδο των ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ

«Οι αμοιβές των δημοσίων υπαλλήλων έχουν μειωθεί περισσότερο από 25% από την κρίση και μετά», τονίζει η Χαριλάου Τρικούπη.

Το ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι «αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων έχει επίσης μειωθεί χωρίς αντίστοιχη μείωση και καλύτερη οργάνωση της δουλειάς που καλούνται να φέρουν εις πέρας όσοι παραμένουν στο Δημόσιο. Η πιλοτική εφαρμογή του συστήματος bonus στο Δημόσιο που εφάρμοσε η κυβέρνηση, αποδείχτηκε ακόμα ένα εργαλείο πελατειακής χειραγώγησης της δημοσιοϋπαλληλίας στα χέρια των κομματικών της ημέτερων».

«Οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα πάρουν για άλλη μια χρονιά, δώρο Πάσχα. Το 2025, κατά το οποίο θα εφαρμοστεί το bonus των δημοσίων υπαλλήλων που υποσχέθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός, απέχει 8 μήνες, η κυβέρνηση έκρινε ότι είναι η πλέον κατάλληλη στιγμή να ανακοινώσει την οριζόντια εφαρμογή του bonus παραγωγικότητας», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ