Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

«Εμείς απλά εκπληρώσαμε την επιθυμία του παιδιού μας» – Συγκλονίζει η μητέρα της αδικοχαμένης Εμμανουέλας Καρυωτάκη

Συγκλονίζει η μητέρα της 21χρονης φοιτήτριας Έμμας, που έχασε τη ζωή της σε τροχαίο στη Θεσσαλονίκη.

Η μητέρα της άτυχης 21χρονης αναφέρθηκε στη δωρεά οργάνων που προχώρησε, τονίζοντας πως εκπλήρωσε την επιθυμία της κόρης της.

«Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν φανταζόμασταν ότι θα γινόταν αυτό. Εμείς απλά εκπληρώσαμε την επιθυμία του παιδιού μας. Ποτέ δεν φανταζόμασταν όλο αυτό που θα επακολουθούσε», είπε στον ΣΚΑΪ.

Τόνισε πως «η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζαμε καν για τα ποσοστά δωρεάς οργάνων στη χώρα, εμείς κάναμε αυτό που θεωρήσαμε καθήκον μετά την επιθυμία του παιδιού μας».

«Η Έμμα ήταν πολύ ζωντανό παιδί, επέλεγε τη ζωή. Φεύγοντας έδωσε ζωή», είπε και πρόσθεσε πως «οι μέρες χωρίς το παιδί μας είναι ένας εφιάλτης δίχως τέλος. Βγάζουμε μέρα τη μέρα».

Αρκούδα κάνει βόλτες στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας – ΦΩΤΟ

Η παρατεταμένη καλοκαιρία που επικρατεί στην χώρα μας φέρεται να αποσυντόνισε και το «ρολόι» της καφέ αρκούδας που ζει στα βουνά των Γρεβενών.

Τις τελευταίες ημέρες η θερμοκρασία έπεσε αρκετές, ενώ έπεσε και το πρώτο χιόνι στην περιοχή. Σύμφωνα με το kozanimedia.gr, μία καφέ αρκούδα κάνει βόλτες στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας, αφήνοντας πίσω τα ίχνη της.

Δείτε φωτογραφίες από τα ίχνη που άφησε η αρκούδα στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας

Αρκούδα ίχνη

Αρκούδα ίχνη

Αρκούδα ίχνη

Θεσσαλονίκη: Του έβγαλε μαχαίρι και του πήρε 50 ευρώ και κινητό τηλέφωνο

Θύμα ληστείας κατήγγειλε πως έπεσε ένα άνδρας στην οδό Μοναστηρίου στη Θεσσαλονίκη περίπου στις 20:30.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε στην Αστυνομία, γύρω στις 20:30 άγνωστος δράστης τον απείλησε με μαχαίρι στην οδό Μοναστηρίου με σκοπό τη ληστεία και κατάφερε να του αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Η Αστυνομία ερευνά την καταγγελία.

Λάρισα: Τροχαίο ατύχημα στο κέντρο της πόλης – Συγκρούστηκαν ταξί και μηχανάκι – Ένας τραυματίας

Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό ενός 29χρονου σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στη Λάρισα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα onlarissa.gr, το συμβάν έλαβε χώρα λίγα λεπτά μετά τις 10:00 στην συμβολή των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και 28ης Οκτωβρίου, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ταξί και μηχανάκι συγκρούστηκαν.

Σύμφωνα, με πληροφορίες απολογισμός της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός του 29χρονου δικυκλιστή, που μεταφέρθηκε -φέροντας τραύματα στο πρόσωπο- με ΕΚΑΒ στο εφημερεύον Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας για τις πρώτες βοήθειες.

Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου: Ανησυχία για Λέσβο – Σε επιφυλακή για Κρήτη, Θήβα και Εύβοια

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Μόνιμης Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου και Μείωσης της Σεισμικής Διακινδύνευσης του ΟΑΣΠ, που συνεκλήθη απόψε έπειτα από συνεννόηση του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη και του προέδρου του ΟΑΣΠ και προέδρου της Επιτροπής, καθηγητή Ευθύμη Λέκκα.

Σύμφωνα με το ομόφωνο πόρισμα των μελών της Επιτροπής:

  1. Η σεισμική διακινδύνευση στην Ανατολική Κρήτη είναι εξαιρετικά μικρή, σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα.
  2. Στις περιοχές της Θήβας και της Εύβοιας καταγράφονται και αξιολογούνται τα νεότερα δεδομένα, με στόχο την πληρέστερη παρακολούθηση των σεισμικών ακολουθιών.
  3. Η τρέχουσα σεισμική δραστηριότητα στη βόρεια Λέσβο είναι σε εξέλιξη και παρακολουθείται. Δεν υπάρχουν στοιχεία ενεργοποίησης παρακείμενων ρηξιγενών ζωνών.

Στους πολίτες της Λέσβου συστήνεται: (α) να αποφεύγουν την είσοδο και την παραμονή τους σε κτίρια που τυχόν έχουν υποστεί βλάβες ή έχουν χαρακτηριστεί προσωρινά «Μη Κατοικήσιμα» από τα αρμόδια κλιμάκια μηχανικών και (β) να επιλέγουν ασφαλείς διαδρομές κατά τη μετακίνησή τους μέσα στον αστικό ιστό.

Ο κ. Στυλιανίδης ζήτησε η Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου να παραμείνει σε επιφυλακή και να παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις προκειμένου να συγκληθεί και πάλι αν χρειαστεί.

Παράλληλα, όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, της πυροσβεστικής, συμπεριλαμβανομένων και των ΕΜΑΚ, παραμένουν σε ετοιμότητα.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από σεισμούς, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr και του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση (www.oasp.gr)

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Από τις 6 έως τις 10 το πρωί της Δευτέρας η σορός του στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης

Η σορός του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου θα βρίσκεται το πρωί της Δευτέρας 16 Ιανουαρίου 2023 στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στη Μητρόπολη, από τις 06:00 έως τις 10:00, σύμφωνα με πληροφορίες.

Όπως ανέφερε ο ΣΚΑΪ, όσοι πολίτες επιθυμούν, θα μπορούν να μεταβούν από τις 06:00 έως τις 10:00 την Δευτέρα, στο παρεκκλήσι δίπλα από τον ιερό ναό προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο. Στις 12 το μεσημέρι θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στην Μητρόπολη Αθηνών.

Στην συνέχεια η σορός του τέως Βασιλιά θα μεταφερθεί στους βασιλικούς τάφους στο Τατόι.

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Ποιοι αναμένεται να έρθουν στην Ελλάδα

Τα ισπανικά ανάκτορα επιβεβαίωσαν ότι ο βασιλιάς Φίλιππος και η σύζυγός του θα μεταβούν στην Ελλάδα για την κηδεία, ενώ η βασιλομήτωρ Σοφία, αδελφή του εκλιπόντα, βρίσκεται εδώ και ημέρες στην Αθήνα.

Στην κηδεία το «παρών» θα δώσει και ο Χουάν Κάρλος, επίτιμος βασιλιάς της Ισπανίας ο οποίος τα τελευταία χρόνια ζει εξόριστος στο Άμπου Ντάμπι.

Δεδομένη είναι η εκπροσώπηση της βρετανικής βασιλικής οικογένειας στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, χωρίς ωστόσο να έχει ακόμα ληφθεί απόφαση για το ποιος θα παρευρεθεί. Το «παρών» αναμένεται να δώσουν και μέλη της βασιλικής οικογένειας της Δανίας, καθώς η βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας ήταν η κουνιάδα του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Αυξημένα μέτρα ασφαλείας

Πολύ αυστηρά και αυξημένα μέτρα ασφαλείας θα λάβει η ΕΛ.ΑΣ. για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, την ερχόμενη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου. Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί στη Μητρόπολη Αθηνών χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, ενώ η ταφή του θα γίνει στο Τατόι, στους βασιλικούς τάφους.

Τα μέτρα ασφαλείας της Αστυνομίας θα είναι αντίστοιχα με αυτά που λαμβάνονται όταν φτάνουν στη χώρα μας αρχηγοί κρατών και θα αναπτυχθούν σε δύο επίπεδα. Το πρώτο επίπεδο αφορά στην προστασία των επισήμων, που αναμένεται να αφιχθούν στην Ελλάδα προκειμένου να παραστούν στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Το δεύτερο επίπεδο σχετίζεται με την αποτροπή τυχόν επεισοδίων είτε στη Μητρόπολη, είτε στο Τατόι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ