Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Σε δύο επίπεδα τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας για την κηδεία

Πολύ αυστηρά και αυξημένα μέτρα ασφαλείας θα λάβει η ΕΛ.ΑΣ. για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, την ερχόμενη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου.

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Στο Τατόι η Σοφία, η Άννα Μαρία και ο Νικόλαος – Συνεχίζονται οι εργασίες

Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί στη Μητρόπολη Αθηνών χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, ενώ η ταφή του θα γίνει στο Τατόι, στους βασιλικούς τάφους.

Τα μέτρα ασφαλείας της Αστυνομίας θα είναι αντίστοιχα με αυτά που λαμβάνονται όταν φτάνουν στη χώρα μας αρχηγοί κρατών και θα αναπτυχθούν σε δύο επίπεδα.

Ο Αντώνης Σαμαράς για τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Οι Δημοκρατίες δεν αποσιωπούν το παρελθόν τους

Το πρώτο επίπεδο αφορά στην προστασία των επισήμων, που αναμένεται να αφιχθούν στην Ελλάδα προκειμένου να παραστούν στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Το δεύτερο επίπεδο σχετίζεται με την αποτροπή τυχόν επεισοδίων είτε στη Μητρόπολη είτε στο Τατόι.

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Ποιοι εστεμμένοι θα παραβρεθούν στην κηδεία του – Διεργασίες για τα μέτρα ασφαλείας

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί ποιοι επίσημοι πρόκειται να αφιχθούν για να παραβρεθούν στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται σε επαφή με τις πρεσβείες της Μεγάλης Βρετανίας, της Νορβηγίας και της Δανίας, προκειμένου έως το Σάββατο να έχουν σαφείς απαντήσεις και να έχει διαμορφωθεί η λίστα με τους υψηλούς προσκεκλημένους, που θα παραστούν στην εξόδιο ακολουθία και την ταφή.

Στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου πιθανότατα θα έρθει ο διάδοχος του βασιλικού θρόνου της Βρετανίας, Ουίλιαμ καθώς ο τέως βασιλιάς ήταν και νονός του. Ο βασιλιάς Κάρολος δεν θα μπορέσει να παραβρεθεί λόγω «πρωτοκόλλου». Επικοινώνησε πάντως με την Άννα Μαρία και τον γιο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλου στον οποίο εξέφρασε τα συλλυπητήριά του.

Επίσης, αναμένεται να παραστούν και εκπρόσωποι από τις βασιλικές οικογένειες Δανίας, Σουηδίας, Ισπανίας και Νορβηγίας.

Στο Τατόι η Σοφία, η Άννα Μαρία και ο Νικόλαος – Συνεχίζονται οι εργασίες

Πυρετώδεις είναι οι εργασίες και οι προετοιμασίες στο Τατόι, όπου θα πραγματοποιηθεί η ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Το μεσημέρι της Πέμπτης έφτασαν στο Τατόι η σύζυγος του τέως βασιλιά, Άννα Μαρία και η αδελφή του εκλιπόντος, Σοφία, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Στο σημείο προκειμένου να δουν τον χώρο και να επιβλέψουν τις προετοιμασίες έφτασαν και ο γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Νικόλαος με την σύζυγό του Τατιάνα Μπλάτνικ. Ο Νικόλαος έφτασε οδηγώντας ο ίδιος το αυτοκίνητο.

Τατόι

Τα μέτρα ασφαλείας είναι ισχυρά στο Τατόι καθώς στον χώρο επιτρέπεται η είσοδος μόνο στα μέλη της οικογένειας, τους αστυνομικούς και τους υπαλλήλους του υπουργείου Πολιτισμού.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του ALPHA:

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, η οποία ορίστηκε ως υπεύθυνη για τη διαμόρφωση του χώρου. Η ίδια βρέθηκε χθες στο Τατόι για να δει τον χώρο και να οργανωθούν οι εργασίες.

Δείτε φωτογραφίες από τις εργασίες στο Τατόι

Τατόι Τατόι Τατόι

Τατόι Τατόι

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ