Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάσθηκαν ένοπλες ληστείες σε καφετέριες και πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών

Ένοπλες ληστείες που πραγματοποιήθηκαν σε καταστήματα καφέ και πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης εξιχνιάσθηκαν με τον 30χρονο δράστη από τον Μάρτιο να έχει προβεί σε συνολικά εννέα ένοπλες ληστείες.

Ειδική ομάδα που συστάθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εξιχνίασε έπειτα από εμπεριστατωμένη έρευνα και ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο, στο οποίο συνέδραμαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής, του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας και του Τμήματος Ασφαλείας Νεάπολης-Συκεών, ένοπλες ληστείες που πραγματοποιήθηκαν σε καταστήματα καφέ και πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη ως δράστης, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, 30χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστείες κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για παραβάσεις των Νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών.

Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάσθηκαν ένοπλες ληστείες σε καταστήματα καφέ και πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 30χρονος από τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, προέβη σε συνολικά εννέα (9) ένοπλες ληστείες σε καταστήματα καφέ στις περιοχές Συκεών, Νεάπολης και Αγίου Παύλου και σε πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών στην περιοχή του Αγίου Παύλου είτε με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου είτε με την απειλή πιστολιού.

Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάσθηκαν ένοπλες ληστείες σε καταστήματα καφέ και πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών

Για την προσέγγιση και διαφυγή του από τους χώρους διάπραξης των ληστειών, χρησιμοποιούσε είτε δίκυκλη μοτοσικλέτα είτε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ενώ σε μία περίπτωση είχε και τη συνδρομή συνεργού του.

Πρωινές ώρες χθες (29-09-2023) εντοπίσθηκε και συνελήφθη στην περιοχή των Συκεών, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, καθώς λίγο νωρίτερα με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσε από κατάστημα καφέ χρηματικό ποσό και συσκευασίες καπνού.

Στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ,
  • (1) μαχαίρι,
  • Μικροποσότητα ηρωίνης,
  • Συσκευασίες καπνού,
  • (1) τάμπλετ η νόμιμη κατοχή του οποίου ερευνάται,
  • Ενδύματα και υποδήματα, τα οποία έφερε κατά την τέλεση των ληστειών.

Επιπλέον, εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν το προαναφερόμενο αυτοκίνητο και η μοτοσικλέτα, ως μέσα προσέγγισής του στα σημεία των ληστειών.

Σημειώνεται ότι, το συνολικό αφαιρεθέν χρηματικό ποσό ανέρχεται στα 8.134 ευρώ, καθώς επίσης ότι, ο δράστης έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για διαρρήξεις οικιών και υποθέσεις ναρκωτικών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Γλυφάδα: Νεκρός ανασύρθηκε 75χρονος από παραλία

Νεκρός εντοπίστηκε χθες (30/09) το απόγευμα ένας 75χρονος σε παραλία της Γλυφάδας.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, στον ηλικιωμένο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες με τη μέθοδο της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) από ναυαγοσώστη της οικείας παραλίας και στέλεχος του ΕΚΑΒ.

Στη συνέχεια, ο 75χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο ¨ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ¨ Βούλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Λιμεναρχείο Σαρωνικού που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Θεσσαλονίκη: Εκτός κινδύνου η 19χρονη που της επιτέθηκε και την τραυμάτισε άνδρας με μαχαίρι

Αίσιο τέλος για την περιπέτεια της 19χρονης που δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από άνδρα το απόγευμα του Σαββάτου (30/9) στην περιοχή των Συκεών Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το thestival.gr, η 19χρονη φέρει μικρά θλαστικά τραύματα στον μηρό του ποδιού της και η ζωή της δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, παραμένει νοσηλευόμενη στα επείγοντα του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης για περαιτέρω εξετάσεις.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της επίθεσης, παρά μόνο ότι δράστης και θύμα γνωρίζονται μεταξύ τους.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό έλαβε χώρα στη συμβολή των οδών Καραβαγγέλη και Γ. Παπαδοπούλου γύρω στις 5μιση το απόγευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάτοικοι της περιοχής άκουσαν τις φωνές του θύματος και κάλεσαν την αστυνομία, ενώ ο δράστης, που είναι γνώριμος της ίδιας, τράπηκε σε φυγή.

Η 19χρονη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

Αγρίνιο: Άνδρας έπεσε από τον δεύτερο όροφο πολυκατοικίας – Διακομίσθηκε στο νοσοκομείο

Συναγερμός σήμανε στις αρχές στο Αγρίνιο το βράδυ του Σαββάτου 30 Σεπτεμβρίου, έπειτα από πτώση άνδρα από τον δεύτερο όροφο πολυκατοικίας.

Σύμφωνα με το agriniopress.gr, το συμβάν έλαβε χώρα στην οδό Δημοσθένους όταν άνδρας περίπου 23-24 ετών για άγνωστο λόγο έπεσε από το μπαλκόνι δεύτερου ορόφου πολυκατοικίας.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες ο άνδρας μετά την πτώση βρέθηκε σε όχημα που βρισκόταν σταθμευμένο και διακομίσθηκε έχοντας τις αισθήσεις του στο Νοσοκομείο Αγρινίου.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, ενώ όπως αναφέρει η ίδια πηγή η Πυροσβεστική μετέβη στο σημείο με ειδικό στρώμα καθώς ο άνδρας φέρεται πως είχε εκδηλώσει πρόθεση να πέσει.

Τέλος σημειώνεται πως με αφορμή τα παραπάνω εξετάζεται από τις αρχές το ενδεχόμενο να αποπειράθηκε να δώσει τέλος στη ζωή του.

Εύβοια: Απαγορεύεται προσωρινά η κυκλοφορία και αγκυροβολία σκαφών στην περιοχή που έπεσε το ελικόπτερο

Προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας και αγκυροβολίας στο σημείο όπου κατέπεσε το ελικόπτερο στην θαλάσσια περιοχή της παραλίας Αχλαδιού στη Βόρεια Εύβοια ανακοίνωσε το Λιμεναρχείο Αιδηψού.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση απαγορεύτηκε προσωρινά η κυκλοφορία και αγκυροβολία κάθε είδους σκαφών και θαλάσσιων μέσων αναψυχής, η διενέργεια κάθε είδους επαγγελματικής-ερασιτεχνικής-υποβρύχιας αλιείας και οστρακαλιείας, καθώς και η διενέργεια κάθε είδους κατάδυσης, στη θαλάσσια περιοχή συμβάντος.

Η απαγόρευση ισχύει για την παραλία «ΦΡΑΓΚΑΚΗ» του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας και την ακτίνα πεντακοσίων μέτρων περιμετρικά του στίγματος: φ:38⁰54’913”Β, λ:23⁰25’893”Α.

Οι παραβάτες, ανεξάρτητα από τις συντρέχουσες αστικές και ποινικές ευθύνες κατά την ισχύουσα νομοθεσία, υπόκεινται στις κυρώσεις του άρθρου 157 του Ν.Δ. 187/1973 (261Α΄) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Ροδόπη: Υπό έλεγχο οι φωτιές σε Παγούρια και Δρανιά

Υπό έλεγχο τέθηκαν οι φωτιές που ξέσπασαν στις περιοχές Παγούρια και Δρανιά στην Ροδόπη.

Συγκεκριμένα, η πρώτη φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 30 Σεπτεμβρίου σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Παγούρια Ροδόπης, στο σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα οι Πυροσβεστικές δυνάμεις με 20 πυροσβέστες και 9 οχήματα, ενώ από αέρος για την κατάσβεση επιχείρησαν και δύο αεροσκάφη.Συνδρομή παρέχουν επίσης μία υδροφόρα ΟΤΑ και μηχάνημα έργου.

Στο μεταξύ, οριοθετήθηκε και η αγροτοδασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε περίπου την ίδια ώρα στη Δρανιά Ροδόπης, για την οποία επιχειρούν 22 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 6 οχήματα και νωρίτερα επιχείρησαν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν και εθελοντές πυροσβέστες.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ