Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Κρήτη: Πανικός σε λεωφορείο του αστικού ΚΤΕΛ στο Ηράκλειο- «Ακούστηκε κάτι σαν έκρηξη και γέμισε καπνούς»

Αναστάτωση προκλήθηκε μέσα σε λεωφορείο αστικού ΚΤΕΛ στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο το μεσημέρι της Δευτέρας 26 Ιουνίου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες επιβατών στο Cretalive, το όχημα ήταν ασφυκτικά γεμάτο και εν κινήσει, όταν ξαφνικά ακούστηκε ήχος που έμοιαζε με αυτόν της έκρηξης.

Μάλιστα, οι επιβάτες περιέγραψαν τις στιγμές αγωνίας που έζησαν και τις προσπάθειες που έκαναν για να απεγκλωβιστούν, καθώς αμέσως μετά το «μπαμ» το λεωφορείο γέμισε καπνούς.

«Και ενώ είμαστε 62 Μαρτύρων γίνεται ένα «μπαμ» έκρηξης, σαν να έσκασε κάτι, και ταυτόχρονα αέρια. Άρχισαν ουρλιαχτά, όλοι έτρεχαν πατώντας ο ένας τον άλλο προς την πόρτα, η οποία όμως δεν άνοιγε. Πανικός και ατμόσφαιρα γεμάτη καπνό και μυρωδιά από κάτι χημικό. Όλοι προσπαθούσαμε με καλυμμένη τη μύτη και το στόμα να φύγουμε απ’ τις θέσεις μας… Ο ένας έπεφτε πάνω στον άλλο… Ξαφνικά κάποιοι άνοιξαν με τα χέρια τους και κυριολεκτικά βουτήξαμε στο πεζοδρόμιο», περιγράφει μία επιβάτης στην τοπική ιστοσελίδα.

Η ίδια, όταν κατάφερε να βγει έξω είδε μία κοπέλα, που ήταν τρομοκρατημένη και ζητούσε βοήθεια.

«Οι τουρίστες έβηχαν και έτρεχαν πανικόβλητοι να βρουν ταξί να φύγουν. Σηκώθηκα για να πάω στο λεωφορείο και να πω στον οδηγό να καλέσει ΕΚΑΒ για την κοπέλα και το λεωφορείο είχε φύγει», εξηγεί η ίδια .

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα, αυτό δεν είναι το πρώτο περιστατικό που σημειώνεται με λεωφορείο του ΚΤΕΛ στην Κρήτη, καθώς μόλις πριν από λίγες ημέρες, στις 20 Ιουνίου, ένα άλλο λεωφορείο πήρε φωτιά. Οι φλόγες ξεκίνησαν από τον κινητήρα του λεωφορείου του αστικού ΚΤΕΛ με τον οδηγό, με απόλυτη ψυχραιμία και επαγγελματισμό να αποβιβάζει με ασφάλεια όλους τους επιβάτες και στη συνέχεια να σβήνει τη φωτιά.

Κρήτη: Ανήλικοι «βομβάρδισαν» με κροτίδες το σπίτι 42χρονου στα Χανιά – Χειροπέδες σε 3 εφήβους και 2 γονείς

Το σπίτι ενός 42χρονου στα Χανιά «βομβάρδισε» με κροτίδες παρέα ανηλίκων, με αποτέλεσμα να συλληφθούν τρεις από τους έξι εφήβους που προκάλεσαν το συμβάν, καθώς επίσης και δύο γονείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive.gr, το δυσάρεστο αυτό περιστατικό έλαβε χώρα στην Ασή Γωνιά Χανίων, όταν μία παρέα έξι εφήβων πετούσε κροτίδες έξω από το σπίτι ενός 42χρονου καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο, ταυτοποιήθηκαν οι τρεις από τους έξι ανηλίκους με τους δύο, μάλιστα, να είναι αδέλφια.

Τέλος, οι ίδια πηγή αναφέρει ότι έπειτα από σχετική καταγγελία που ακολούθησε συνελήφθησαν οι τρεις από τους έξι έφηβοι καθώς και οι δύο πατεράδες τους.

Αλεξανδρούπολη: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε 80χρονος λουόμενος από παραλία

Νεκρός εντοπίστηκε τις απογευματινές ώρες της Τρίτης 27 Ιουνίου στην παραλία Χάραμα Αλεξανδρούπολης, ένας 80χρονος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του λιμενικού, στον ηλικιωμένο άνδρα αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από ναυαγοσώστη, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής από το Εργαστήριο Ιατροδικαστικών Επιστημών Π.Γ.Ν. Έβρου.

Χαλκιδική: Λουόμενος εντόπισε χειροβομβίδα σε θαλάσσια περιοχή 20 μέτρα από την ακτή

Πυρομαχικό υλικό, πιθανόν χειροβομβίδα, εντοπίστηκε το απόγευμα της Τρίτης 27 Ιουνίου στη θαλάσσια περιοχή του Πευκοχωρίου στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thesstoday.gr, το παραπάνω πυρομαχικό εντοπίστηκε από λουόμενο σε βάθος περίπου 150 εκατοστών και σε απόσταση περίπου 20 μέτρων από την ακτή, ενώ για το εντοπισμό του υλικού ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Νέων Μουδανιών.

Η ιστοσελίδα ακόμη αναφέρει ότι από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Νέων Μουδανιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης ενημερώθηκε η αρμόδια Υπηρεσία για τις δικές της ενέργειες, ενώ στο σημείο εντοπισμού τοποθετήθηκε πλωτός σημαντήρας.

Τροχαίο στον Πειραιά: Αυτοκίνητο παρέσυρε τριμελή οικογένεια – Στο νοσοκομείο η κόρη τους

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Τρίτης 27 Ιουνίου στο κέντρο του Πειραιά.

Σύμφωνα με το piraeuspress.gr, αυτοκίνητο υπό άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, παρέσυρε τριμελή οικογένεια, τον πατέρα, τη μητέρα και την κωφάλαλη κόρη τους.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, στο σημείο του ατυχήματος, στην διάβαση πεζών επί της Γρηγορίου Λαμπράκη στη συμβολή με τη Σωτήρος, επικράτησε πανικός. Η κόρη της οικογένειας μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ στο εφημερεύον νοσοκομείο, ενώ οι γονείς τραυματίστηκαν ελαφρά.

Σύμφωνα πάντα με την ιστοσελίδα, στο σημείο βρέθηκε τυχαία και αντιδήμαρχος του Πειραιά με το πλήθος να του ζητά να τοποθετηθούν φανάρια στο σημείο.

Ακόμη, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η οικογένεια που χτυπήθηκε από το αυτοκίνητο κατοικεί στο κέντρο του Πειραιά

Η Τροχαία διενεργεί έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος.

Αφίδνες: Συνελήφθησαν τρία μέλη συμμορίας για διακίνηση ναρκωτικών – Χειροπέδες σε δύο 28χρονους και μία 25χρονη

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου την Κυριακή δύο 28χρονοι άνδρες και μια 25χρονη στις Αφίδνες. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κατά περίπτωση, για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, συμμορία, βία κατά υπάλληλων και απείθεια.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης που πραγματοποιούσαν περιπολία, εντόπισαν αυτοκίνητο με τρεις επιβαίνοντες να κινείται στις Αφίδνες, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς και διενήργησαν αστυνομικό έλεγχο.

Κατά τη διαδικασία του ελέγχου, ο 28χρονος οδηγός αρνήθηκε να συνεργαστεί με τους αστυνομικούς, τους εξύβρισε και άσκησε σωματική βία σε βάρος τους.

Ειδικότερα, βρέθηκαν στην κατοχή του οδηγού και στο αυτοκίνητο:

  • 110 ναρκωτικά δισκία
  • πλήθος αυτοσχέδιων συσκευασιών περιέχουσες κοκαΐνη συνολικού βάρους 30,9 γραμμαρίων
  • πλήθος αυτοσχέδιων συσκευασιών περιέχουσες MDMA συνολικού βάρους 36 γραμμαρίων
  • κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη, συνολικού βάρους 5,6 γραμμαρίων
  • κατεργασμένη κάνναβη τύπου «σοκολάτα», συνολικού βάρους 18,6 γραμμαρίων
  • κάνναβη, συνολικού βάρους 20,6 γραμμαρίων
  • ψηφιακή ζυγαριά ακριβείας
  • πλήθος κλειδιών και
  • το χρηματικό ποσό των 270 ευρώ.

Στη συνέχεια, και τα τρία άτομα οδηγήθηκαν στο τμήμα Ασφαλείας Ωρωπού, το οποίο επελήφθη προανακριτικά.

Συγκεκριμένα, έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι των συλληφθέντων στο Παλαιό Φάληρο, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • 45 ναρκωτικά δισκία
  • κοκαΐνη συνολικού βάρους 258,6 γραμμαρίων
  • MDMA συνολικού βάρους 643,4 γραμμαρίων
  • κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη, συνολικού βάρους 484,6 γραμμαρίων
  • κατεργασμένη κάνναβη τύπου «σοκολάτα», συνολικού βάρους 138,2 γραμμαρίων
  • κάνναβη, συνολικού βάρους 144,8 γραμμαρίων
  • 602,6 γραμμάρια άγνωστης ναρκωτικής ουσίας
  • 5 ζυγαριές ακριβείας
  • τρίφτης κάνναβης
  • πιστόλι κρότου
  • 2 κροτίδες και
  • το χρηματικό ποσό των 3.970 ευρώ.

Επιπλέον, κατασχέθηκε και το όχημα που κινούνταν οι κατηγορούμενοι.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΕΛΑΣ: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε μη εγκεκριμένα φάρμακα για αισθητικές επεμβάσεις – Χειροπέδες σε δύο άτομα – ΦΩΤΟ

Στην εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας διακινούσαν μη εγκεκριμένα φαρμακευτικά και ιατροτεχνολογικά σκευάσματα που χρησιμοποιούνται για επεμβάσεις αισθητικής, προχώρησε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Φ.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας (26/6) , σε περιοχή της Αττικής, συνελήφθησαν μία γυναίκα κι ένας άνδρας σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και παράνομη διακίνηση μη εγκεκριμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, όπως προέκυψε από την έρευνα, η συλληφθείσα τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2019 δραστηριοποιούταν στην παράνομη διακίνηση μη εγκεκριμένων φαρμακευτικών και ιατροτεχνολογικών σκευασμάτων (botox, σκευασμάτων υαλουρονικού οξέως κ.α.) καθώς και μη πιστοποιημένων μασκών αισθητικής προσώπου. Στην παράνομη αυτή δραστηριότητα είχε ενταχθεί προ μηνός περίπου και ο έτερος συλληφθείς, ο οποίος είχε ρόλο διανομέα (delivery).

Προκειμένου να πετύχουν τον σκοπό τους, εισήγαγαν τα προϊόντα από την Τουρκία και την Πολωνία με δέματα, μέσω εταιριών ταχυμεταφορών ή αυτοπροσώπως, τα αποθήκευσαν σε χώρο σε περιοχή της Αττικής και τα διαφήμιζαν μέσω σελίδας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, που διατηρούσε η συλληφθείσα.

Μάλιστα, το πελατολόγιο τους απαρτιζόταν από πολυάριθμα ιατρεία και κέντρα αισθητικής σε διάφορες περιοχές της χώρας, στα οποία τα προϊόντα παραδίδονταν με απ’ ευθείας παράδοση ή με αποστολή δεμάτων ενώ η αντίστοιχη πληρωμή πραγματοποιούταν είτε χέρι με χέρι είτε μέσω αντικαταβολής.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στον αποθηκευτικό χώρο και σε οικία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

•226 φαρμακευτικά και ιατροτεχνολογικά σκευάσματα (botox, σκευάσματα υαλουρονικού οξέως κ.α.),

•160 συσκευασίες μασκών αισθητικής,

•3.910 ευρώ και

•πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων.

Τα κατασχεθέντα φαρμακευτικά σκευάσματα, η αξία των οποίων ξεπερνά τις 40.000 ευρώ, δεν θεωρούνται ασφαλή και αποτελούν κίνδυνο για τον χρήστη τους και θα αποσταλούν στον Ε.Ο.Φ. για εργαστηριακή εξέταση και φύλαξη.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Βανδαλισμός σε Γυμνάσιο στην Λαμία: Γκρέμισαν πόρτες και έβαλαν φωτιά σε καρέκλες και θρανία – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Σε «Βομβαρδισμένο» τοπίο βρέθηκαν οι εργαζόμενοι στο 4ο γυμνάσιο της Λαμίας, καθώς άγνωστοι γκρέμισαν πόρτες κι έβαλαν φωτιά σε καρέκλες και θρανία με τους εκπαιδευτικούς να αντικρίζουν σκουπίδια από μπουκάλια και φαγητά το πρωί της Τρίτης 27 Ιουνίου.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες και τα βίντεο που εξασφάλισε το lamiareport.gr, η εικόνα στην πίσω πλευρά του σχολικού συγκροτήματος έμοιαζε απελπιστική, καθώς βραδινές ώρες άγνωστοι εισέβαλαν και κατέστρεψαν ό,τι βρήκαν μπροστά τους, με τους εκπαιδευτικούς να ζητούν την λήψη μέτρων ιδίως τις νύχτες, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνονται τέτοια περιστατικά.

«Δεν είναι η πρώτη φορά. Κάτι πρέπει να γίνει επιτέλους για να σταματήσουν αυτοί οι βανδαλισμοί που γίνονται και σε άλλα σχολεία….», λένε στο τοπικό μέσο ο διευθυντής και ο υποδιευθυντής του εκπαιδευτικού ιδρύματος, Γιώργος Καραγεώργος και Γιάννης Σβώλης.

«Φυσικά δεν έχουμε κάτι με τα παιδιά που έρχονται και παίζουν ή αθλούνται τα απόγευμα στο προαύλιο. Μιλάμε πάντα για τους παραβατικούς τις νυχτερινές ώρες που κάνουν ζημιές και βανδαλισμούς στο σχολείο….», τόνισε ο κ. Καραγεώργος.

Τέλος, όπως αναφέρει το τοπικό μέσο, βανδαλισμοί σημειώθηκαν και στο 5ο Λύκειο Λαμίας κατά τη διάρκεια που αυτό ήταν κλειστό για τη διεξαγωγή των εκλογών.

Δείτε φωτογραφίες

 

Θεσσαλονίκη: Έστειλαν στο νοσοκομείο 15χρονο επειδή φορούσε μπλούζα της Πολεμικής Αεροπορίας – Σε κατάσταση σοκ το θύμα

Σε έναν 15χρονο επιτέθηκαν άγνωστοι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης το απόγευμα του Σαββάτου, επειδή φορούσε μπλούζα με το έμβλημα της Πολεμικής Αεροπορίας και τη σημαία της Ελλάδας στο μπράτσο.

Σύμφωνα με το thestival.gr, την καταγγελία έφερε στο φως της δημοσιότητας ο πατέρας του 15χρονου, ο οποίος, αναφερόμενος στους δράστες, ξεκαθαρίζει: «Θέλω να τους κυνηγήσω, να τους πιάσω εγώ».

Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα συνέβησαν το Σάββατο περίπου στις 20:30 στο κέντρο Θεσσαλονίκης. Ο 15χρονος βρισκόταν στη συμβολή των οδών Αλεξάνδρου Σβώλου και Εθνικής Αμύνης μαζί με συνομήλικο φίλο του, με τον οποίο έκαναν βόλτα. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο φίλος του, εντελώς ξαφνικά, δέχτηκαν πισώπλατα χτυπήματα από δύο μεγαλύτερους άνδρες, οι οποίοι φορούσαν full-face.

Στη συνέχεια, ο ανήλικος έπεσε στο έδαφος και οι δράστες συνέχιζαν να τον χτυπούν με κλωτσιές στο σώμα και το κεφάλι, με συνέπεια να του ραγίσουν δύο πλευρά. Οι δράστες, αφού χτύπησαν με μανία τον ανήλικο, διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ο πατέρας του 15χρονου, Γιώργος Καραπιπέρης, υποστηρίζει πως η επίθεση που δέχθηκε ο γιος του έγινε από άτομα του αναρχικού χώρου, διότι ο 15χρονος φορούσε μπλούζα με το έμβλημα της Πολεμικής Αεροπορίας στο στήθος και την ελληνική σημαία στο μπράτσο.

«Είμαι 1.000% σίγουρος ότι τον χτύπησαν για την μπλούζα» είπε μιλώντας στο τοπικό μέσο ο πατέρας του θύματος. «Και επειδή φορούσε την μπλούζα, δηλαδή, έπρεπε να τον δείρουν; Προκαλούσε;», διερωτάται ο ίδιος.

Ο 15χρονος νοσηλεύθηκε στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» για τρεις ημέρες, με δύο πλευρά ραγισμένα από τα χτυπήματα των κουκουλοφόρων. «Το παιδί μου έχει μελανιές σε όλο του το σώμα», αναφέρει με αγανάκτηση ο κ. Καραπιπέρης.

Σε κατάσταση σοκ ο 15χρονος

Σήμερα, ο μικρός βρίσκεται στο σπίτι του σωματικά υγιής, όμως ψυχολογικά παραμένει σε κατάσταση σοκ από την αναίτια επίθεση που δέχθηκε.

«Μας καλούν καθημερινά από την Αστυνομία για να δουν πώς είναι ο μικρός και για να καταθέσει στο Τμήμα όλα όσα έγιναν. Ακόμα δεν μπορεί. Είναι σοκαρισμένος, το βλέπω στα μάτια του, φοβάται» εξηγεί ο πατέρας του θύματος, Γιώργος Καραπιπέρης.

Ο φόβος έχει μεταφερθεί και σε φίλους του 15χρονου που έμαθαν για το περιστατικό. «Η παρέα του δεν έρχεται πλέον στο κέντρο, φοβούνται», προσθέτει ο κ. Καραπιπέρης.

Μάλιστα, δεν κρύβει την ενόχλησή του για το γεγονός ότι δεν βρέθηκε κάποιος άνθρωπος να βοηθήσει τον γιο του που δεχόταν επίθεση. «Το θεωρώ παράλογο. Τουλάχιστον ας καλούσε κάποιος το 100, όχι κάτι παραπάνω. Τρία ψηφία είναι μόνο. Σήμερα είναι το δικό μου παιδί, αύριο θα είναι κάποιου άλλου», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα.

«Θέλω να τους κυνηγήσω και να τους πιάσω, θα είναι άτυχοι»

Ο πατέρας του 15χρονου παραμένει εξοργισμένος για την αναίτια και άνανδρη επίθεση που δέχθηκε ο γιος του και ο φίλος του, στα καλά καθούμενα κι όπως λέει στο τοπικό μέσο, θέλει να τους κυνηγήσει και να τους πιάσει ο ίδιος.

«Καλύτερα για τους ίδιους να τους βρει η αστυνομία, παρά εγώ. Δεν έχω πειράξει ούτε κουνούπι στη ζωή μου. Μην τους βρω πρώτος, θα είναι πολύ άτυχοι στη ζωή τους. Θέλω να τους κυνηγήσω και να τους πιάσω. Και στην Αστυνομία αυτό θα πω. Όποιος προλάβει από τους δύο μας να τους πιάσει πρώτος. Δεν θα το αφήσω έτσι. Αυτοί πρέπει να τιμωρηθούν, να καταλάβουν τι εστί ποινή».

Ο πατέρας του ανήλικου προτίθεται να κινηθεί νομικά. Την Τετάρτη θα υποβάλει μήνυση κατά αγνώστων για το περιστατικό, ενώ οι αρμόδιες αρχές θα καλέσουν τον 15χρονο για κατάθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό θα διερευνήσει η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφαλείας, η οποία ασχολείται με τον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Μονεμβασιά: Δις ισόβια στον 53χρονο που παρέσυρε και σκότωσε δύο 77χρονους

Σε δις ισόβια καταδικάστηκε από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Τρίπολης την Τρίτη 27 Ιουνίου ο 53χρονος, ο οποίος στις 7 Μαΐου του 2022 σκόρπισε τον θάνατο στη Μονεμβασιά, χτυπώντας με το αυτοκίνητό του δύο 77χρονους.

Σύμφωνα με το spartanews.gr, στον 53χρονο δεν αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του μειωμένου καταλογισμού.

«Η δίκη ολοκληρώθηκε σήμερα σε πρώτο βαθμό και η ομόφωνη απόφαση ήταν να επιβληθεί η ποινή της ισόβιας κάθειρξης για κάθε μία τελεσθείσα ανθρωποκτονία σε βάρος του κατηγορουμένου. Δις ισόβια δηλαδή. Επίσης του επιβλήθηκε συνολική ποινή 3 ετών και 3 μηνών για τα αδικήματα της επικίνδυνης οδήγησης, της σωματικής βλάβης εξ αμελείας κατά συρροή και της απείθειας» δήλωσε ο συνήγορος ενός εκ των δύο θυμάτων, Χρήστος Πλειώτας.

«Ο κατηγορούμενος άσκησε έφεση και πρόκειται η υπόθεσή του να επανακριθεί σε επίπεδο Μικτού Ορκωτού Εφετείου» πρόσθεσε.

Οι περιγραφές των αυτοπτών μαρτύρων και του αστυνομικού, που έφτασε πρώτος στο σημείο, είχαν συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Ο πρώτος άνθρωπος που έφτασε στο σημείο της σύγκρουσης είχε δηλώσει πως αντιλήφθηκε ότι κάτω από τους τροχούς του αυτοκινήτου ήταν εγκλωβισμένοι οι δύο άνδρες και προσπαθούσε να πείσει τον οδηγό να σταματήσει να προσπαθεί να φύγει. «Οι ρόδες του αυτοκινήτου δεν είχαν πρόσφυση με το οδόστρωμα λόγω του εγκλωβισμού των δύο ατόμων, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να είναι ακινητοποιημένο. Ο Σαρμπάνης με έπιασε με τα χέρια από το πόδι και κατάφερε να απεγκλωβιστεί. Έτσι το αυτοκίνητο βρήκε πρόσφυση στο οδόστρωμα και έφυγε από το σημείο με μεγάλη ταχύτητα» είχε πει.

Ο 52χρονος δράστης επέστρεψε λίγα λεπτά αργότερα και παρέσυρε πάλι το ένα από τα δύο θύματα.

«Μετά από περίπου πέντε λεπτά και ενώ φωτογράφιζα τον χώρο αντιλήφθηκα πως από την πλευρά που είχα τοποθετήσει τους κώνους ερχόταν ένα λευκό αυτοκίνητο με κατεύθυνση από Τάραψα προς Μονεμβασιά με αυξημένη ταχύτητα. Παρέσυρε τους κώνους και κατευθύνθηκε προς τον τραυματία που ήταν στη μέση του δρόμου» περιέγραψε ο αστυνομικός που έφτασε πρώτος στο σημείο.

Κατά την καταδίωξή του, ο 52χρονος δράστης έπεσε πάνω στο περιπολικό που είχαν τοποθετήσει οι αστυνομικοί για να του ανακόψουν την πορεία. «Στο σημείο κατέφθασαν και άλλες αστυνομικές δυνάμεις και έδιναν εντολές στον οδηγό να βγει από το αυτοκίνητο χωρίς να υπακούει. Μετά από δέκα λεπτά συνεχών εντολών να βγει, οι αστυνομικοί άνοιξαν την πόρτα του συνοδηγού και τον ακινητοποίησαν φορώντας του χειροπέδες. Τον ρώτησα γιατί το έκανε και μου απάντησε: “Πες μου ότι είναι ένα κακό όνειρο”» είχε δηλώσει τότε αυτόπτης μάρτυρας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ