Αυτοκτονία-σοκ στο Τέξας: Κινητήρας αεροσκάφους «ρούφηξε» υπάλληλο αεροδρομίου

Τον γύρο του κόσμου έκανε η είδηση του θανάτου εργαζομένου στο αεροδρόμιο του Σαν Αντόνιο στο Τέξας των ΗΠΑ, ο οποίος σκοτώθηκε στην πίστα από κινητήρα αεροσκάφους.  Ο κινητήρας αεροσκάφους της Delta Airlines «ρούφηξε» στην κυριολεξία τον άτυχο άνδρα, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Το αεροπλάνο, ένα Airbus A319, έφτασε στο Σαν Αντόνιο το βράδυ της Παρασκευής από το Λος Άντζελες. Εκπρόσωπος της Delta είπε ότι η αεροπορική εταιρεία ήταν «συντετριμμένη» και θρηνούσε την απώλεια της ζωής ενός «μέλους της οικογένειας της αεροπορίας».

Ο θάνατος ενός εργαζομένου στο αεροδρόμιο του Τέξας, χαρακτηρίστηκε ως αυτοκτονία, δήλωσαν αξιωματούχοι τη Δευτέρα. Το γραφείο του ιατροδικαστή είπε ότι «εντοπίστηκαν σημάδια που δείχνουν αυτοκτονία», σύμφωνα με το WOAI.

Το χρονικό του θανάτου του υπαλλήλου αεροδρομίου στο Τέξας

Τα πληρώματα έκτακτης ανάγκης δέχθηκαν αναφορές για έναν εργαζόμενο που «εγκλωβίστηκε» στον κινητήρα του αεροπλάνου της Delta το οποίο είχε μόλις προσγειωθεί, προερχόμενο από το Λος Άντζελες. Όταν πλησίασαν στο σημείο, διαπίστωσαν το τραγικό γεγονός.  Ο 27χρονος Ντέιβιντ Ρένερ, ήταν νεκρός.

αεροπλάνο Τέξας
David Renner

Αρχικά ξεκίνησε έρευνα από το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών, όμως μετά το πόρισμα του ιατροδικαστή περί αυτοκτονίας σταμάτησε.

«Το NTSB δεν θα ξεκινήσει έρευνα για αυτό το γεγονός. Δεν υπήρχαν προβλήματα ασφάλειας ούτε με το αεροπλάνο ούτε με το αεροδρόμιο», δήλωσε εκπρόσωπος του φορέα, σύμφωνα με το KEN 5.

Σημειώνεται ότι πριν από περίπου έξι μήνες ένα παρόμοιο περιστατικό συνέβη στην Αλαμπάμα, όταν αεροσκάφος της μικρής αεροπορικής Piedmont, σκότωσε εργαζόμενο πληρώματος εδάφους. Την Τετάρτη, στην Piedmont επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 15.625 δολαρίων από την υπηρεσία Ασφαλείας και Υγείας στην εργασία (OSHA).

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ