Νέα αλβανική πρόκληση: «Σκλαβωμένη Τσαμουριά» οι Φιλιάτες

Σε μία ακόμη πρόκληση προχωρά η κυβέρνηση της Αλβανίας, σε πλήρη συνεργασία και ευθυγράμμιση με το κόμμα των Τσάμηδων, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα epiruspost.gr.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο δήμαρχος των Τιράνων, πολιτικό τέκνο του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, προχώρησε στην ανάπλαση της κεντρικής πλατείας της αλβανικής πρωτεύουσας, ετοιμάζοντας μάλιστα εγκαίνια, τα οποία αναμένεται να εξελιχθούν σε προεκλογική φιέστα του σοσιαλιστικού κόμματος.

Οι Αλβανοί, αναφέρεται στο δημοσίευμα, έκαναν γνωστό ότι στην πλατεία αυτή τοποθέτησαν μία πέτρα από κάθε σημείο των Αλβανικών εδαφών, μεταξύ των άλλων και από τους Φιλιάτες, καθώς για αυτούς αποτελεί «τμήμα της σκλαβωμένης Τσαμουριάς».

Μάλιστα, όπως σημειώνει η ιστοσελίδα, ο επικεφαλής του κόμματος των Τσάμηδων Σφετίμ Ιντρίζι έσπευσε να δηλώσει ότι η Τσαμουριά είναι κομμάτι της Αλβανίας, το οποίο έχει καταληφθεί δια της βίας από την Ελλάδα!

«Αποτελεί μεγάλη έκπληξη που η Ελλάδα έχει το στόμα να παραπονιέται, γνωρίζοντας ότι όχι μόνο έχει καταβροχθίσει αλβανικά εδάφη και αρνείται τα δικαιώματα των εθνικών μειονοτήτων, αλλά συνεχώς τροφοδοτεί άλλες αξιώσεις στο αλβανικό έδαφος. Αρκεί να δούμε τα ονόματα των πόλεων της Δημοκρατίας της Αλβανίας, που είναι σκαλισμένα στο τοίχο του Κοινοβουλίου, στην πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα, για να καταλάβουμε ότι η σοβινιστική όρεξη της Μεγάλης Ιδέας εξακολουθεί να είναι ζωντανή στην ελληνική πολιτική», είπε ο Ιντρίζι, προαναγγέλλοντας μάλιστα ότι «η επιστροφή της «τσαμουριάς» (Θεσπρωτίας) στους Αλβανούς είναι μόνο θέμα χρόνου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Προκλητικές, όμως ήταν και οι δηλώσεις του αναπληρωτή δημάρχου των Τιράνων, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι στην πλατεία έχουν τοποθετηθεί και πέτρες από τους Φιλιάτες για λόγους… συμβολικούς!

«Αυτή είναι η πλατεία όλων των Αλβανών, όπου και αν βρίσκονται και όλες οι ομάδες των Αλβανών εκπροσωπούνται σε αυτό το τετράγωνο. Είναι το τετράγωνό μας και έχουμε κρίνει ότι αυτό είναι σωστό. Φυσικά υπάρχουν λίθοι από την “τσαμουριά”, υπάρχει ένας λίθος από τις Φιλιάτες», είπε.

ΠΗΓΗ: epiruspost.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ