Μαρτυρία για το άλογο στην Κέρκυρα: «Οι αγωγιάτες ήταν έτοιμοι να χτυπήσουν εμάς και τις τουρίστριες»

Aπειλές από τους ιδιοκτήτες του αλόγου, το οποίο έχασε τη ζωή του στην Κέρκυρα, καταγγέλλει, μιλώντας, στο enikos.gr ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες του συμβάντος. Ο ίδιος μας περιέγραψε τις ασταμάτητες απειλές των αγωγιατών, οι οποίοι, όπως υποστηρίζει, λίγο έλειψε να χτυπήσουν όσους ήταν στο σημείο όπου κατέληξε το άλογο.

Κέρκυρα: Η μηνυτήρια αναφορά για τον θάνατο του αλόγου στη μέση του δρόμου – Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης – Αποκλειστικό

Του Μίλτου Σακελλάρη

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν και τουρίστριες, οι οποίες ζήτησαν τον λόγο από τους ιδιοκτήτες του αλόγου.

Κέρκυρα: Βίντεο ντοκουμέντα με το νεκρό άλογο στο κέντρο της πόλης – «Φορτωμένη με τουρίστες η άμαξα»

«Το βίντεο το έβγαλαν άλλοι. Υπάρχει η μαρτυρία πλέον. Ο ιδιοκτήτης του αλόγου έβριζε ασταμάτητα και στη συνέχεια μου απευθύνθηκε και μου είπε “τι σε νοιάζει εσένα το άλογο; Το έχω μεγαλώσει σαν πουλάρι. Άντε φύγε από εδώ”. Έχω δηλώσει τη διαθεσιμότητά μου για να καταθέσω», μας είπε χαρακτηριστικά ο Διονύσης Μπαζίνας, ο οποίος ήταν μπροστά στο περιστατικό.

«Είδα την κλούβα της Τροχαίας και τους τουρίστες που διαμαρτύρονταν για το άλογο. Όταν είδα το άλογο ξαπλωμένο εκεί σταμάτησα και είδα τι συνέβη. Ανέβηκα να δω τι γίνεται και να ρωτήσω. Οι αγωγιάτες άρχισαν να μας αποπαίρνουν. Μας πλησίαζαν απειλητικά. Αναρωτήθηκα αν θα μας χτυπήσουν. Ήταν έτοιμοι να μας επιτεθούν», επισήμανε.

Ελεύθερος υπό όρους ο ιδιοκτήτης του αλόγου που ξεψύχησε στον δρόμο

Με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του στον εισαγγελέα της Κέρκυρας, ο 76χρονος ιδιοκτήτης του αλόγου που ξεψύχησε το μεσημέρι της Πέμπτης σε κεντρικό δρόμο της πόλης.

Ο αμαξάς κατηγορείται για κακοποίηση ζώου εργασίας μετά τον θάνατο του αλόγου του που κατέρρευσε το μεσημέρι της Πέμπτης σέρνοντας άμαξα. Η υπόθεση οδηγείται πλέον στο στάδιο της κύριας ανάκρισης με την κατηγορία ότι το άλογο εργαζόταν ενώ είχε χρόνια πάθηση, πνευμονικό εμφύσημα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενος αναμένεται να ζητήσει το επόμενο διάστημα από το δικαστικό συμβούλιο την πλήρη απαλλαγή του και να μπει η υπόθεση στο αρχείο.

Από την άλλη πλευρά, όπως αποκάλυψε το enikos.gr φιλοζωικές οργανώσεις έχουν προχωρήσει σε μηνυτήριες αναφορές στον εισαγγελέα οι οποίες αναμένεται να εξεταστούν στο πλαίσιο της ανάκρισης. Εκπρόσωποί τους, ζητούν τη διενέργεια δεύτερης νεκροψίας στο άλογο, με δικό τους κτηνίατρο.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ