Λιβαδειά: Εντοπίστηκαν κουτάβια δεμένα μεταξύ τους από τον λαιμό – Συνελήφθη ο 58χρονος ιδιοκτήτης

Διοικητικά πρόστιμα ύψους 51.000 ευρώ βεβαιώθηκαν σε έναν 58χρονο στη Λιβαδειά, καθώς στο οικόπεδό του εντοπίστηκαν δύο κουτάβια δεμένα μεταξύ τους με σχοινί, λαιμό με λαιμό, όπως και ένα γατάκι κλεισμένο σε τσουβάλι σε καρότσι σούπερ μάρκετ, χωρίς να υπάρχει νερό και τροφή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο 58χρονος συνελήφθη έπειτα από σχετική καταγγελία Φιλοζωικού Σωματείου της Λιβαδειάς.

Αναλυτικά, στο περιφραγμένο οικόπεδό του, εντοπίστηκαν τα δύο κουτάβια, στερούμενα βιβλιαρίου και τσιπ ηλεκτρονικής σημάνσεως, τα οποία ήταν δεμένα μεταξύ τους με σκοινί και εν συνεχεία δεμένα με άλλο μικρό σκοινί σε συρμάτινη περίφραξη.

Παρατηρήθηκε, πως δεν τηρούνταν οι κανόνες ευζωίας, η αναγκαία κτηνιατρική περίθαλψή τους, η εξασφάλιση άνετου υγιεινού και κατάλληλου καταλύματος, όπως και ήταν αποστεωμένα και γεμάτα παράσιτα, ενώ το ένα εξ αυτών έφερε και τραύμα στο μάτι.

Επιπλέον, στο σημείο εντός καροτσιού σούπερ μάρκετ, βρέθηκε ένα γατάκι κλεισμένο σε τσουβάλι, χωρίς να υπάρχει νερό και τροφή, ενώ ο χώρος ήταν γεμάτος ακαθαρσίες.

Τα άτυχα ζώα παραδόθηκαν στον κτηνίατρο για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ