Κέρκυρα: Ελεύθερος υπό όρους ο ιδιοκτήτης του αλόγου που ξεψύχησε στον δρόμο

Με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του στον εισαγγελέα της Κέρκυρας, ο 76χρονος ιδιοκτήτης του αλόγου που ξεψύχησε το μεσημέρι της Πέμπτης σε κεντρικό δρόμο της πόλης.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο αμαξάς κατηγορείται για κακοποίηση ζώου εργασίας μετά τον θάνατο του αλόγου του που κατέρρευσε το μεσημέρι της Πέμπτης σέρνοντας άμαξα. Η υπόθεση οδηγείται πλέον στο στάδιο της κύριας ανάκρισης με την κατηγορία ότι το άλογο εργαζόταν ενώ είχε χρόνια πάθηση, πνευμονικό εμφύσημα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενος αναμένεται να ζητήσει το επόμενο διάστημα από το δικαστικό συμβούλιο την πλήρη απαλλαγή του και να μπει η υπόθεση στο αρχείο.

Από την άλλη πλευρά, φιλοζωικές οργανώσεις έχουν προχωρήσει σε μηνυτήριες αναφορές στον εισαγγελέα οι οποίες αναμένεται να εξεταστούν στο πλαίσιο της ανάκρισης.

Άλογο στην Κέρκυρα

Δεύτερη νεκροψία ζητούν φιλοζωικές οργανώσεις

Τη διενέργεια δεύτερης νεκροψίας στο άλογο, με δικό τους κτηνίατρο, που ξεψύχησε στην Κέρκυρα ζητούν εκπρόσωποι φιλοζωικών οργανώσεων. Όπως αναφέρει το thesstoday.gr, φιλοζωικές οργανώσεις κάνουν λόγο για «κουκούλωμα» των πραγματικών αιτιών της νεκροψίας, υποστηρίζοντας ότι το άλογο ήταν εξασθενημένο από ασθένεια και δεν άντεξε το βάρος της γεμάτης από κόσμο άμαξας και την ακραία θερμοκρασία.

Η πρόεδρος της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Οργάνωσης, Νατάσα Μπομπολάκη, δήλωσε ότι «το άλογο αυτό ήταν 15 χρονών, πέρασε πρόσφατα βαριά πνευμονία και η καταπόνησή του στον ήλιο το έστειλε στον θάνατο του». Όπως αναφέρει, η ΠΦΠΟ θα αποστείλει κατεπείγον αίτημα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στην Εισαγγελία και στην Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας για την διενέργεια δεύτερης νεκροψίας στο ζώο, αυτή τη φορά με δικούς τους κτηνιάτρους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ