Κοζάνη: «Άφαντες» οι μελέτες στατικής επάρκειας της Γέφυρας Ρυμνίου – Τι λέει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας στο enikos.gr

«Άφαντα» φαίνεται ότι είναι και τα σχέδια της Γέφυρας Ρυμνίου, η οποία αποτελεί πλέον την βασική οδική σύνδεση της Κοζάνης με το Νότιο τμήμα το νομού, μετά το κλείσιμο της υψηλής γέφυρας Σερβίων, με αποτέλεσμα να μην γνωρίζει κανείς αν έχει πραγματοποιηθεί μελέτη στατικής επάρκειας.

Κοζάνη: Ξεκίνησαν έργα στις εναλλακτικές διαδρομές μετά το κλείσιμο της γέφυρας Σερβίων – ΦΩΤΟ

Tου Δημήτρη Καλογερόγιαννη

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως είχε αποκαλύψει το enikos.gr, τα «χαμένα» σχέδια της υψηλής γέφυρας Σερβίων βρέθηκαν στην Ιταλία το 2022, ενώ αναζητούνταν από την χρονιά κατασκευής της την δεκαετία του ’70.

Εργασίες για έναν μήνα στη Γέφυρα Σερβίων: Προβλήματα και στις εναλλακτικές διαδρομές – Δήμαρχοι της περιοχής μιλούν στο enikos.gr

«Τα σχέδια και οι μελέτες της γέφυρας Ρυμνίου αναζητούνται στον ελλαδικό χώρο. Θα έπρεπε να βρίσκονται κανονικά στο αρχείο του αρμόδιου Υπουργείου», επεσήμανε μιλώντας στο enikos.gr ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας  Γεώργιος Κασαπίδης.

Κοζάνη: Μεγάλος προβληματισμός στην τοπική κοινωνία μετά το κλείσιμο της γέφυρας των Σερβίων

O προϊστάμενος της Διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών της ΠΕ ενότητας Κοζάνης Παναγιώτη Τσιάμη, με τον οποίο ήρθε σε επικοινωνία του enikos.gr, επιβεβαίωσε ότι δεν έχουν βρεθεί τα σχέδια της γέφυρας Ρυμνίου ούτε τα έγγραφα της μελέτης στατικής επάρκειας, ωστόσο, «κρίνεται αξιόπιστη». Επίσης, αναφέρει ότι η γέφυρα Ρυμνίου είναι «κατάλληλη για την κυκλοφορία βαρέων οχημάτων»

«Η απόφαση πάρθηκε με βάση το κανονιστικό πλαίσιο κατασκευής της γέφυρας του 1970», υπογράμμισε στο enikos.gr ο κ. Τσιάμης.

«Στην έκθεση της δημιουργίας μητρώου γεφυρών μας είχε ανατεθεί (στην αρμόδια υπηρεσία) να πραγματοποιήσουμε έλεγχο αντοχής του σκυροδέματος της χημικής διάβρωσης της συγκεκριμένης υποδομής»

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι το πόρισμα της έκθεσης έδειξε πως η γέφυρα «είναι αξιόπιστη, καθώς αντέχει 60 τόνους προς την μία κατεύθυνση του δρόμου και 30 προς την αντίθετη»

Χθες , πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως στο σημείο τοποθετήθηκαν πινακίδες για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας και τα ανώτατα όρια ταχύτητας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ