Κούγιας για Πισπιρίγκου: Πρόκειται για την μεγαλύτερη δικαστική πλάνη – To… ποδοσφαιρικό σχόλιο του Γρηγόρη Λέων

«Είμαι βέβαιος ότι είναι αθώα» τόνισε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία δεν απολογήθηκε τελικά σήμερα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, καθώς δεν έχει αποφανθεί ακόμα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας για την αίτηση εξαίρεσης της ανακρίτριας, που κατέθεσε μέσω του συνηγόρου της.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Δεν θα απολογηθεί σήμερα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας

Σημειώνεται ότι μετά την έκδοση του βουλεύματος του δικαστικού συμβουλίου, που αναμένεται τις επόμενες ημέρες, θα οριστεί νέα ημερομηνία για την απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Ο Αλέξης Κούγιας εξαπέλυσε εκ νέου «πυρά» κατά του Γρηγόρη Λέων. Απαντώντας στις αιχμές που άφησε ο ιατροδικαστής, λέγοντας ότι είναι ο τέταρτος δικηγόρος που ανέλαβε την Ρούλα Πισπιρίγκου, ανέφερε πως είναι ο 4ος που την ανέλαβε γιατί «οι προηγούμενοι τρεις είχαν διοριστεί από τηλεοπτική εκπομπή» και ότι «δεν έκαναν τίποτα άλλο από το να παρουσιάζονται σε εκπομπές, χωρίς να έχουν αρθρώσει ούτε μία υπερασπιστική λέξη για την κατηγορουμένη».

Ρούλα Πισπιρίγκου: Αίτηση εξαίρεσης της ανακρίτριας κατέθεσε ο Αλέξης Κούγιας

Ο κ. Κούγιας μιλώντας για την υπόθεση της Πάτρας υπογράμμισε ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη δικαστική πλάνη που έχει υπάρξει, σημειώνοντας ότι η κατηγορούμενη έχει καταστεί ένοχη μέσα από τηλεοπτικές εκπομπές.

Σχετικά με το αίτημα που κατέθεσε για εξαίρεση της ανακρίτριας σημείωσε πως το έκανε γιατί η συγκεκριμένη ανακρίτρια «επί μήνες δεν έκανε καμία αντικειμενική ανακριτική πράξη». Επίσης πρόσθεσε ότι η ανακρίτρια τόσο καιρό «έπρεπε να είχε κάνει αυτά που έκανε τις δυο τελευταίες ημέρες, αλλά έκανε τα μισά».

Ρούλα Πισπιρίγκου: Στον «αέρα» η απολογία της σήμερα – Τα αιτήματα Κούγια

Ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε σε συγκεκριμένους ιατροδικαστές τους οποίους, όπως είπε θα έπρεπε να είχε καλέσει η ανακρίτρια, καθώς και ιατροδικαστές με ειδικές γνώσεις, κάτι που όπως υποστηρίζει ο κ. Κούγιας δεν έγινε. Παράλληλα, άφησε αιχμές και για τους κ.κ. Καρακούκη και Καλογρηά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αυτοδιορίστηκαν.

Τέλος, ο κ. Κούγιας τόνισε ότι είναι βέβαιος ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι αθώα. «Είμαι βέβαιος ότι είναι αθώα η Ρούλα Πισπιρίγκου. Την ανέλαβα γιατί πιστεύω στην αθωότητά της. Είναι στην φυλακή χωρίς να υπάρχει τίποτα εις βάρος της» ανέφερε.

Γρηγόρης Λέων: «Η ιατροδικαστική δεν είναι ποδόσφαιρο»

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, μιλώντας νωρίτερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων τους ΑΝΤ1 και απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον Αλέξη Κούγια, είπε χαρακτηριστικά ότι «ο 4ος κατά σειρά συνήγορος της κατηγορουμένης έχει δικαίωμα να ασκήσει όποιο νόμιμο δικαίωμα θεωρεί ότι έχει».

Στην συνέχεια μιλώντας για την υπόθεση ανέφερε ότι «δεν βλέπω κάποια καινούργια ιατροδικαστική εκτίμηση η οποία να χρίζει περαιτέρω συζήτησης» και πρόσθεσε ότι «η ιατροδικαστική δεν είναι ποδόσφαιρο να γίνεται διαδικασία με σκορ και αριθμό αθλητών». «Είναι μία επιστήμη, που έχει ευρήματα και στοιχεία που καταλήγουν σε ασφαλή στοιχεία θανάτου κάθε φορά» πρόσθεσε, κάνοντας λόγο για έντονο δημόσιο διάλογο ο οποίος -όπως είπε-έχει παρεκτραπεί και ιατροδικαστές βάλλονται συστηματικά και αδίκως.

Κούγιας: «Ο Μάνος Δασκαλάκης θα φάει το κεφάλι του αν στραφεί εναντίον της Ρούλας Πισπιρίγκου»

Νωρίτερα ο Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στην εκπομπή LiveNews, ανέφερε πως «μετά την κατάθεση των πραγματικών ιατροδικαστών θα υπάρξουν πολλές εκπλήξεις στην υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου» και πρόσθεσε ότι ακολουθούν οι καταθέσεις άλλων δύο εν ενεργεία ιατροδικαστών. Επίσης, ανέφερε πως οι κύριοι Καρακούκης και Καλόγρηας δεν μπορεί να είναι πραγματογνώμονες στην υπόθεση, «δεν έδωσαν ποτέ όρκο πραγματογνωμοσύνης» και «μάλλον έκαναν και παράνομες πράξεις, επιλέγοντας ως ειδικούς συμβούλους, δύο κυρίους, ιατρούς, προσωπικούς τους φίλους, εκτός του πίνακα των πραγματογνωμόνων».

Αναφορικά με την καθηγήτρια ιατροδικαστικής, κα. Σπηλιοπούλου σχολίασε: «Το σκοτεινό πρόσωπο της υπόθεσης είναι η κα. Σπηλιοπούλου, καθώς  μέσα στο σκοτάδι έχει κατευθύνει όλη αυτή την διαδικασία  και παράνομα αυτοπροσδιορίστηκε ως ειδική σύμβουλος», μέσω της γραμματέα της, η οποία έχει συγγενική σχέση με την πρώτη ανακρίτρια, την κα Σαλάππα.

«Μην είστε βέβαιοι ότι θα γίνει δίκη, το πιθανολογώ σφόδρα με αυτά που θα ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες», δήλωσε ακόμα, ενώ για τον Μάνο Δασκαλάκη τόνισε πως, «ο κ. Δασκαλάκης δεν είναι μάρτυρας κατηγορίας πουθενά, δεν έχει εξεταστεί ποτέ και δεν έχει δώσει καμία κατάθεση και δηλώνει ότι θα βρεθεί προς υποστήριξη της κατηγορίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι μάρτυρας».

«Θα πάει να “φάει το κεφάλι” του, γιατί ο οποιοσδήποτε στραφεί μετά τις τελευταίες εξελίξεις εναντίον της κατηγορουμένης και υποστηρίξει ότι κα. κατηγορουμένη έχει αφαιρέσει την ζωή των δύο παιδιών της θα δεχθεί μήνυση και αγωγή» πρόσθεσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ