Ρούλα Πισπιρίγκου: Στον «αέρα» η απολογία της σήμερα – Τα αιτήματα Κούγια

Το «κατώφλι» των δικαστηρίων της πρώην σχολής Ευελπίδων αναμένεται να περάσει εκ νέου σήμερα, 21 Δεκεμβρίου η Ρούλα Πισπιρίγκου μετά τη δεύτερη προθεσμία που έλαβε, προκειμένου να απολογηθεί για τους θανάτους των δυο μικρότερων παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ιατροδικαστής αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο παθολογικού θανάτου της Ίριδας

Ωστόσο δεν είναι ακόμα γνωστό εάν τελικά η απολογία της θα πραγματοποιηθεί σήμερα καθώς ο συνήγορός της Αλέξης Κούγιας, κατέθεσε νέο αίτημα εξέτασης μαρτύρων.

Σε χθεσινή του ανακοίνωση ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε μεταξύ άλλων: «Δεν θα επιτρέψουμε να απολογηθεί η κατηγορουμένη χωρίς να διερευνηθεί κάθε πτυχή των ιατροδικαστικών εκθέσεων και γνωμοδοτήσεων, επειδή όλα αυτά θα έπρεπε να έχουν γίνει από το στάδιο της προδικασίας».

Ρούλα Πισπιρίγκου: Νέα προθεσμία για να απολογηθεί στις 21 Δεκεμβρίου

Η υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου αμφισβητεί το πόρισμα των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλόγρηα, που κάνουν λόγο για θάνατο των δυο κοριτσιών από εγκληματική ενέργεια.

Η κατηγορουμένη, δια του συνηγόρου της, ζητεί:

Α) Να ανακληθεί η από 19.12.2022 και υπ’ αριθμόν 808/2022 απορριπτική διάταξη σας.
Β) Να κληθεί και να εξετασθεί σήμερα ή και αύριο, ωστόσο πριν την απολογία της κατηγορουμένης, η ιατροδικαστής – πραγματογνώμονας Αθηνών και Πειραιώς Ουρανία Δημακοπούλου.
Γ) Να κληθεί και να εξεταστεί σήμερα ή αύριο, ωστόσο πριν την απολογία της κατηγορουμένης, η κα Χαρά Σπηλιοπούλου, μετά τις νέες καταθέσεις, τις οποίες λάβαμε σήμερα 19.12.2022 και οι οποίες αποδεικνύουν την κατευθυνόμενη εξαπάτηση του Χ.Ευτυχιάδη και Σ.Μεσογίτη, προκειμένου να συνταχτεί ιστολογικά και να ενισχυθεί το ενδεχόμενο της ασφυξίας.
Δ) Να κληθεί και να εξεταστεί συμπληρωματικά η Αγγελική Τσιόλα μετά τις αντιφατικές καταθέσεις της Αντιγόνης Μητσέλου.
Ε) Να εξεταστούν κατ’ αντιπαράσταση με όσους αναφέρονται ανωτέρω.

Δείτε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια για την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου

Σημειώνεται ότι στις 9 Ιανουαρίου αρχίζει και η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της μεγαλύτερης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ