Κως: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. η κάρτα SIM της Αναστάζια – Ολοκληρώνεται το «παζλ» της δολοφονίας

Ξετυλίγεται σιγά σιγά το κουβάρι της δολοφονίας της 27χρονης Αναστάζια στην Κω που έχει συγκλονίσει. Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Παρασκευής, στον 32χρονο από το Μπαγκλαντές, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία της Αναστάζια, ασκήθηκε και δίωξη για βιασμό της 27χρονης από την Πολωνία.

Δολοφονία στην Κω: ΒΙΝΤΕΟ δείχνει τον 32χρονο να φεύγει από το σπίτι με σακούλες σκουπιδιών

Ο 32χρονος θα απολογηθεί της προσεχή Τρίτη (28/6), καθώς μετά την παραίτηση του δικηγόρου Ζαφείρη Δρόσου, που είχε οριστεί αυτεπάγγελτα από το δικαστήριο, η νέα δικηγόρος του, κ. Αθηνά Φουντωτού, ζήτησε και πήρε προθεσμία για λογαριασμό του πελάτη της.

Συνολικά τον 32χρονο βαραίνουν οι κατηγορίες της αρπαγής, της ανθρωποκτονίας και του βιασμού.

Δολοφονία στην Κω: «Προσπάθησε να εξαφανίσει δεδομένα από το κινητό του» – Δεν είχε συνεργό ο 32χρονος, εκτιμά η ΕΛ.ΑΣ.

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. η κάρτα SIM της 27χρονης

Τα κομμάτια του παζλ που φαίνεται ότι έλειπαν συμπληρώθηκαν μέσω της κάρτας SIM του κινητού της 27χρονης. Η εν λόγω κάρτα μέχρι σήμερα θεωρούνταν κατεστραμμένη και εξαφανισμένη, ωστόσο, σύμφωνα με το MEGA, η κάρτα SIM βρίσκεται εδώ και μέρες στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Ήταν ένα στοιχείο που είχε παραμείνει κρυφό από τις αρχές, προκειμένου να «δέσουν» την υπόθεση με όλα τα στοιχεία.

Κως: Τα ευρήματα που οδήγησαν στη δίωξη κατά του 32χρονου για την δολοφονία της Αναστάζια – Το χρονικό της μοιραίας νύχτας

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το κινητό της 27χρονης, φέρεται να έπεσε από τα χέρια του 32χρονου από το Μπαγκλαντές, αμέσως μετά το φονικό, καθώς βρέθηκε δίπλα στο σημείο της δολοφονίας.

Κως: Το μοιραίο λάθος του 32χρονου από το Μπαγκλαντές

Νέες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τα στοιχεία που «έδεσαν» την υπόθεση δολοφονίας της 27χρονης Αναστάζια στην Κω και τα λάθη του 32χρονου από το Μπαγκλαντές. Ο κατηγορούμενος για τον βιασμό και την δολοφονία της 27χρονης από την Πολωνία, φέρεται να προδόθηκε από τις κινήσεις που έκανε με το κινητό του τηλέφωνο, μετά το έγκλημα. Οι απεγνωσμένες κινήσεις του να εξαφανίσει τα ίχνη του, τελικά έγιναν αντιληπτές από την ανάκτηση των δεδομένων της συσκευής, που έγινε στα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η εκπομπή LiveNews, ο 32χρονος αλλοδαπός κατάφερε να σβήσει δεδομένα από το κινητό του, το οποίο ανά τακτικά χρονικά διαστήματα έβαζε σε λειτουργία πτήσης, σε μία προσπάθεια να κρύψει τα ίχνη του. Μάλιστα, όπως μεταδόθηκε,  ο βασικός ύποπτος φαίνεται να έψαχνε στο διαδίκτυο εφαρμογές που διαγράφουν από την κάρτα μνήμης τις διαδρομές που έχει κάνει ο κάτοχος ενός κινητού. Ωστόσο, αυτό που δεν γνώριζε είναι ότι η αστυνομία έχει την δυνατότητα να ανακτά οποιαδήποτε σβησμένα αρχεία. Υπενθυμίζεται ότι ο 32χρονος είχε προσπαθήσει να κρύψει ίχνη και από το κινητό τηλέφωνο της Αναστάζια, αφαιρώντας την κάρτα SIM.

Τα στοιχεία από το κινητό τηλέφωνο του φερόμενου ως δράστη σε συνδυασμό με τα βίντεο που τον καταγράφουν μαζί με την 27χρονη Αναστάζια, φαίνεται πως ήταν καταλυτικά για να «δέσει» η υπόθεση. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι -σύμφωνα με πληροφορίες του Mega- τα δείγματα DNA τελικά δεν «μίλησαν». Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα δείγματα DNA που ελήφθησαν από την σορό της 27χρονης δεν μπόρεσαν να ρίξουν φως στην υπόθεση, καθώς το άψυχο σώμα της άτυχης γυναίκας βρέθηκε σε κακή κατάσταση και σε προχωρημένη σήψη.

Το DNA που συνέλεξαν τα εργαστήρια από τα νύχια της άτυχης γυναίκας δεν ήταν αρκετό για να ταυτοποιηθεί ο δράστης του εγκλήματος, ενώ και το DNA που συλλέχθηκε από τον 32χρονο, ελήφθη έξι μέρες μετά το έγκλημα, οπότε δεν διευκόλυνε τις έρευνες. Αυτή η εξέλιξη, όμως, δεν αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά την έκβαση της υπόθεσης.

Ξέσπασε η μητέρα της Αναστάζια: Είμαι πεπεισμένη ότι δεν το έκανε μόνος του

«Για μένα, η Αναστάζια ζει» δηλώνει η μητέρα της 27χρονης από την Πολωνία, που ανεβαίνει τον δικό της Γολγοθά μετά την δολοφονία της κόρης της. Ο πόνος μέσα της παραμένει άσβεστος και κάποιες στιγμές μετατρέπεται σε οργή για την δολοφονία του παιδιού της, που ήταν η καλύτερη φίλη της, όπως λέει.

Σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις με τον 32χρονο από το Μπαγκλαντές, η μητέρα της Αναστάζια μίλησε στο Mega και τα λόγια της ραγίζουν καρδιές. «Για μένα, η Αναστάζια ζει. Έχω την εντύπωση ότι κάπου έχει πάει ταξίδι, επειδή ταξίδευε πολύ και φαντάζομαι ότι είναι κάπου σε ταξίδι, ότι είναι κάπου στην Ελλάδα και απλώς δεν έχουμε τηλεφωνική επαφή και δεν πιστεύω ότι δε ζει. Δεν μπορώ να το πιστέψω και νομίζω ότι δεν είναι αυτή που βρήκαν», αναφέρει.

Η ζωή της, όπως λέει, άλλαξε και καταστράφηκε. «Αισθάνομαι ότι ζει και δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω τον θάνατό της. Ήταν πάρα πολύ καλό κορίτσι, η αγαπημένη μου κόρη και είχαμε πολύ καλές σχέσεις. Για μένα η Αναστάζια ζει και απλώς είναι σε ταξίδι. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι αφορά την κόρη μου όλο αυτό», δηλώνει η μητέρα της Αναστάζια.

Μιλώντας για τον βασικό κατηγορούμενο, εκφράζει την πεποίθησή της ότι είχε συνεργούς. «Εγώ δεν θεωρώ απλώς, είμαι πεπεισμένη ότι δεν το έκανε μόνος του. Σίγουρα είχε συνεργούς. Σκοτώσανε το παιδί μου με φρικιαστικό τρόπο, δεν έχω λόγια». Όσον αφορά την τιμωρία του δράστη, λέει: «Δεν ξέρω, είτε ισόβια, είτε θανατική ποινή είναι λίγο γιατί αυτός πρέπει να περάσει αυτό που πέρασε η κόρη μου».

«Δεν σκέφτομαι πού θα δικαστεί αυτός. Δεν ξέρω τι ποινή θα του επιβληθεί. Λέγοντας την αλήθεια είμαι πεπεισμένη ότι δεν ήταν μόνος του. Σίγουρα έχει συνεργούς οι οποίοι ήταν μπλεγμένοι και αυτοί και να το πω καλά για να μεταφραστεί σωστά, σίγουρα τον βοηθούσαν», συμπληρώνει η μητέρα της 27χρονης.

Υποστηρίζει, δε, ότι χάθηκε χρόνος από την στιγμή που εξαφανίστηκε η κόρη της. Αν, όπως λέει, στην εκπομπή LiveNews, οι αστυνομικοί έτρεχαν εκείνη τη νύχτα, όταν ειδοποιήθηκαν από τον σύντροφο της 27χρονης, το παιδί της πιθανότατα σήμερα να ζούσε. «Θεωρώ ότι αν είχαν ελέγξει από την αρχή που σημειώθηκε το συμβάν δεν θα είχε συμβεί αυτή η τραγωδία. Ίσως υπάρχει μια διαδικασία που λέει ότι πρέπει να περιμένουν 24 ή 48 ώρες αλλά σε περίπτωση που κάποιος επιμένει ότι έχει συμβεί κάτι κακό, απλώς οι Αρχές πρέπει να το ερευνήσουν», αναφέρει η μητέρα της.

Καταλήγοντας εκφράζει την αγωνία της: «Το πτώμα της κόρης μου θα μεταφερθεί στην Πολωνία σε φέρετρο, αλλά πριν την δω, δεν έχει δικαίωμα κανείς να κάνει κάτι με τη σορό. Να την κλείσει σε ένα μεταλλικό φέρετρο, να την κάψει, τίποτα».

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ