Πέθανε η Χαρούλα Γεωργαντζά – Είχε στεφθεί Β’ Σταρ Ελλάς το 1952

Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 89 ετών άφησε η Χαρούλα Γεωργαντζά – Μπλαμούτση από την Κερασιά Μαγνησίας, η οποία το 1952 και σε ηλικία 18 ετών κέρδισε τον τίτλο Β’ Σταρ Ελλάς. Τα καλλιστεία είχαν διεξαχθεί στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» στις 5 Απριλίου 1952 από την εφημερίδα «Έθνος». Ήταν τα πρώτα Ελληνικά Καλλιστεία μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και τον εμφύλιο που ακολούθησε.

Όπως αναφέρουν ρεπορτάζ των εφημερίδων της εποχής, σύσσωμη η κοσμική Αθήνα παρευρέθηκε στο γεγονός, και μεταξύ αυτών ο Στρατηγός Παπάγος και ο υπουργός Σοφοκλής Βενιζέλος.

Παρουσιαστές ήταν η Μελίνα Μερκούρη και ο Μίμης Φωτόπουλος. Νικήτρια εστέφθη η Νταίζη Μαυράκη από την Κρήτη. Κατά την διάρκεια της τελικής αναμέτρησης το κοινό είχε χωριστεί σε Μαυρακικούς, Γεωργαντζικούς και Πατιμεζακικούς.

Χαρούλα Γεωργαντζά

Ήταν γνωστή ως Χαρούλα. Ενδεικτικό είναι και το πρωτοσέλιδο του «Έθνους» οπού μνημονεύεται με το μικρό της όνομα, δείγμα το πόσο οικεία υπήρξε με το πλήθος. Είχε καταγωγή από την Κερασιά της Μαγνησίας, η μητέρα της ήταν το γένος Γκούντα.

Χαρούλα Γεωργαντζά Έθνος

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, κατόπιν της πρόσφατης εκδημίας της, επιθυμία των οικείων της είναι τα οστά της να μεταφερθούν στην Άνω Κερασιά. Για την εκπλήρωση της επιθυμία αυτής ο Χαράλαμπος Αλεξάνδρου και το Δ.Σ. του Κέντρου Ιστορίας και Πολιτισμού Κερασιάς θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να πραγματοποιηθεί.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ