Δολοφονία στην Κω: ΒΙΝΤΕΟ δείχνει τον 32χρονο να φεύγει από το σπίτι με σακούλες σκουπιδιών

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας της 27χρονης Αναστάζια στην Κω. Στα χέρια των αρχών βρίσκεται βίντεο-ντοκουμέντο, στο οποίο φαίνεται ο 32χρονος κατηγορούμενος και η άτυχη 27χρονη να βγαίνουν από το σπίτι του το βράδυ της περασμένης Δευτέρας. Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Πέμπτης ασκήθηκε συμπληρωματική δίωξη για ανθρωποκτονία στον 32χρονο από το Μπαγκλαντές.

Κως: Τα ευρήματα που οδήγησαν στη δίωξη κατά του 32χρονου για την δολοφονία της Αναστάζια – Το χρονικό της μοιραίας νύχτας

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στα πλάνα που εξετάζουν οι αστυνομικοί φαίνεται η 27χρονη Αναστάζια να αποχωρεί μαζί με τον 32χρονο από το σπίτι του και να επιβιβάζεται στο μηχανάκι του. Το συγκεκριμένο εύρημα έχει οδηγήσει τις Αρχές στην εκτίμηση ότι η άτυχη γυναίκα δεν δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι. Οι αρχές εκτιμούν πως ο 32χρονος μετέφερε την 27χρονη στο σημείο όπου οι εθελόντριες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας βρήκαν την σορό, και όταν εκείνη αντιστάθηκε την στραγγάλισε με τα χέρια του.

Μάλιστα στο βίντεο φαίνεται ο 32χρονος να επιστρέφει στο σπίτι του και έπειτα από τρία λεπτά να φεύγει και πάλι, κρατώντας σακούλες σκουπιδιών. Εξετάζεται εάν οι σακούλες είναι αυτές που βρέθηκε τυλιγμένη η σορός της 27χρονης.

Κως: «Η Αναστάζια μου τηλεφώνησε την ημέρα της απαγωγής» – Τι δηλώνει η μητέρα της 27χρονης

Οι κινήσεις που φαίνονται στο επίμαχο βίντεο:

  • Δευτέρα – 22:30: η 27χρονη επιβιβάζεται στο μηχανάκι του 32χρονου από το Μπαγκλαντές
  • Τρίτη – 01:00: Ο 32χρονος επιστρέφει μόνος του στο σπίτι
  • Τρίτη – 01:03: Παίρνει σακούλες σκουπιδιών και αποχωρεί από το σπίτι
  • Τρίτη – 04:00: Επιστρέφει με το μηχανάκι σπίτι του

Τα στοιχεία που «καίνε» τον 32χρονο από το Μπαγκλαντές

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση δολοφονίας της Αναστάζια προσπαθούν να διαπιστώσουν εάν έγινε κάποια άλλη στάση, πριν από το σημείο όπου εντοπίστηκε νεκρή η άτυχη 27χρονη, σε ερημική τοποθεσία στην περιοχή Αλυκές, σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το σπίτι του 32χρονου από το Μπαγκλαντές. Παράλληλα, τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. αναμένουν τα νεότερα στοιχεία από τον έλεγχο των κινητών τηλεφώνων τόσο της Αναστάζια όσο και του κατηγορούμενου, αλλά και τα αποτελέσματα βιολογικού υλικού, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν δείγματα DNA στα νύχια του θύματος.

Κως: Πληροφορίες για βίντεο με την 27χρονη και τον 32χρονο να βγαίνουν από το σπίτι πριν από τη δολοφονία

Πάντως, με βάση τα έως τώρα στοιχεία, ασκήθηκε και η συμπληρωματική δίωξη στον 32χρονο για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Υπενθυμίζεται ότι ο βασικός ύποπτος, μετά την απολογία του την Τετάρτη, είχε κριθεί προφυλακιστέος για αρπαγή της 27χρονης και για γενετήσια πράξη με άτομο ανίκανο προς αντίσταση. Προηγήθηκε η παράδοση του προανακριτικού υλικού που είχε στα χέρια της η Ελληνική Αστυνομία και αφορά την δεύτερη φάση της έρευνας. Όπως αναμένεται, θα ενωθούν οι δύο φάσεις της προανάκρισης: η πρώτη που αφορούσε την αρπαγή και η δεύτερη για την ανθρωποκτονία, και στη συνέχεια η υπόθεση θα πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμα δεν είναι έτοιμα τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., ωστόσο ο εισαγγελέας φαίνεται πως άσκησε συμπληρωματική δίωξη, βασιζόμενος σε άλλα στοιχεία που ήδη έχει στη διάθεσή του. Ρόλο έπαιξαν οι αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε ο 32χρονος, η κατάθεση του Πακιστανού συγκάτοικού του και το γεγονός ότι ο συλληφθείς από το Μπαγκλαντές είχε κλείσει εισιτήριο για να φύγει από τη χώρα. Επίσης, το στίγμα του κινητού του τηλεφώνου εντοπίστηκε κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρή η Αναστάζια στην Κω. Αυτό το τελευταίο στοιχείο, ήταν καθοριστικό.

32χρονος Μπαγκλαντές δολοφονία Κως

Πληροφορίες του enikos.gr αναφέρουν πως το έργο των αστυνομικών στα εγκληματολογικά εργαστήρια είναι δύσκολο, γιατί το υλικό που υπάρχει στα νύχια της Αναστάζια είναι αλλοιωμένο, λόγω του σημείου όπου βρέθηκε το πτώμα. Η σορός της 27χρονης ήταν εκτεθειμένη στις καιρικές συνθήκες, ενώ στο σημείο υπήρχαν νερά.

Ανάλογες δυσκολίες αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί και με την ανάλυση των κινητών τηλεφώνων, καθώς ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές κατά διαστήματα, είτε έκλεινε το κινητό του είτε το έβαζε σε λειτουργία πτήσης, με αποτέλεσμα να υπάρχει κάποιο κενό στη διαδρομή που ακολούθησε.  Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα εγκληματολογικά εργαστήρια έχουν ζητήσει την άδεια της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας προκειμένου να κάνουν ανάκτηση των δεδομένων.

«Δεν έχουμε ξεκάθαρη εικόνα εάν η Αναστάζια κακοποιήθηκε σεξουαλικά»

Για τις ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας της Αναστάζια, μίλησε η Κωνσταντία Δημογλίδου, εκπρόσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ. στην εκπομπή LIVE NEWS.

«Η υπόθεση βρίσκεται στην ανάκριση. Με βάση το βιντεοληπτικό υλικό και από τα έως τώρα στοιχεία από τα κινητά τόσο του θύματος όσο και του βασικού υπόπτου, οι αστυνομικοί προσπαθούν να χαρτογραφήσουν τις κινήσεις τους, πώς ακριβώς κινήθηκαν, τώρα που γνωρίζουμε ότι η κοπέλα έφυγε ζωντανή από το σπίτι του κατηγορούμενου μαζί του. Προσπαθούμε να δούμε εάν έγινε κάποια στάση πριν το σημείο που βρέθηκε το σώμα της κοπέλας. Εκεί δολοφονήθηκε και μετά μεταφέρθηκε», είπε αρχικά η κ. Δημογλίδου.

Όσον αφορά την σεξουαλική κακοποίηση, υπογράμμισε, «δεν έχουμε ακόμα ξεκάθαρη εικόνα από την ιατροδικαστική έκθεση. Δεν ξέρουμε ακόμα εάν έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά. Ο τρόπος με τον οποίο βρέθηκε η σορός, κάνει τους αστυνομικούς να θεωρούν πως είτε προσπάθησε να την κακοποιήσει σεξουαλικά είτε τελικά τα κατάφερε».

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, είπε η κ. Δημογλίδου, η Αναστάζια συνάντησε για πρώτη φορά τον 32χρονο εκείνο το βράδυ και δεν προκύπτει έως τώρα από το κινητό τηλέφωνο της 27χρονης να είχαν επικοινωνία στο παρελθόν.

«Υπάρχει μία επικοινωνία με τον σύντροφό της λίγο, αφού έφτασε στο σπίτι του 32χρονου. Φαίνεται πως η κοπέλα ανησυχεί για την κατάσταση που επικρατεί και επικοινωνεί με τον σύντροφό της για να την παραλάβει από συγκεκριμένο σημείο. Ο κατηγορούμενος υποστήριξε από την αρχή συγκεκριμένα πράγματα ως προς τις κινήσεις του εκείνο το βράδυ, τα οποία δεν ταιριάζουν με τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η Αστυνομία και με τις καταθέσεις που έχει δώσει ο συγκάτοικός του. Ο συγκάτοικος του έχει βοηθήσει πάρα πολύ την έρευνα των Αρχών με τα δεδομένα που έχει δώσει στην αστυνομία», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

Καταλήγοντας, τόνισε ότι υπάρχουν και άλλα στοιχεία που θα εμπλουτίσουν την δικογραφία, η οποία έφτασε σήμερα στα χέρια του εισαγγελέα, που άσκησε την δίωξη για ανθρωποκτονία. «Αφορούν τόσο τα κινητά θύτη και θύματος και όσο και τα αποτελέσματα βιολογικού υλικού», διευκρίνισε η κ. Δημογλίδου.Κως

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ