Κάτω Αχαΐα: Νέα στοιχεία για την αιτία θανάτου του 20 ημερών βρέφους – Τι έδειξε η ιστοπαθολογική εξέταση

Νέα στοιχεία έρχονται  στο φως σχετικά με την υπόθεση θανάτου των δύο βρεφών 20 ημερών και 2 μηνών της οικογένειας από την Κάτω Αχαΐα. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας, pelop.gr, η αιτία θανάτου του 20 ημερών βρέφους δεν είναι η λοίμωξη του αναπνευστικού όπως αρχικά διακινήθηκε.

Αχαΐα: «Δεν κατηγόρησα την κόρη μου ποτέ», λέει η γιαγιά των δύο βρεφών που πέθαναν

Η ιστοπαθολογική εξέταση η οποία παραδόθηκε στην ιατροδικαστική υπηρεσία Πατρών και στον ιατροδικαστή που έκανε τη νεκροψία – νεκροτομή στις 20 Οκτωβρίου, έδειξε πως το μόλις 20 ημερών βρέφος «έφυγε» από «διάμεση πνευμονίτιδα παιδικής ηλικίας».

Μάλιστα, σήμερα, η 23χρονη έχει κληθεί να καταθέσει στο Αστυνομικό τμήμα στο Βραχάτι Κορινθίας, για τον θάνατο του παιδιού της.

Αχαΐα: Αρχίζει γονιδιακός έλεγχος μετά την εισαγγελική παρέμβαση για τον θάνατο των δύο βρεφών

Μιλώντας στην «Πελοπόννησο», η δικηγόρος της 23χρονης Βούλα Δημητριάδου τόνισε ότι ανέλαβε την υπόθεση της Κάτω Αχαΐας μετά την επικοινωνία που είχε με την μητέρα, η οποία αναζητά τα αίτια και τις συνθήκες θανάτου των δύο παιδιών της.

«Θερμή παράκληση να αποστιγματιστεί κοινωνικά αυτό το κορίτσι, δεν είναι κατηγορούμενη. Η ίδια εκκίνησε τη διαδικασία, προκειμένου να διακριβωθούν τα αίτια των θανάτων» δήλωσε η Βούλα Δημητριάδου.

Νεκρά παιδιά στην Αχαΐα: «Με λένε Πισπιρίγκου και με βρίζουν» – Ξέσπασε η μητέρα

Για το θέμα έχει διαταχθεί διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Πάτρας, Νίκο Νικολάου.

«Δεν φεύγει ποτέ παιδί από εμάς, αν δεν είναι καλά» – Τι λένε από το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας»

Μία νέα οπτική πίσω από τον θάνατο του πρώτου παιδιού της 23χρονης μητέρας ήρθε στο φως της δημοσιότητας μέσα από την εκπομπή «Φως στο Τούνελ», η οποία επικαλείται πληροφορίες από πηγές μέσα από το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας».

«Το παιδί γεννήθηκε 1η Ιουνίου του 2022. Έμεινε περίπου 6-7 μέρες και μετά πήρε εξιτήριο. Όλες οι εξετάσεις του ήταν φυσιολογικές όταν πήρε εξιτήριο από εμάς. Το παιδί ήταν καλά. Ως είθισται δύο μέρες μετά το εξιτήριο, έγινε επανέλεγχος στο νεογνό και διαπιστώθηκε πως ήταν απόλυτα καλά.

Από την μονάδα νεογνών του νοσοκομείου συστήθηκε για τις όποιες επιπλέον εξετάσεις του νεογνού να γίνουν με ραντεβού στο Καραμανδάνειο. Δεν φεύγει ποτέ παιδί από εμάς, αν δεν είναι καλά».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ