Αχαΐα: Αρχίζει γονιδιακός έλεγχος μετά την εισαγγελική παρέμβαση για τον θάνατο των δύο βρεφών

Αρχίζει γενετικός έλεγχος για την υπόθεση με τα δύο βρέφη τα οποία πέθαναν σε χρονικό διάστημα 15 μηνών στην Κάτω Αχαΐα προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει γονιδιακό υπόβαθρο. Η διαδικασία του ελέγχου είναι εφικτή, καθώς υπάρχει διαθέσιμο «υλικό». Για το δύο μηνών κοριτσάκι που κατέληξε την περασμένη εβδομάδα στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών «Αγία Σοφία» έχουν ήδη ληφθεί δείγματα, ενώ υπάρχουν ιστοί και του νεογνού, καθώς ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η ιστολογική εξέταση.

Νεκρά παιδιά στην Αχαΐα: «Η μητέρα είχε φύγει από το σπίτι γιατί δεν άντεχε το κακοποιητικό περιβάλλον»

Επιπλέον ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών Νίκος Νικολάου έδωσε εντολή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης της υπόθεσης. Η παραγγελία για περαιτέρω διερεύνηση δόθηκε δεδομένου της ύπαρξης τετελεσμένου γεγονότος, που είναι ο θάνατος του βρέφους 20 ημερών, το καλοκαίρι του 2022 στην Κάτω Αχαΐα, περιοχή που εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Εισαγγελίας.

Επιπλέον, η εισαγγελική έρευνα, όπως ανέφεραν πηγές στην ιστοσελίδα, thebest.gr ήταν επιβεβλημένη από τη στιγμή που υπάρχει ένα γεγονός και έχουμε και ένα προηγούμενο – αναφορά στην υπόθεση Πισπιρίγκου – να κινηθούν οι διαδικασίες, προκειμένου να μην «υπάρχουν σύννεφα».

Χαμόγελο του Παιδιού: «Μας προβληματίζει ο θάνατος των δύο μωρών στην Αχαΐα» – Τι αποκαλύπτει

“Με λένε «Πισπιρίγκου” – Όλα όσα είπε η 23χρονη μητέρα

Η 23χρονη μητέρα  περιέγραψε χθες στον ALPHA τις δύο απώλειες που βίωσε με τα μωρά της αλλά και το πώς την αντιμετωπίζει ο κόσμος μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης.

Η Ειρήνη ανέφερε ότι δεν σέβονται το πένθος της, αντιθέτως την βρίζουν και τη λένε «Ρούλα Πισπιρίγκου».

Αχαΐα: Μυστήριο με τους θανάτους των δύο βρεφών – Τι αποκαλύπτει η μητέρα τους

«Με λένε Πισπιρίγκου στα social media» είπε η 23χρονη για να σημειώσει: «Δεν είμαι Πισπιρίγκου»…

«Τώρα βρίζουν εμένα αντί να κοιτάξουν κάτι άλλο. Ούτε χθες σεβάστηκε κανείς κάτι, που κήδεψα τη μικρή. Με ρωτάγανε “τι έγινε και τι έγινε”. Δεν με πήραν να με ρωτήσουν πώς είμαι», είπε χαρακτηριστικά η 23χρονη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρώτη εκτίμηση που σχηματίζεται είναι ότι ο θάνατος των δύο παιδιών οφείλεται πιθανότατα σε γονιδιακό πρόβλημα με τις ίδιες πληροφορίες να μιλούν για προβληματική στάση της μητέρας τους η οποία, όπως «δείχνει» και η ανακοίνωση από το Χαμόγελο του Παιδιού, δεν φαίνεται να αντέδρασε έγκαιρα στα συμπτώματα που παρουσιάστηκαν.

Μιλώντας στον Alpha η 23χρονη μητέρα περιέγραψε τα συμπτώματα που είδε στο πρώτο από τα δύο παιδιά που γεννήθηκε την 1η Ιουλίου 2022 και 19 ημέρες αργότερα έφυγε από τη ζωή. Η 23χρονη έκανε λόγο για περίεργους ήχους που άκουσε να βγάζει το βρέφος μέσα στην κούνια. «Φώναξα την σπιτονοικοκυρά μου που ήταν δίπλα και μου είπε ότι το παιδάκι φεύγει και φωνάξαμε ασθενοφόρο» ανέφερε η 23χρονη.

«Με αυτά που ακούγονται δεν ξέρω πια κι εγώ τι να πιστέψω» λέει η γιαγιά των παιδιών

Σχετικά με τις σχέσεις που έχει με την κόρη της  η μητέρα της 23χρονης σημείωσε στο MEGA: «Έχει μπλεχτεί η μητριά της που δεν έχω καλές σχέσεις μαζί της. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αντιδράει έτσι η Ειρήνη. Εμένα μου άφηνε τα παιδιά για να πάει για ένα μεροκάματο, όχι για να ταΐσει εμένα. Εγώ δουλεύω μόνη μου».

Ερωτώμενη τι μπορεί να έχει συμβεί στα εγγόνια της απάντησε: «Με αυτά που ακούγονται δεν ξέρω πια κι εγώ τι να πιστέψω ως μάνα. Ακούγεται ότι έκανε χρήση ναρκωτικών η Ειρήνη. Πού ξέρω αν δεν έχει πειράξει τα παιδάκια;» .

Ενώ για την κόρη της είπε: «Είναι ένα πολύ περίεργο παιδί».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ