Νέγρος του Μοριά: Να ξέρουν υπάρχει και η μαύρη Ελλάδα

Καλεσμένος στην εκπομπή της Νάνσυς Ζαμπέτογλου και του Θανάση Αναγνωστόπουλου βρέθηκε ο Νέγρος του Μοριά. Ο καλλιτέχνης που ενώνει την ραπ-τραπ με το ρεμπέτικο, κάνοντας «τραμπέτικη» μουσική, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης μίλησε και για το γεγονός πως παρ’ ότι είναι γεννημένος στην Ελλάδα, δεν έχει ελληνική ταυτότητα.

«Λέγομαι Νέγρος του Μοριά γιατί ο Κολοκοτρώνης είναι μάγκας και τον έμαθα από το δημοτικό, μου είχε κολλήσει εκεί η βελόνα» είπε αρχικά, εξηγώντας το πώς δημιούργησε το καλλιτεχνικό του όνομα.

«Γεννήθηκα στους Αμπελόκηπους. Οι γονείς μου είναι από την Γκάνα. Έχω γεννηθεί εδώ, τα πάντα… Βαφτίσια, απολυτήρια, μπουγιουρντί, τα έχω πάρει όλα, πληρώνω φόρους, κόβω τιμολόγιο, ταυτότητα δεν έχω! Άμα όμως δεν πληρώσω κάποιο φόρο θα μου σκάσει μήνυμα «Για πλήρωσε τον φόρο, γιατί κάποιοι πεινάνε». Περιμένω, πως πας στο ΙΚΑ; Είμαι «αιώνιος φοιτητής» για την ταυτότητα. Είναι πάρα πολύ απλό, δεν χρειάζεται να σκέφτομαι τι μου λείπει. Δικαίωμα ψήφου δεν έχω. Κάθε πόσα χρόνια πρέπει να πηγαίνω πάλι στο Υπουργείο Μετανάστευσης και να ανανεώνω το διαβατήριό μου. Μαζεύουμε ένα τσουβάλι χαρτιά και πάμε πάλι από την αρχή. Νιώθεις ότι σε βγάζουν στην απέξω και όταν είσαι στην απέξω μαζεύεσαι» ανέφερε, μιλώντας για το γεγονός πως δεν έχει ελληνική ταυτότητα.

«Να ξέρουν υπάρχει και η μαύρη Ελλάδα» κατέληξε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ