Νεκρά παιδιά στην Αχαΐα: «Η μητέρα είχε φύγει από το σπίτι γιατί δεν άντεχε το κακοποιητικό περιβάλλον»

Καταγγελίες που αφορούσαν το οικογενειακό περιβάλλον της -τότε- ανήλικης μητέρας των δύο παιδιών, που έχασαν την ζωή τους μέσα σε έναν χρόνο από άγνωστη -μέχρι στιγμής- αιτία στην Κάτω Αχαΐα, είχε λάβει από το 2017 το «Χαμόγελο του Παιδιού», όπως ανέφερε στο enikos.gr ο πρόεδρος του Οργανισμού, Κώστας Γιαννόπουλος.

Της Κωνσταντίνας Χαϊνά

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο, οι καταγγελίες έκαναν λόγο για «άσχημες συνθήκες διαβίωσης», για ένα «κακοποιητικό περιβάλλον» αλλά και για «παραμέληση» της μητέρας των δύο κοριτσιών.

«Οι ανώνυμες αναφορές από το 2017-2020 υποδείκνυαν την ευάλωτη θέση της -πλέον- 23χρονης. Είχαμε ενημερώσει άμεσα τις αρμόδιες Αστυνομικές και Εισαγγελικές αρχές προκειμένου να κινητοποιηθούν όλες οι διαδικασίες. Να σημειωθεί πως μία εκ των αναφορών εστάλη με την ένδειξη “Κατεπείγουσα” που σημαίνει πως οι άνθρωποι από το “Χαμόγελο του Παιδιού” αξιολόγησαν πως υπάρχει κίνδυνος» εξηγεί ο κ. Γιαννόπουλος στο enikos.gr.

Παράλληλα, είχε κινητοποιηθεί και η γειτονιά που διέμενε η 23χρονη προχωρώντας σε καταγγελίες για το κακοποιητικό περιβάλλον της οικογένειας. Ταυτόχρονα, όπως δήλωσε ο κ. Γιαννόπουλος, το 2015 η ανήλικη -τότε- μητέρα είχε φύγει από την οικογενειακή εστία, ωστόσο γύρισε πίσω προτού το “Χαμόγελο του Παιδιού” προβεί στην δημοσιοποίηση των στοιχείων της για την εξαφάνισή της, αφού είχε ενημερωθεί από την Αστυνομία. «Τότε η ίδια είχε πει πως “δεν αντέχει στο σπίτι”» λέει ο κ. Γιαννόπουλος.

Μάλιστα, ένα άλλο παιδί της οικογένειας, είχε απευθυνθεί στο προσωπικό ενός καταστήματος της περιοχής, καταγγέλλοντας ότι το κακοποιεί ο σύντροφος της μητέρας του, με την Αστυνομία να προχωρά στην σύλληψή του, σύμφωνα με τον πρόεδρο του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Το 2023 η μητέρα είχε έρθει σε επικοινωνία με το «Χαμόγελο του Παιδιού» προκειμένου να την βοηθήσει ο Οργανισμός στο θέμα του παιδιού της που ήταν άρρωστο και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο, ενώ στη συνέχεια τους πληροφόρησε πως έφυγε από την ζωή, και ζήτησε πάλι βοήθεια για τα έξοδα της κηδείας.

Την ίδια ώρα, σε θρίλερ έχει εξελιχθεί η υπόθεση με τους θανάτους των δύο παιδιών της νεαρής μητέρας. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. το πρώτο βρέφος αφού γεννήθηκε, 1η Ιουνίου, παρέμεινε σε θερμοκοιτίδα στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «ο Άγιος Ανδρέας» έως τις 6 Ιουνίου λόγω κάποιας λοίμωξης, και στις 9 Ιουνίου οι γιατροί συνέστησαν τη διενέργεια εξειδικευμένων εξετάσεων.

Σημειώνεται πως στις 19 Ιουνίου, το κοριτσάκι μεταφέρθηκε από το σπίτι, χωρίς να έχει τις αισθήσεις του, με σταθμό του ΕΚΑΒ, στο Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας, όπου εκεί ο εφημερεύον γιατρός διαπίστωσε τον θάνατό του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ