Αχαΐα: Εισαγγελική παρέμβαση για τα 2 μωρά που πέθαναν μέσα σε έναν χρόνο

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε η υπόθεση με τον θάνατο δύο μωρών της ίδιας οικογένειας μέσα σε έναν χρόνο στην Κάτω Αχαΐα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών έδωσε εντολή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης της υπόθεσης των θανάτων των κοριτσιών 20 ημερών και 2 μηνών μέσα σ’ έναν χρόνο.

Όπως αναφέρει το pelop.gr, η παραγγελία για περαιτέρω διερεύνηση δόθηκε δεδομένου της ύπαρξης τετελεσμένου γεγονότος, που είναι ο θάνατος του βρέφους 20 ημερών, το καλοκαίρι του 2022 στην Κάτω Αχαΐα, περιοχή που εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Εισαγγελίας. Επιπλέον, η εισαγγελική έρευνα, όπως ανέφεραν πηγές ήταν επιβεβλημένη από τη στιγμή που υπάρχει ένα γεγονός και έχουμε και ένα προηγούμενο – αναφορά στην υπόθεση Πισπιρίγκου – να κινηθούν οι διαδικασίες, προκειμένου να μην «υπάρχουν σύννεφα».

Και ενώ η διερεύνηση των αιτιών των θανάτων βρίσκεται σε αρχικό στάδιο, σύμφωνα με πληροφορίες ξεκινά γενετικός έλεγχος που θα αφορά στις περιπτώσεις των δύο μωρών, καθώς εκτιμάται πως υπάρχει γονιδιακό υπόβαθρο. Η διαδικασία του ελέγχου είναι εφικτή, καθώς υπάρχει διαθέσιμο «υλικό». Για το κοριτσάκι των δύο μηνών που κατέληξε την περασμένη εβδομάδα στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών «Αγία Σοφία» έχουν ήδη ληφθεί δείγματα, ενώ υπάρχουν ιστοί και του νεογνού, καθώς ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η ιστολογική εξέταση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ