ΣΥΡΙΖΑ: Συνάντηση Κασσελάκη-Τσακαλώτου στην Κουμουνδούρου

Συνάντηση με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο έχει αυτή την ώρα στην Κουμουνδούρου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, λίγη ώρα πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του εκτελεστικού γραφείου.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η συνάντηση γίνεται με πρωτοβουλία του κ. Τσακαλώτου, με βασικό θέμα τις ενέργειες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις διαγραφές  στελεχών του κόμματος.

Η κρίσιμη συνεδρίαση πραγματοποιείται ενώ μαίνεται ο εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ.  Η Κουμουνδούρου κατηγορεί την εσωκομματική αντιπολίτευση ότι ετοιμάζει νέο κόμμα, με νέο αρχηγό και καταστατικό, ενώ η πλευρά των διαφωνούντων καταγγέλλει παράκεντρα εξουσίας που βοήθησαν να εκλεγεί πρόεδρος ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξή του έβαλε στο κάδρο και τον πρώην πρόεδρο, Αλέξη Τσίπρα για την σιωπή που κρατά σχετικά με όσα συμβαίνουν, δηλώνοντας απαισιόδοξος για την ενότητα ενός κόμματος που έχει συντονιστή τον Παύλο Πολάκη. Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι παρεμβάσεις υπέρ της μίας ή της άλλης πλευράς από στελέχη του κόμματος.

Η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου γίνεται παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος επέστρεψε χθες στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ. Σε αυτό μετέχουν εκτός από τον ίδιο και οι Ρένα Δούρου, Έφη Αχτσιόγλου, Δώρα Αυγέρη, Θεοδώρα Τζάκρη αλλά και ο πρόεδρος της Κ.Ο. Σωκράτης Φάμελλος.

Από την συνεδρίαση του οργάνου αναμένεται να διευκρινιστεί αν θα συνεδριάσει άμεσα η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος ή αν τα ζητήματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα στον ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων και των προτάσεων διαγραφής για τους Νίκο Φίλη, Πάνο Σκουρλέτη, Δημήτρη Βίτσα και Στέφανο Τζουμάκα θα συζητηθούν στην Κεντρική Επιτροπή που έχει οριστεί να συνεδριάσει στις 11 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο κ. Κασσελάκης επέστρεψε με διάθεση από τις ΗΠΑ να πέσουν οι τόνοι, αλλά χωρίς καμία πιθανότητα να μπει σε διάλογο με τα στελέχη που έχει ζητήσει τη διαγραφή τους.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχει το βλέμμα του στραμμένο σε δύο σημεία. Το ένα είναι το συνέδριο του ECONOMIST, όπου θα μιλήσει απόψε, στις 21:00, και θα δώσει το στίγμα του για την οικονομική πολιτική του κόμματος. Το άλλο είναι το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ο κ. Κασσελάκης θα διαμηνύσει ότι ο εχθρός του κόμματος δεν είναι εσωτερικός, αλλά ο κ. Μητσοτάκης.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ