Αποστολή στο Ισραήλ: Ολονύκτιο σφυροκόπημα της Γάζας – Νεκρός ο Αμπού Ρακάμπα – ΒΙΝΤΕΟ

Δεκατρείς ώρες συμπληρώθηκαν από την έναρξη του σφυροκοπήματος της βόρειας Γάζας από πυροβολικό, ναυτικό και αεροπορία του Ισραηλινού Στρατού, που ανακοίνωσε επέκταση των δραστηριοτήτων του. Νεκρός ο Αμπού Ρακάμπα ανακοίνωσε το Ισραήλ.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ανησυχία για τη διακοπή των επικοινωνιών στην Λωρίδα της Γάζας – «Κίνδυνος να συγκαλυφθούν ωμότητες»

Ανταπόκριση από Ασντόντ – Ισραήλ: Χρήστος Μαζανίτης

Πριν από λίγο, ο Ισραηλινός Στρατός – IDF και η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας – ISA ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν τον Αρχηγό των εναέριων επιχειρήσεων της Χαμάς.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο ΠΟΥ έχασε κάθε επαφή με το προσωπικό του στη Λωρίδα της Γάζας

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, με βάση τις πληροφορίες του IDF και του ISA, μαχητικά αεροσκάφη του IDF έπληξαν τον επικεφαλής των εναέριων επιχειρήσεων της Χαμάς, Asem Abu Rakaba.

Ο Abu Rakaba ήταν υπεύθυνος για τα UAV, τα drones, τα αλεξίπτωτα πλαγιάς, την εναέρια ανίχνευση και την εναέρια άμυνα της Χαμάς.

Ο Λευκός Οίκος ακύρωσε την εμφάνιση των B-52s λόγω του πολέμου Ισραήλ – Χαμάς

Συμμετείχε, σύμφωνα με τους Ισραηλινούς, στον σχεδιασμό της σφαγής στις κοινότητες γύρω από την Λωρίδα της Γάζας στις 7 Οκτωβρίου. Κατηύθυνε τους τρομοκράτες που διείσδυσαν στο Ισραήλ με αλεξίπτωτα πλαγιάς και ήταν υπεύθυνος για τις επιθέσεις με drone σε θέσεις των IDF.

Χθες το βράδυ, οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ – IDF δήλωσαν ότι ο στρατός επεκτείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις του στη Γάζα.

Ο αντιναύαρχος Daniel Hagari, Εκπρόσωπος Τύπου του IDF, είπε ότι οι αεροπορικές επιθέσεις είχαν στόχο σήραγγες της Χαμάς και άλλους στόχους.

«Εκτός από τις επιθέσεις που πραγματοποιήσαμε τις τελευταίες ημέρες, οι χερσαίες δυνάμεις επεκτείνουν τη δραστηριότητά τους απόψε», είπε. «Οι IDF ενεργούν με μεγάλη δύναμη για να επιτύχουν τους στόχους του πολέμου».

Δεν είναι ευρείας κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση, λένε Ισραηλινοί αξιωματούχοι, που διατείνονται ότι δεν πρόκειται για χερσαία εισβολή.

Παλαιστίνιοι: Το Ισραήλ έχει εισβάλει με τανκς

Αφού ο Ισραηλινός Στρατός είπε νωρίτερα ότι επεκτείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις του στην Λωρίδα, οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα ανέφεραν ότι οι χερσαίες δυνάμεις του Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων των αρμάτων μάχης, επιχειρούν εντός του θύλακα.

Υπάρχουν αναφορές για σφοδρές ανταλλαγές πυρών μεταξύ στρατιωτών και ενόπλων.

Οι αναφορές δεν μπορούν να επαληθευτούν ενώ δεν υπάρχει κανένα σχόλιο από το IDF.

Ψήφισμα στον ΟΗΕ

Ένα ψήφισμα που ζητά κατάπαυση του πυρός στην Γάζα, το οποίο δεν κάνει καμία αναφορά στην τρομοκρατική ομάδα της Χαμάς, πέρασε με συντριπτική πλειοψηφία στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

120 χώρες ψήφισαν υπέρ του μη δεσμευτικού ψηφίσματος που εισήγαγε η Ιορδανία, ενώ μόλις 14 να ψηφίζουν κατά, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Αυστρίας, της Κροατίας, της Τσεχίας, των Φίτζι, της Γουατεμάλας, της Ουγγαρίας, του Ισραήλ, των Νήσων Μάρσαλ, της Μικρονησίας, του Ναούρου , Papua New Gineau, Παραγουάη και Τόνγκα. 45 χώρες απείχαν, μεταξύ των οποίων η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Φινλανδία, η Γερμανία, η Ελλάδα, η Ινδία, το Ιράκ, η Ιταλία, η Ιαπωνία, η Ολλανδία, η Πολωνία, η Νότια Κορέα, η Σουηδία, η Τυνησία, η Ουκρανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το ψήφισμα ζητεί άμεση κατάπαυση του πυρός στην Γάζα, απελευθέρωση όλων των αμάχων, προστασία αμάχων και διεθνών θεσμών και διασφάλιση της ασφαλούς διέλευσης ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα.

Το Ισραήλ απέρριψε με οργή το ψήφισμα του ΟΗΕ που προτρέπει για «ανθρωπιστική εκεχειρία» στην Γάζα, με τον πρεσβευτή της χώρας να λέει ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει να αμύνεται.

«Αυτή είναι μια μαύρη μέρα για τον ΟΗΕ και την ανθρωπότητα», λέει ο πρεσβευτής του ΟΗΕ Gilad Erdan, τονίζοντας ότι η χώρα του θα χρησιμοποιήσει «κάθε μέσο» για να πολεμήσει τη Χαμάς.

«Σήμερα είναι μια μέρα που θα χαθεί ως ύβρη. Όλοι έχουμε γίνει μάρτυρες ότι τα Ηνωμένα Έθνη δεν έχουν πλέον ούτε μια ουγγιά νομιμότητας ή συνάφειας», είπε.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ