Ο Λευκός Οίκος ακύρωσε την εμφάνιση των B-52s λόγω του πολέμου Ισραήλ – Χαμάς

Ο Λευκός Οίκος ακύρωσε την εμφάνιση του pop συγκροτήματος των B-52s, που θα λάμβανε χώρα κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου, προς τιμήν του πρωθυπουργού της Αυστραλίας.

του Ιωσήφ Αβράμογλου

«Ενώ αρχικά είχαμε προγραμματίσει να παίξουν οι θρυλικοί B-52s την πετυχημένη χορευτική και ευχάριστη μουσική τους, διανύουμε μια εποχή που τόσοι πολλοί αντιμετωπίζουν θλίψη και πόνο, οπότε κάναμε μερικές προσαρμογές στο ψυχαγωγικό μέρος της βραδιάς», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν. Δεν αναφέρθηκε άμεσα στις τραγωδίες του συνεχιζόμενου πολέμου Ισραήλ-Χαμάς ή στο γεγονός ότι οι B-52s έχουν για όνομα εκείνο από το γνωστό βομβαρδιστικό αεροπλάνο της Boeing.

«Η διατήρηση των συνεργασιών και των σχέσεών μας με τους συμμάχους μας είναι εξαιρετικά σημαντική, ειδικά σε αυτούς τους ταραχώδεις καιρούς», συνέχισε η κα. Μπάιντεν. «Το φαγητό είναι συνήθως παρηγορητικό, καθησυχαστικό και θεραπευτικό και ελπίζουμε ότι και αυτό το δείπνο θα είναι κάπως έτσι».

Αντί να δειπνήσουν με επιτυχίες όπως το “Love Shack” και το “Rock Lobster”, οι παρευρισκόμενοι στο δείπνο διασκέδασαν με ορχηστρική μουσική από την μπάντα των πεζοναυτών και τα έγχορδα του στρατού και της αεροπορίας. Τα μέλη των B-52s ήταν αντ’ αυτού καλεσμένοι στο δείπνο, στο οποίο τιμήθηκε ο πρωθυπουργό της Αυστραλίας κ. Άντονι Αλμπανέζε, αφού ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναγκάστηκε να διακόψει το δικό του ταξίδι στη χώρα τον Μάιο.

Οι B-52s επέκτειναν πρόσφατα την παραμονή και τις εμφανίσεις τους στο Λας Βέγκας.

(Κάθε Σάββατο και Κυριακή βράδυ, για τρεις ώρες, από τις 10 μ.μ. μέχρι την 1 π.μ., ο Ιωσήφ Αβράμογλου παρουσιάζει από τον Real FM στους 97.8, την εκπομπή “Round Midnight, όπως έλεγε και η Ella Fitzgerald”, με πολλή και καλή μουσική). Twitter:@IosifAvramoglou Facebook.com/avramoglou Instagram: mus1cguru

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ