Μητσοτάκης: Στις αρχές της εβδομάδας ανακοινώσεις για το πλαίσιο στήριξης όσων θερμαίνονται με ηλεκτρική ενέργεια

Στο ζήτημα των πρόσθετων παρεμβάσεων για την ενέργεια και τη θέρμανση αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «η κυβέρνηση έχει ήδη μεριμνήσει μέσα από την ανακοίνωση των πρωτοβουλιών μας για το επίδομα θέρμανσης. Και πολλά νοικοκυριά τα οποία θερμαίνονται με πετρέλαιο, με φυσικό αέριο, θα μπορούν να καλυφθούν από αυτή την παρέμβαση, ανάλογα πάντα με το πού βρίσκονται και το πόση ενέργεια καταναλώνουν για να θερμανθούν. Διότι μία σημαντική πρόοδος η οποία έχει συντελεστεί επί των ημερών αυτής της διακυβέρνησης είναι ακριβώς αυτή η μεγαλύτερη εξειδίκευση στη στήριξη, ανάλογα με το πού κάνει περισσότερο ή λιγότερο κρύο».

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως έχει εντοπιστεί μία μεγάλη αδικία σε βάρος των «των νοικοκυριών τα οποία θερμαίνονται με ηλεκτρική ενέργεια». «Ουσιαστικά δεν είχαν καμία στήριξη» είπε ο κ. Μητσοτάκης και προανήγγειλε πως «από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα υπάρξουν ανακοινώσεις από το Υπουργείο Περιβάλλοντος για ένα νέο πλαίσιο στήριξης εκείνων των σπιτιών, των νοικοκυριών, που θερμαίνονται με ηλεκτρική ενέργεια. Θεωρώ ότι είναι μία δίκαιη και σωστή παρέμβαση, ειδικά από τη στιγμή που -καθώς θα φτάνουμε προς το τέλος του έτους και υποθέτοντας ότι δεν θα έχουμε κάποια άλλη έκρηξη στις τιμές- οι οριζόντιες επιδοτήσεις στην ηλεκτρική ενέργεια θα φθίνουν».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ