Αχαΐα: «Δεν κατηγόρησα την κόρη μου ποτέ», λέει η γιαγιά των δύο βρεφών που πέθαναν

Μυστήριο καλύπτει τον θάνατο δύο βρεφών στην Αχαΐα, μέσα σε έναν χρόνο, με την υπόθεση να παίρνει άλλη τροπή μετά την παρέμβαση της Δικαιοσύνης αλλά και το αίτημα για γονιδιακό έλεγχο της οικογένειας.

Ο θάνατος του πρώτου παιδιού, όπως έδειξαν οι ιστοπαθολογικές εξετάσεις, αποδίδεται σε παθολογικά αίτια και συγκεκριμένα λοίμωξη του αναπνευστικού.

Στο μικροσκόπιο μπαίνουν ωστόσο και άλλες καταγγελίες και αλληλοκατηγορίες από μέλη της οικογένειας για τις σχέσεις ανάμεσά τους, αλλά και για τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης τις οποίες ζουν.

Μιλώντας ξανά στο MEGΑ, η μητέρα της 23χρονης, για την οποία υπάρχουν καταγγελίες, τόνισε ότι δεν κατηγόρησε ποτέ την κόρη της για τον θάνατο των παιδιών της.

«Δεν έχω υπόνοια και ούτε κατηγόρησα την κόρη μου. Δεν είπα ότι έχει πειράξει τα παιδιά της, δεν τα έχει πειράξει. Είπα, αυτό που ειπώθηκε από τα κανάλια και από κάποιους άλλους για το θέμα των ναρκωτικών, το οποίο ούτε αυτό ξέρω, ούτε είπε ότι παίρνει η κόρη μου ναρκωτικά. Δεν κατηγόρησα την κόρη μου ποτέ».

Όσο για τις κατηγορίες από λοιπά μέλη της οικογένειας εναντίον της, σημειώνει:

«Ο κύριος αυτός έχει γνωρίσει την Ειρήνη; Εμένα με ξέρει προσωπικά; Η μητριά πότε αγάπησε την Ειρήνη; Πριν 10 ημέρες; Γιατί μέχρι πριν 15 ημέρες βριζόντουσαν. Το θέμα μας είναι να μάθουμε τι γίνεται με τα παιδάκια. Της είπα ότι είμαι διπλά σου ό, τι και να γίνει για να βρούμε την άκρη με τα παιδάκια».

Όπως λέει η ίδια, πριν τον θάνατο του πρώτου βρέφους, η κόρη της με την εγγονή της ήταν στο δικό της σπίτι. Μετά από δύο ώρες που έφυγαν, η 23χρονη την πήρε τηλέφωνο και της είπε ότι «ήταν μαυρισμένο και ότι δεν έπαιρνε καλά αναπνοή ή ότι ήταν νεκρό και της είπα πάρε γρήγορα το ασθενοφόρο».

Nωρίτερα, στο MEGA μίλησε και ο ετεροθαλής αδερφός της 23χρονης μητέρας από την Αχαΐα, ο οποίος απέκλεισε να ευθύνεται η 23χρονη μητέρα για τον θάνατο των δύο της παιδιών, ενώ έριξε τα βέλη του στη μητέρα της Ειρήνης.

«Είναι πονεμένη ιστορία, είναι τα παιδιά… Για μένα, κακώς θα το πω αυτό, αλλά ήταν «ευτυχώς» για το παιδάκι που πέθανε. Περνάνε πολύ δύσκολα οικονομικά. Απλά δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο για τον οποίο κάνουν παιδιά ή κάνουν κάποιες κινήσεις έτσι, χωρίς αν το έχουν σκεφτεί», είπε.

«Τώρα η μάνα της Ειρήνης, δεν το ξέρω. Δεν την έχω δει, δεν την έχω ακούσει ποτέ… Αυτό πιστεύω, επειδή ακούω τη μάνα μου συνέχεια που τσαντίζεται με εκείνη κι επειδή δεν μίλαγε καλά, ήταν πολύ έντονη και στην πεθερά της μίλαγε άσχημα. Ήταν τσακωμένες. Ήταν λίγο μυστήριος σαν άνθρωπος. Εκεί πιστεύω κάτι γίνεται», ανέφερε.

«Το μωρό είχε μαυρίσει»

Στο MEGA μίλησε με τον άνθρωπο ο οποίος ήταν μπροστά στον θάνατο του πρώτου παιδιού. Ο άνδρας βοηθούσε οικονομικά την 23χρονη μητέρα, με αντάλλαγμα να κάνουν γάμο, ώστε να βγάλει άδεια παραμονής.

Όπως αποκάλυψε ο άνδρας, το παιδί ήταν κουκουλωμένο με κουβέρτα κι όταν ζήτησε να το δει, τότε η 23χρονη μητέρα του είπε όχι.

«Ήρθα 12 η ώρα να δω το παιδί. Μου είπε ότι κοιμάται. Ήθελα να δω το παιδί, μου είπε όχι. Πήρε το καρότσι μέσα και ξάπλωσε. Χτύπησα την πόρτα, της είπα εάν θέλει να φάει, να κοιμηθεί. Δεν μίλαγε. Ετοίμασα άλλη κουβέρτα και κοιμήθηκα. Μία ώρα μετά την άκουσα να μιλάει και να κλαίει, δεν ήξερα με ποιον μιλούσε. Χτύπησα την πόρτα. “Ειρήνη, τι πρόβλημα υπάρχει;” την ρώτησα, δεν μίλαγε. Άνοιξα πόρτα και την είδα να μιλάει. Την ρώτησα τι έγινε με το μωρό, μου είπε δεν μιλάει το μωρό. “Το μωρό μαύρισε, τι έπαθε;”, της είπα. Μου λέει δεν ξέρω».

Στη συνέχεια φώναξαν τη γειτόνισσά τους, η οποία τους είπε ότι το μωρό ήταν νεκρό. Όπως είπε ο ίδιος, όσα είδε εκείνο το βράδυ που χάθηκε το παιδί τα κατέθεσε στις Αρχές.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ