Αχαΐα: Νέα στοιχεία για τους θανάτους των δυο βρεφών – Τι έδειξε η ιστοπαθολογική εξέταση στο πρώτο παιδί

Νέα στοιχεία που αφορούν στην νοσηλεία και τους θανάτους των δύο βρεφών που έχασαν τη ζωή τους σε διάστημα 15 μηνών στην Αχαΐα βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, έπειτα από την ιστοπαθολογική εξέταση που έγινε στο 19 ημερών βρέφος και παραδόθηκε ήδη στην ιατροδικαστική υπηρεσία Πατρών και στον ιατροδικαστή, ο οποίος έκανε τη νεκροψία – νεκροτομή στις 20 Οκτωβρίου, προκύπτει πως αιτία θανάτου του βρέφους είναι η λοίμωξη του αναπνευστικού.

Την ίδια ώρα οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως οι τοξικολογικές εξετάσεις είναι καθαρές και αναμένεται ο μοριακός έλεγχος, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει γενετική προδιάθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, το πρώτο βρέφος γεννήθηκε την 1η Ιουνίου του 2022 στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» και μπήκε σε θερμοκοιτίδα ακριβώς γιατί είχε παθολογικά ευρήματα τα οποία ξεπέρασε χωρίς καμία αγωγή.

Αφού το βρέφος παρέμεινε στο νοσοκομείο μία βδομάδα επέστρεψε υγιέστατο στο σπίτι κι έπειτα από δύο ημέρες η μητέρα πήγε εκ νέου το μωρό της για νέες εξετάσεις τις οποίες κάνουν όλα τα παιδιά.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, που επικαλούνται πηγές από το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας»,  η Μονάδα Νεογνών του νοσοκομείου παρέπεμψε το μωρό σε επιπλέον εξετάσεις στο Καραμανδάνειο.

Ωστόσο, οι εξετάσεις αυτές δεν έγιναν ποτέ, καθώς το βρέφος κατέληξε στη κούνια του σπιτιού του στις 19 Ιουνίου.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τις πηγές από το «Άγιος Ανδρέας» ένας από τους λόγος για τους οποίους το παιδί παρέμεινε τόσες πολλές μέρες στο νοσοκομείο είναι επειδή δεν το περιβάλλον για το μωρό στο σπίτι της μητέρας δεν ήταν κατάλληλο.

Ταυτόχρονα, αναπάντητα ερωτήματα υπάρχουν και για τον θάνατο του δεύτερου παιδιού της 23χρονης Ειρήνης, πριν από λίγες ημέρες, στις 17 Οκτωβρίου στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Όπως σημειώνουν πηγές στον τηλεοπτικό σταθμό το βρέφος αν και ήταν δύο μηνών ήταν ελάχιστα μεγαλύτερο από νεογέννητο.

Στην ιατροδικαστική υπηρεσία παρέλαβαν για νεκροψία- νεκροτομή ένα μωρό με βαρύ ιστορικό, με επιληψία και σπασμούς.

Το μωρό δεν ήταν πολύ ανεπτυγμένο, ήταν ελάχιστα μεγαλύτερο από νεογέννητο, όπως αναφέρουν πληροφορίες από ιατροδικαστικές πηγές.

Αξίζει να σημειωθεί πως την ίδια ώρα βίντεο μέσα από το νοσοκομείο βλέπει το φως της δημοσιότητας στα οποία καταγράφονται οι συνεχείς ιατρικοί έλεγχοι στους οποίους υποβαλλόταν το παιδί στο Παίδων «Αγία Σοφία».

Σε αυτό το βίντεο το μόλις 1 μηνός κοριτσάκι φαίνεται στο κρεβάτι, με τους γιατρούς να είναι από πάνω του και να το εξετάζουν. Ελέγχουν τα αντανακλαστικά του, ενώ το ίδιο παρακολουθεί ήρεμο. Μάλιστα, ένας γιατρός ακούγεται να προτείνει τη χορήγηση οξυγόνου.

Σε άλλο βίντεο, η μητέρα καταγράφει το μόνιτορ με τις σφίξεις του μωρού. Αν η εικόνα παγώσει διακρίνεται η ένδειξη στο μόνιτορ. Οι σφίξεις είναι 143.

Σημειώνεται, πάντως, πως σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό έχει ζητηθεί, από την ιατροδικαστική υπηρεσία, επίσπευση των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων.

Πληροφορίες από τις ιατροδικαστικές πηγές αναφέρουν πως από τη νεκροψία- νεκροτομή δεν παρατηρήθηκε κάτι με την αιτία θανάτου του βρέφους να παραμένει απροσδιόριστη.

Tέλος, αξίζει να σημειωθεί πως στο νοσοκομείο Παίδων έγινε εξονυχιστικός έλεγχος στο άτυχο βρέφος, ενώ ζητήθηκαν γενετικές εξετάσεις την ώρα που αυτό ήταν ακόμη εν ζωή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ