Κακοκαιρία στην Κρήτη: Φωτογράφος, πατέρας δύο παιδιών ο 50χρονος που έχασε την ζωή του

Θρήνος στο Ηράκλειο για τον θάνατο του 50χρονου Κώστα Βεργάκη, που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της φονικής κακοκαιρίας που έπληξε την Κρήτη.

Ο άτυχος άνδρας, παρασύρθηκε με το αυτοκίνητό του από το νερό και τη λάσπη στην Αγία Πελαγία, ενώ αγνοείται μια 50χρονη γυναίκα που επέβαινε στο ίδιο όχημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας cretapost, ο 50χρονος Κωνσταντίνος διατηρούσε ένα σπίτι στην Αγία Πελαγία και σήμερα έφυγε από το Ηράκλειο μαζί με την 50χρονη προκειμένου να πάνε να το καθαρίσουν και να κάνουν κάποιες άλλες εργασίες.  Όταν όμως έφτασαν στην Αγία Πελαγία οι ουρανοί είχαν ανοίξει, με τους δρόμους να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια. Τότε, αποφάσισαν να επιστρέψουν στο Ηράκλειο χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.

Η γυναίκα κατάφερε να βγει από το αμάξι, όμως από τότε αγνοούνται τα ίχνη της. Ο 50χρονος εγκλωβίστηκε μέσα στο όχημα και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά με αποτέλεσμα το ΙΧ να σφηνώσει στο κανάλι του αντιπλημμυρικού έργου που πραγματοποιεί στην περιοχή ο δήμος Μαλεβιζίου.

Τον ανέσυραν πυροσβέστες έπειτα από μεγάλη προσπάθεια καθώς το σημείο ήταν απροσπέλαστο λόγω του όγκου των υλικών που είχαν μεταφερθεί προς την παραλία.

Ο ίδιος είχε επικοινωνήσει με την οικογένειά του λέγοντας πως έχει εγκλωβιστεί μέσα στο όχημα ενώ στη συνέχεια διακόπηκε η σύνδεση. Μέλη της οικογένειάς του ήρθαν σε επικοινωνία με τις αρχές και τελικά ο άτυχος άνδρας εντοπίστηκε νεκρός στο εγκλωβισμένο αυτοκίνητό του.

Ο Κώστας Βεργάκης, φωτογράφος στο επάγγελμα είναι γιος του πρώην αντιδημάρχου Ηρακλείου Δημήτρη Βεργάκη, με καταγωγή από το Μεσοχωριό. Η είδηση βύθισε στο πένθος την οικογένεια του, αλλά και ολόκληρο το χωριό. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος της περιοχής αναφέρει στο facebook:

 

Μητέρα δύο παιδιών η αγνοούμενη γυναίκα

Η γυναίκα που αγνοείται είναι μητέρα δύο παιδιών. Ο σύζυγός της που την αναζητούσε, είχε μία επικοινωνία με τον 50χρονο την ώρα που είχαν εγκλωβιστεί στο αυτοκίνητο και όταν υποχώρησαν τα καιρικά φαινόμενα, πήγε στην Αγία Πελαγία προκειμένου να προσπαθήσει να βγει την γυναίκα του.

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ