Αλέξανδρος Νικολαΐδης: «Αϊτέ μου, σου ‘κόψαν τα φτερά» – Ο σπαραγμός του πατέρα του Ολυμπιονίκη και οι λυγμοί της αδελφής του

Το κλίμα ήταν βαρύ και έντονα φορτισμένο στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως Θεσσαλονίκης, όπου η οικογένεια, οι φίλοι του και απλός κόσμος αποχαιρέτησαν τον  Ολυμπιονίκη, Αλέξανδρο Νικολαΐδη.

«Παλικάρι μου, αϊτέ μου, πώς θα το περάσω αυτό, Αϊτέ μου σου ‘κόψαν τα φτερά », φώναξε ο πατέρας του σε μία σπαρακτική στιγμή λίγο πριν ξεκινήσει η κηδεία του Αλέξανδρου Νικολαΐδη. Τραγικές φιγούρες οι γονείς του και η σύζυγός του, Δώρα Τσαμπάζη, η οποία αποχαιρέτησε τον άνθρωπό της και πατέρα των δύο ανήλικων παιδιών τους.

Μπαίνοντας στην εκκλησία η αδελφή του Αλέξανδρου Νικολαΐδη κατέρρευσε φωνάζοντας «αδελφέ μου, αχ αδελφέ μου», μη μπορώντας να αντέξει το τελευταίο «αντίο».

Στις 15:00, σε έντονα φορτισμένη ατμόσφαιρα και υπό τους ήχους της μπάντας έφτασε η σορός τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως Θεσσαλονίκης, όπου τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα για όλους εκείνους που ήθελαν να αποτίσουν φόρο τιμής στον μεγάλο Ολυμπιονίκη. Ακολούθησε η εξόδιος ακολουθία στις 16.00 και κατόπιν ο ενταφιασμός στα Κοιμητήρια του Φιλύρου Θεσσαλονίκης.

Το φέρετρο ήταν σκεπασμένο με την ελληνική σημαία, την οποία ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης τίμησε με τον καλύτερο τρόπο ενώ πάνω του τοποθετήθηκαν και τα δύο ολυμπιακά του μετάλλια, τα οποία, ζήτησε ως τελευταία του επιθυμία “να βγουν σε δημοπρασία και το ποσό που θα συγκεντρωθεί να δοθεί σε δομές για τα παιδιά που θα επιλέξει η οικογένειά μου”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ