Φονική κακοκαιρία στην Κρήτη: Η «μοιραία διαδρομή» του 50χρονου – Δύτες ψάχνουν την αγνοούμενη

Με τη συμμετοχή δυτών της 3ης ΕΜΑΚ και του λιμενικού, συνεχίζονται οι αγωνιώδεις προσπάθειες εντοπισμού μίας γυναίκας που αγνοείται στον κόλπο της Αγίας Πελαγίας στην Κρήτη, αφού παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, στη διάρκεια της ισχυρής νεροποντής που έπληξε το πρωί το Ηράκλειο. Η γυναίκα φέρεται να επέβαινε στο ίδιο όχημα που επέβαινε και ο άντρας που νωρίτερα εντοπίστηκε νεκρός.

Κρήτη

Συγκλονισμένη βρίσκεται όλη η Κρήτη εξαιτίας του θανάτου του 50χρονου που έχασε την ζωή του κατά την διάρκεια της κακοκαιρίας που έπληξε το νησί. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του cretapost, ο άτυχος άνδρας μαζί με μία γυναίκα έφυγαν από το Ηράκλειο με σκοπό να πάνε στην Αγία Πελαγία για εργασίες που είχαν να κάνουν σε σπίτι που διατηρεί στην περιοχή ο 50χρονος.

Δυστυχώς όμως, όταν έφτασαν τους βρήκε η κακοκαιρία και αποφάσισαν να πάρουν τον δρόμο για τον γυρισμό κάτι το οποίο δεν κατάφεραν ποτέ. Οι ουρανοί είχαν ανοίξει, οι δρόμοι είχαν πλημμυρίσει με τον άτυχο άνδρα να μην μπορεί να αντιδράσει. Η συνεπιβάτισσά του κατάφερε και βγήκε από το αμάξι κι έκτοτε αγνοούνται τα ίχνη της.

Ο 50χρονος εγκλωβίστηκε μέσα στο όχημα και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να σφηνώσει στο κανάλι του αντιπλημμυρικού έργου που πραγματοποιούνται στην περιοχή.

Ο ίδιος είχε επικοινωνήσει με την οικογένειά του λέγοντας πως έχει εγκλωβιστεί μέσα στο όχημα ενώ στη συνέχεια διακόπηκε η σύνδεση. Μέλη της οικογένειάς του ήρθαν σε επικοινωνία με τις αρχές και τελικά ο άτυχος άνδρας εντοπίστηκε νεκρός στο εγκλωβισμένο αυτοκίνητό του.

Ο σύζυγος της γυναίκας που αγνοείται μίλησε στο neakriti.gr, και ανέφερε ότι: «Η σύζυγός μου είχε έρθει το πρωί εδώ με τον άνδρα που βρέθηκε νεκρός για κάποιες εργασίες. Ο άτυχος άνδρας με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων θα αναγκαστούν να φύγουν. Ξαφνικά με πήρε μετά από δύο λεπτά και μου είπε ότι έχουν μπει μέσα στο αυτοκίνητο αλλά δεν πατάει καλά στον δρόμο και να καλέσω βοήθεια μέσω του 112 γιατί δεν είχαν καλό σήμα». Και προσθέτει: «Ήρθαμε με το γιο μου εδώ και προσπαθήσαμε να τους βοηθήσουμε αλλά μέσα στο όχημα βρήκαμε μόνο τον νεκρό άνδρα η γυναίκα μου έλειπε. Μακάρι να είναι ζωντανή αυτό θέλω μόνο».

 

 

Κρήτη

Όπως διακρίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το ekriti η περιοχή θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. Πολλά αυτοκίνητα έχουν καταλήξει στη θάλασσα, ενώ τόνοι λάσπης και φερτών υλικών έχουν παρασύρει τα πάντα στο πέρασμά τους με τα μηχανήματα του δήμου Μαλεβιζίου, της περιφέρειας Κρήτης και ιδιωτών να προσπαθούν να ανοίξουν τον κεντρικό δρόμο της Αγίας Πελαγίας.

Κρήτη

Κρήτη

Κρήτη

Νωρίτερα απεγκλωβίστηκε ζωντανή από τους διασώστες μια γυναίκα η οποία παρασύρθηκε από χείμαρρο την παραλία της Λυγαριάς, 1 χλμ ανατολικά της Αγίας Πελαγίας

Σητεία:  Απεγκλωβισμός τουριστών από το Αρχαιολογικό Μουσείο

Μεγάλα προβλήματα και στη Σητεία από την ισχυρή βροχόπτωση που μετέτρεψε σε ορμητικούς χειμάρρους τους δρόμους της πόλης. Πολλά αυτοκίνητα παρασύρθηκαν και αρκετά βρέθηκαν μέσα στο λιμάνι. Στην περιοχή Κολονέλο ή Βάγκα επιχειρεί αυτή την ώρα η πυροσβεστική υπηρεσία προκειμένου να απεγκλωβιστεί από το σπίτι του που έχει πλημμυρίσει ένας κατάκοιτος άρρωστος.

Στην ίδια περιοχή η στάθμη του νερού βρίσκεται ακόμη ψηλά με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να παρεμβαίνει αυτή την ώρα προκειμένου να μπορέσουν κάτοικοι να αντλήσουν νερά από τα υπόγεια και τα ισόγεια των σπιτιών τους.

Νωρίτερα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, απεγκλωβίστηκαν 8 τουρίστες κι ένας φύλακας από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Σητείας. Για μία πρωτόγνωρη κατάσταση έκανε λόγο ο δήμαρχος Σητείας ο οποίος  μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή επεσήμανε πως τα φαινόμενα είναι ακραία. «Η κατάσταση βρίσκεται εκτός ελέγχου», τόνισε ο δήμαρχος Σητείας λέγοντας παράλληλα πως όλοι οι αρμόδιοι φορείς βρίσκονται επί… ποδός και συνδράμουν όπου χρειάζεται.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ