Κακοκαιρία Elias: Συνεχίζεται η απαγόρευση κυκλοφορίας στον Βόλο – Μεγάλες καταστροφές, νέο μήνυμα από το 112

Νέο μήνυμα από το 112 ήχησε πριν από λίγο στον Βόλο όπου η κακοκαιρία Elias έχει προκαλέσει μεγάλες καταστροφές και ζημιές, μετατρέποντας την πόλη σε μια απέραντη λίμνη. Με απόφαση της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζεται η απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Κακοκαιρία Elias: Σε ποιες περιοχές θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία

Συγκεκριμένα, το μήνυμα που έλαβαν οι κάτοικοι του Βόλου έγραφε: «Υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη του Βόλου με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων».

Μπέος: Χωρίς ρεύμα το 80% του Βόλου, κινδύνευσαν ζωές – Ακόμη κι εγώ εγκλωβίστηκα

Για απέραντη θλίψη έκανε λόγο ο Αχιλλέας Μπέος περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στον Βόλο και την Μαγνησία μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας Elias.

Ο δήμαρχος Βόλου μιλώντας στην ΕΡΤ1, τόνισε ότι «κινδύνευσαν ζωές. Ο κόσμος κινδυνεύει. Προέχει η ανθρώπινη ζωή».

«Ακόμη και εγώ παρέμεινα εγκλωβισμένοςΤο 80% της πόλης παραμένει χωρίς ρεύμα. Το νερό δημιουργεί πρόβλημα. Οι αγωγοί έφυγαν. Ο κόσμος δεν μπορεί να δουλέψει» ανέφερε ο κ. Μπέος.

Mιλώντας για τις προσπάθειες της δημοτικής Αρχής να καθαρίσει ρέματα και φρεάτια και να απομακρύνει φερτά υλικά δήλωσε ότι είναι συνεχείς, ενώ τόνισε ότι οι χειριστές των μηχανημάτων έχουν κουραστεί έπειτα από 20 ημέρες συνεχούς εργασίας.

«Μιλάμε για εκατομμύρια νερό και λάσπηΠού το είχε τόσο νερό ο Θεός», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Βόλου, ο οποίος δέχεται επικρίσεις για τα ελλιπή μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας τη πόλης.

Ο Βόλος όλος έγινε λίμνη

Περιγράφοντας τη δραματική κατάσταση που προκάλεσε η νέα κακοκαιρία ανέφερε ότι το νερό δεν έχει διέξοδο να φύγει και το γεγονός ότι η πόλη δεν έχει ρεύμα έχει ως αποτέλεσμα να μη λειτουργούν οι αντλίες.

«Σταμάτησαν γεωτρήσεις, κόπηκαν σωλήνες» είπε ο κ. Μπέος δηλώνοντας ότι δεν γνωρίζει σε τι κατάσταση είναι η ποιότητα του νερού στην πόλη μετά τη νέα καταστροφή.

Όπως τόνισε οι ζημιές είναι τεράστιες και μεγαλύτερες από αυτές που υπέστησαν οι πολίτες από την κακοκαιρία Daniel περιγράφοντας την τωρινή κατάσταση ως «καταστροφή του Νώε». Ο ίδιος ανέφερε ότι «ο Βόλος όλος έγινε λίμνη». Λέγοντας ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη ο δήμαρχος Βόλου χαρακτήρισε ως πρωτοφανές αυτό το φαινόμενο και συμπλήρωσε ότι «δεν μπορείς να μαζέψεις τόσο νερό που έρχεται».

Εικόνες καταστροφής και στην Εύβοια: Έκλεισαν ξανά δρόμοι, πλημμύρισαν οικισμοί

Η κακοκαιρία συνεχίζει να χτυπά με την ίδια σφοδρότητα την Εύβοια. Μεγάλα ύψη βροχής έπεσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας έως και αυτή την ώρα στην Βόρεια Εύβοια με αποτέλεσμα να προκαλέσουν νέα προβλήματα.

Έκκληση κάνει ο δήμαρχος Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννα στους κατοίκους να μην μετακινούνται καθώς τα καιρικά φαινόμενα συνεχίζονται με την ίδια ένταση.

Έκλεισε ξανά ο δρόμος Προκόπι – Μαντούδι. Ίδια είναι η κατάσταση και στο Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού.

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης στάλθηκε μήνυμα στους κατοίκους περιοχών της Εύβοιας που αναφέρει: «Με εντολή του Δημάρχου απαγορεύεται η κυκλοφορία στις ευρύτερες περιοχές των Ασμήνι, Πευκί, Αρτεμίσιο και Γούβες λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων».

Δύσκολες ώρες και για το Ασμήνι Αρτεμισίου, με το ποτάμι να έχει υπερχειλίσει.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ