Κακοκαιρία Elias: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές της Εύβοιας, πλημμύρισε το νοσοκομείο Βόλου – Εικόνες καταστροφής

Ζημιές και καταστροφές σε πολύπαθες περιοχές, όπως η Μαγνησία, η Εύβοια και η Φθιώτιδα αφήνει από όπου περνά η κακοκαιρία Elias. Μετά τα έντονα φαινόμενα που προκάλεσε ο Daniel τη «σκυτάλη» για να ολοκληρώσει το καταστροφικό έργο έχει λάβει ο «Elias».

Κακοκαιρία Elias: Νέο έκτακτο δελτίο – Μαγνησία, Σποράδες, Εύβοια, Φθιώτιδα, Φωκίδα και Βοιωτία στο επίκεντρο

Στην Μαγνησία τα προβλήματα είναι πολλά. Όπως δήλωσε την Τετάρτη και ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος η πόλη του Βόλου έχει μετατραπεί σε μια απέραντη λίμνη ενώ πολλές περιοχές έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό και τηλέφωνα.

Η έντονη βροχόπτωση έχει προκαλέσει ζημιές στο οδικό δίκτυο και τις υποδομές, ενώ όπως φαίνεται και από τα βίντεο που έχουν αναρτηθεί στα social media, ούτε το νοσοκομείο Βόλου κατάφερε να γλιτώσει από την ορμή του νερού. Πλημμύρισαν το υπόγειο και η τραπεζαρία του νοσηλευτικού ιδρύματος σημαίνοντας συναγερμό στους αρμοδίους.

Ο καιρός σήμερα: Επιμένει η κακοκαιρία Elias – Σε ποιες περιοχές θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Εγκλωβίστηκαν στα σπίτια ασθενείς που χρειάζονταν οξυγόνο

Ασθενείς με αναπνευστικές ανεπάρκειες και άλλα προβλήματα υγείας, έμειναν εγκλωβισμένοι στα σπίτια, χωρίς οξυγόνο λόγω διακοπής ρεύματος. Όλοι οι υποσταθμοί της ΔΕΗ που βρίσκονται σε υπόγεια κτιρίων έχουν πλημμυρίσει.

Κακοκαιρία Elias: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε τέσσερις οικισμούς της Βόρειας Εύβοιας

Κόσμος αναζητεί απελπισμένα βοήθεια για μεταφορά στο Νοσοκομείο, από την Νέα Ιωνία, την Μακρινίτσα, το Διμήνι, την Άλλη Μεριά.

Ένα ζευγάρι εγκλωβίστηκε μέσα στο σπίτι του στην πολύπαθη συνοικία Νέο Δέλτα. Το ένα μέλος της οικογένειας λόγω αναπηρίας δεν μπορούσε να μετακινηθεί για να σωθεί από το πλημμυρισμένο σπίτι και ευτυχώς παρενέβη έγκαιρα η Πυροσβεστική.

Πλημμυρισμένοι δρόμοι στην Αγριά

Πλημμυρισμένοι είναι πολλοί δρόμοι στην Αγριά, όπως «μαρτυρούν» φωτογραφίες και βίντεο που ανεβάζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάτοικοι της περιοχής.

Στο έλεος της κακοκαιρίας η Εύβοια

Στο έλεος της κακοκαιρίας Elias παραμένει η βόρεια και κεντρική Εύβοια με την επέλαση των καιρικών φαινομένων να προκαλούν ζημιές σε σπίτια και καταστήματα.

Μεγάλες καταστροφές έχουν προκληθεί σε Αιδηψό, Μαντούδι, Ροβιές, Ταξιάρχη και Πευκί στην Βόρεια Εύβοια ενώ σήμανε συναγερμός στις αρχές για την υπερχείλιση των ποταμών, όπως ο Μεσσάπιος και ο ποταμός στη Σηπιάδα.

Στις Ροβιές, κόπηκαν δρόμοι και πλημμύρισαν δεκάδες σπίτια, ενώ εκτεταμένες είναι οι ζημιές και στη Λίμνη.

Τα προβλήματα είναι ήδη πολλά και δυστυχώς η νύχτα ήταν δύσκολη στην Εύβοια.

«Δεν αναμένεται βελτίωση του καιρού έως και το Σάββατο. Και μάλιστα από σήμερα, Πέμπτη και για τις επόμενες τρεις ημέρες θα έχουμε βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας», δήλωσε ο Γιάννης Καλιάνος μιλώντας στο Live News για την κακοκαιρία Elias, που «δοκιμάζει» κυρίως Εύβοια και Θεσσαλία.

Χθες  χείμαρρος «έσπασε» στα Πολιτικά του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι και να κινδυνέψουν σπίτια.

Νέο μήνυμα από το 112

Νέο μήνυμα έστειλε το πρωί της Πέμπτης το 112 στους κατοίκους της Εύβοιας που πλήττεται από την κακοκαιρία.

Με εντολή του δημάρχου απαγορεύεται η κυκλοφορία στις ευρύτερες περιοχές των Ασμήνι, Πευκί, Αρτεμίσιο και Γούβες λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Πλημμύρισε η Ιστιαία

Το βράδυ πλημμύρισε η πόλη της Ιστιαίας από την υπερχείλιση του ποταμού Κατσιρέλου. Καταστήματα και σπίτια γέμισαν από νερά και λάσπη.

Πλημμύρισε επίσης, το χωριό Ασμήνι του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού.

Κλειστά σχολεία σε περιοχές της Λαμίας

Δεν θα ανοίξουν όλα τα σχολεία στην Λαμία, σήμερα Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου.

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Λαμιέων αναφέρει ότι δεν θα λειτουργήσει το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο της Δημοτικής Κοινότητας Φραντζή.

Αξιολογώντας την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την υπερχείλιση του Σπερχειού και των λοιπών πλημμυρικών φαινομένων, δεν θα γίνουν διά ζώσης τα μαθήματα στα σχολεία των Δημοτικών Ενοτήτων Υπάτης και Γορογοποτάμου.

Τα υπόλοιπα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί του Δήμου Λαμιέων, θα λειτουργήσουν κανονικά όπως είχε ανακοινώσει ο Δήμαρχος Ευθύμιος Καραΐσκος.

Υπενθυμίζουμε ότι στα σχολεία που δεν θα γίνουν διά ζώσης τα μαθήματα υποχρεούνται να γίνουν με τηλεκπαίδευση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ