Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Κακοκαιρία Elias: Διακοπή της κυκλοφορίας στην Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου

Η κακοκαιρία «Elias» έχει προκαλέσει πολλά και σοβαρά προβλήματα

Συγκεκριμένα, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώθηκε ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών φαινομένων, έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία όλων των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στην Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου, από: Τον κυκλικό κόμβο Πλατυκάμπου (χ.θ. 08+140) έως τα όρια ν. Λάρισας με την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας (χ.θ. 33+640).

Εξαιρούνται:

  • (α) Τα οχήματα Οδικής Βοήθειας.
  • (β) Τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης.

Κακοκαιρία «Elias»: Ισχυρή καταιγίδα ξέσπασε στα Τρίκαλα – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Η κακοκαιρία «Elias» «χτύπησε» και τα Τρίκαλα, καθώς ισχυρή καταιγίδα ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης, με τη συνοδεία αστραπόβροντων.

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο που κατέγραψε η ιστοσελίδα triklaola.gr μέσα από την πόλη.

Σεισμός 3 Ρίχτερ στο Λαύριο

Σεισμός μεγέθους 3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης στο Λαύριο.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στα 7 χλμ. Νοτιοανατολικά της Αγίας Μαρίνας Λαυρίου, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 11,5 χλμ.

Σεισμός

Κακοκαιρία «Elias»: Κλειστά τα σχολεία στον Παλαμά μέχρι και την Παρασκευή

Η Καρδίτσα δοκιμάζεται έντονα από την κακοκαιρία «Elias» και φυσικά, όπως είναι λογικό η ασφάλεια των πολιτών σε τέτοιες περιπτώσεις είναι το «Α» και το «Ω».

Για αυτό τον λόγο, ο δήμαρχος Παλαμά, κ. Γιώργος Σακελλαρίου αποφάσισε την αναστολή της έναρξης των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έως και την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023.

Κακοκαιρία «Elias»: Πλημμύρισαν δύο υπόγεια του Νοσοκομείου Βόλου

Δραματική είναι η κατάσταση όπως δείχνουν και οι εικόνες που κυκλοφορούν στα social media από το Νοσοκομείο Βόλου, όπου πλημμύρισαν τα δύο υπόγεια, από τη σφοδρή καταιγίδα που «έφερε» στην περιοχή η κακοκαιρία «Elias»

Τα υπόγεια του Νοσοκομείου Βόλου έχουν γεμίσει νερά, την ώρα που εθελοντές προσπαθούν να μεταφέρουν εκεί τους ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα που χρειάζονται οξυγόνο, αλλά τα σπίτια τους είναι για ώρες χωρίς ρεύμα.

Κακοκαιρία Elias – Κορινθία: Μεγάλες ζημιές σε αγροτική παραγωγή και στις υποδομές – ΦΩΤΟ

Μεγάλα προβλήματα φαίνεται να έχουν καταγραφεί στην Στυμφαλία Κορινθίας και συγκεκριμένα στον δήμο Σικυωνίων, έπειτα από το σφοδρό πέρασμα της κακοκαιρίας Elias.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του δήμου Σικυωνίων, αυτοψία στις πληγείσες περιοχές έκανε ο δήμαρχος της περιοχής Σπύρος Σταματόπουλος και οι ζημιές αφορούν σε αγροτική παραγωγή αλλά και σε υποδομές της δημοτικής ενότητας.

 

Οδικά δίκτυα, γέφυρες, δίκτυα άρδευσης και δίκτυα ύδρευσης, τοιχία και άλλες υποδομές, φαίνεται να έχουν δεχθεί σφοδρό χτύπημα απ’ την κακοκαιρία.

Ο δήμος Σικυωνίων, έχει ήδη ζητήσει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ώστε να απελευθερωθούν χρηματοδοτήσεις που θα βοηθήσουν στην αποκατάσταση των ζημιών.

Τα συνεργεία του δήμου θα κάνουν καταγραφή των ζημιών, ώστε να αναζητηθούν πηγές χρηματοδότησης.

Κακοκαιρία Elias: «Έσπασε» ξανά ο Κραυσίδωνας – Πλημμύρισαν σπίτια στον Βόλο – ΒΙΝΤΕΟ

Εφιαλτικές στιγμές αναβιώνουν οι κάτοικοι του Βόλου, καθώς σχεδόν 20 ημέρες μετά το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel το νέο κύμα έρχεται να πλήξει την περιοχή.

Σύμφωνα με το gegonota.news, o χείμαρρος Κραυσίδωνας «έσπασε» στο ύψος της γέφυρας του ΟΣΕ και στο ύψος της συμβολής των οδών Ζάχου με Λόρδου Βύρωνος.

Το τοπικό μέσο αναφέρει πως σπίτια πλημμυρίζουν και οι κάτοικοι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για να σώσουν τις περιουσίες τους, ενώ τα ορμητικά νερά έχουν παρασύρει τα πάντα στο πέρασμά τους προκαλώντας ζημιές σε αυτοκίνητα και ισόγειες κατοικίες.

Κάτοικοι του Βόλου, σε βίντεο που έχουν αναρτήσει μεταφέρουν την δραματική εικόνα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα βίντεο από τον ποταμό Κραυσίδωνα, ο οποίος ξεχείλισε λόγω του εξαιρετικά μεγάλου όγκου νερού που έπεσε σήμερα στην ευρύτερη περιοχή είναι χαρακτηριστικά της κατάστασης.

Χωρίς ρεύμα νοικοκυριά στον Βόλο, την Νέα Ιωνία και το Διμήνι

Διακοπή ρεύματος σε αρκετές περιοχές του Βόλου σημειώθηκε εδώ και λίγη ώρα. Νοικοκυριά στον Βόλο, τη Νέα Ιωνία, το Διμήνι έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, χωρίς να έχει γίνει γνωστό από τον ΔΕΔΔΗΕ που εντοπίζεται η βλάβη και πόσο θα διαρκέσει η αποκατάστασή της.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ