Κακοκαιρία Daniel – Βόλος: Μαρτυρίες κατοίκων στο enikos.gr: «Κοντέψαμε να πνιγούμε – Έχουν πλημμυρίσει μαγαζιά και σπίτια»

Στο έλεος της κακοκαιρίας Daniel βρίσκεται τις τελευταίες ώρες η χώρα με τους κατοίκους σε Μαγνησία, Λάρισα και Σκιάθο να βιώνουν αυτή την ώρα στιγμές αγωνίας. Οι μαρτυρίες στο enikos.gr εγκλωβισμένων κατοίκων συγκλονίζουν.

Κακοκαιρία Daniel – Πήλιο: Χείμαρροι «κατάπιαν» αυτοκίνητα στο κεντρικό πάρκινγκ Μακρινίτσας – ΒΙΝΤΕΟ

Του Δημήτρη Καλογερόγιαννη 

«Εγκλωβίστηκα για ώρες στον σταθμό του Βόλου, περιμένοντας το τρένο για Λάρισα», μας είπε κ. Σταυρούλα Χαρβάτη η οποία μένει στην Λάρισα και εργάζεται στον Βόλο.

Κακοκαιρία Daniel: Επιχείρηση απεγκλωβισμού ηλικιωμένου ζευγαριού στη Μαγνησία

«Από τις 7:30 το πρωί περιμέναμε το τρένο, του οποίου τα δρομολόγια ακυρώθηκαν εξαιτίας των καιρικών φαινομένων. Έτσι στις 10.50 έφθασε λεωφορείο για να μας παραλάβει, ωστόσο, εξαιτίας του όγκου του νερού που είχε συγκεντρωθεί στον σταθμό και στην γύρω περιοχή δεν μπορούσε να μας προσεγγίσει», εξήγησε η ίδια.

Και στην συνέχεια πρόσθεσε: «Βρισκόμασταν 10 άνθρωποι εγκλωβισμένοι στον σταθμό κι έπειτα από ώρες αναμονής και ταλαιπωρίας πήραμε την πρωτοβουλία μαζί με δύο ακόμη άτομα στις 14.00 σαν ύστατη λύση να διασχίσουμε τον δρόμο που είχε μετατραπεί κυριολεκτικά σε ποτάμι.

Κακοκαιρία Daniel – Βόλος: Η στιγμή που ο ποταμός Κραυσίδωνας «καταπίνει» λεωφορείο – ΒΙΝΤΕΟ

Κοντέψαμε να πνιγούμε, τα νερά κινούνταν ορμητικά κατά πάνω μας, ενώ συγκεντρώθηκε τεράστιος όγκος που ξεπερνούσε το μισό μέτρο. Προσπαθήσαμε με κίνδυνο την ζωή μας να φθάσουμε σε σημείο όπου αυτοκίνητα κινούνταν κανονικά προκειμένου να μας μεταφέρουν πίσω στην Λάρισα διερχόμενη οδηγοί», αναφέρει στο enikos.gr η κ. Χαρβάτη.

Τέλος, η ίδια σημειώνει πως η περιπέτειά των πολιτών που εγκλωβίστηκαν στον σταθμό του Βόλου είχε αίσιο τέλος, καθώς αυτοκίνητα σταμάτησαν για να τους μεταφέρουν στην Λάρισα. «Κάναμε εκκλήσεις, δεν έφθασε η πυροσβεστική ενώ ο ΟΣΕ δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας. Όλα έχουν πλημμυρίσει θα έπρεπε να έχουν ληφθεί μέτρα, δεν έχω τρομάξει τόσο στην ζωή μου», καταλήγει η κ. Σταυρούλα Χαρβάτη.

Για την δραματική κατάσταση που επικρατεί αυτή την ώρα στο Βόλο μίλησε στο enikos.gr και η κ. Ελένη Ιατρίδη-Μαρούγα, κάτοικος της περιοχής.

«Έχει ξεκινήσει η τρίτη φάση της κακοκαιρίας, καθώς επέστρεψαν οι καταιγίδες, βρέχει ακατάπαυστα, ενώ υπάρχει τεράστιος όγκος νερού παντού. Έχουν πλημμυρίσει μαγαζιά, σπίτια, ενώ στο νοσοκομείο του Βόλου η κατάσταση είναι τραγική με τα νερά να έχουν φτάσει μέσα στις εγκαταστάσεις του νοσηλευτικού ιδρύματος», τονίζει η κ. Ιατρίδη.

«Οι εικόνες είναι απίστευτες, δεν έχουμε ξαναβιώσει κάτι τέτοιο. Βρίσκομαι στο σπίτι από το πρωί, ενώ στην περιοχή Αγία Παρασκευή οι κάτοικοι παραμένουν εγκλωβισμένοι χωρίς ρεύμα, ίντερνετ με αποτέλεσμα να μην υπάρχει τρόπος επικοινωνίας μαζί τους», συμπληρώνει.

Τέλος, η κ. Ελένη Ιατρίδη-Μαρούγα σημείωσε πως για τους ανθρώπους αυτούς δεν υπάρχει τρόπος να απεγκλωβιστούν καθώς λεωφορεία και αυτοκίνητα δεν μπορούν να προσεγγίσουν την περιοχή. «Έχουν εγκλωβιστεί, δεν υπάρχει τρόπος να γυρίσουν πίσω. Τα λεωφορεία φτάνουν μέχρι το Διμήνι κι έτσι δεν υπάρχει τρόπος να μετακινηθούν όσοι βρίσκονται στην Αγία Παρασκευή», εξηγεί η ίδια.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ