Κακοκαιρία «Daniel»: Συναγερμός για την Κοιλάδα των Τεμπών – Στα 18 μέτρα το ύψος του νερού

Συναγερμός έχει σημάνει για την Κοιλάδα των Τεμπών, όπου υπάρχει μεγάλος όγκος νερού μετά την κακοκαιρία «Daniel» που έχει σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά της. Μάλιστα, η γέφυρα στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, στην Κοιλάδα, η οποία έχει ύψος 18 μέτρων, έχει σκεπαστεί από τα νερά. Στον Πηνειό με την κατασκευή αναχωμάτων επικεντρώνουν οι Αρχές τις προσπάθειές τους, καθώς η στάθμη του ποταμού έχει υπερβεί τα όρια συναγερμού.

Κακοκαιρία Daniel: Άνοιξε η πλατφόρμα των αιτήσεων για τις αποζημιώσεις – Τα δικαιολογητικά που χρειάζονται

Σύμφωνα με την ΕΡΤ1, η στάθμη του Πηνειού έπεσε στα 8 μέτρα, με όριο τα 7 μέτρα, και συνεχίζει να κατεβαίνει, ενώ είχε ξεπεράσει τα 10 μέτρα πριν από δύο μέρες.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι στραγγίζουν τα νερά από τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα και το κέντρο της Λάρισας διαφεύγει τον κίνδυνο ωστόσο, τα νερά μετατοπίζονται προς την Κοιλάδα των Τεμπών και στη συνέχεια στο Δέλτα του Πηνειού, όπου υπάρχει στο σημείο μεγάλος όγκος νερού.

Κακοκαιρία Daniel-Αγαπηδάκη: Σύσταση στους πολίτες να χρησιμοποιούν μόνον εμφιαλωμένο νερό – Τι είπε για τα κρούσματα δυτικού Νείλου

Η καταστροφή στην Θεσσαλία είναι μεγάλη. Η εικόνα παραμένει αποκαρδιωτική. Ολόκληρα χωριά έχουν βυθιστεί στη λάσπη ενώ ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές σε υποδομές, καλλιέργειες και ζωικό κεφάλαιο.

Κακοκαιρία Daniel: Μεταφέρουν με φορτωτές τους κατοίκους μακριά από πλημμυρισμένες περιοχές – Συγκλονιστικές εικόνες στη Γιάννουλη Λάρισας

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και του Στρατού συνεχίζουν τις προσπάθειες απεγκλωβισμού ανθρώπων αλλά και την παροχή βοήθειας (τροφή, νερό και φαρμάκων) σε όσους παρέμειναν στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, συνολικά 4.486 διασώσεις και απομακρύνσεις ατόμων, που μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία, έχουν πραγματοποιηθεί από την περασμένη Τρίτη έως χθες το βράδυ, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ της ΕΡΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ