US Open 2023: Θρίαμβος για τον Νόβακ Τζόκοβιτς – Η αφιέρωση στον Κόμπι Μπράιαντ

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς νίκησε τον Ντανίλ Μεντβέντεφ στον τελικό του US Open την Κυριακή (10 Σεπτεμβρίου) για να ισοφαρίσει το ρεκόρ της Μάργκαρετ Κορτ με 24 τίτλους σινγκλ Grand Slam στην εποχή του Open.

Ο Τζόκοβιτς κέρδισε με 6-3, 7-6 (5), 6-3 για να διεκδικήσει τον τέταρτο τίτλο του στο Flushing Meadows και να πάρει εκδίκηση για την ήττα του από τον Ρώσο στον τελικό του 2021 που του στέρησε το πολυπόθητο ημερολογιακό Grand Slam. Ο 36χρονος Σέρβος αστέρας έχει πλέον διαφορά δύο τίτλων από τον Ράφαελ Ναδάλ με τους 22 τίτλους του Slam ανδρών στο single, ενώ ο Ρότζερ Φέντερερ ακολουθεί με 20.

Όταν ρωτήθηκε στη συνέχεια τι σήμαινε για εκείνον η κατάκτηση 24 τίτλων Slam, ο Τζόκοβιτς ευχαρίστησε τους γονείς του και την οικογένειά του για τις θυσίες τους όλα αυτά τα χρόνια και είπε: “Αυτό είναι το τρόπαιό σας όσο και δικό μου. Αυτή είναι η επιτυχία σας όσο και η δική μου . Σας αγαπώ. Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα ήμουν εδώ μιλώντας για 24 Slams, αλλά τα τελευταία δύο χρόνια συνειδητοποίησα ότι είχα μια ευκαιρία για την ιστορία και γιατί να μην την αρπάξω αν παρουσιαστεί».

Η φωτογραφία με τον Κόμπι Μπράιαντ

Στη συνέχεια, άνοιξε το φερμουάρ του σακακιού του για να αποκαλύψει ένα μπλουζάκι που έφερε μια φωτογραφία του και του αείμνηστου σταρ του μπάσκετ Κόμπι Μπράιαντ -ο οποίος φορούσε περίφημα το νούμερο 24- με το μήνυμα “Mamba Forever”.

Ο Τζόκοβιτς είπε, “Σκέφτηκα να κάνω αυτό το μπλουζάκι αν κέρδιζα το τουρνουά πριν από περίπου επτά ημέρες. Δεν το μοιράστηκα με κανέναν μέχρι και πριν από λίγες ημέρες, όταν ζήτησα από τους ανθρώπους μου να με βοηθήσουν για να φτιάξω αυτές τις φανέλες. Ο Κόμπι ήταν στενός φίλος. Μιλήσαμε πολύ για τη νοοτροπία του νικητή. Όταν πάλευα με έναν τραυματισμό και προσπαθούσα να κάνω την επιστροφή μου στην κορυφή του παιχνιδιού… Ήταν ένας από τους ανθρώπους στους οποίους βασιζόμουν περισσότερο. Ήταν πάντα εκεί για κάθε είδους συμβουλή ή υποστήριξη με φιλικό τρόπο. Αυτό που συνέβη στον ίδιο και την κόρη του με πλήγωσε βαθιά. Το 24 είναι η φανέλα που φορούσε όταν έγινε θρύλος των Λέικερς και του παγκοσμίου μπάσκετ, οπότε ένιωσα ότι θα μπορούσε να είναι ωραίο συμβολικό πράγμα να τον αναγνωρίσω για όλα όσα έχει κάνει».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ