Κακοκαιρία «Daniel»: «Χρειαζόμαστε βοήθεια» – Ιστορίες θλίψης και απόγνωσης των αστέγων της Καρδίτσας

Ιστορίες θλίψης και απόγνωσης στη… σκιά της κακοκαιρίας «Daniel» η οποία χτύπησε ανελέητα Θεσσαλία και Μαγνησία. Πολλοί είναι εκείνοι που έχασαν τα σπίτια τους στα λασπόνερα, καθώς ολόκληρα χωριά «θάφτηκαν» και πλέον αρχίζει ένα νέο δράμα για εκείνους καθώς δεν ξέρουν πού και πώς θα ζήσουν, πού και πώς θα αρχίσουν ξανά τη ζωή τους. Έχασαν όνειρα και ελπίδα με αποτέλεσμα τώρα να βιώνουν την αγωνία και τον φόβο για την επόμενη ημέρα.

Κακοκαιρία «Daniel»: Συναγερμός για την Κοιλάδα των Τεμπών – Στα 18 μέτρα το ύψος του νερού

Με δάκρυα στα μάτια μια ηλικιωμένη γυναίκα, μιλώντας στο Action24, είπε «χρειαζόμαστε βοήθεια, δεν έχουμε πού να μείνουμε».

Άλλη μία γυναίκα από τον Παλαμά που λόγω των πλημμυρών η οικογένειά της ξεσπιτώθηκε, αναρωτιέται για την τύχη τη δική της, του συζύγου και της αδελφής της που είναι άτομο με αναπηρία και δεν μπορεί μόνη της να εξυπηρετηθεί.

Κακοκαιρία «Daniel»: «Να αλλάξει το μοντέλο πολιτικής προστασίας» – Σήμα κινδύνου 5 επιστημόνων για τα ακραία φαινόμενα

«Τώρα τι κάνουμε… Από εδώ και πέρα τι κάνουμε. Στο σπίτι δεν μπορώ να μείνω γιατί είναι πλίνθινο και έχει ανοίξει» είπε χαρακτηριστικά. Οι δύο γυναίκες φιλοξενούνται εδώ και λίγες ημέρες στο κλειστό γυμναστήριο του χωριού. Δίπλα τους στον ίδιο χώρο κοιμούνται σε ντιβάνια και άλλοι κάτοικοι του Παλαμά και γειτονικών χωριών.

Ο κ. Γιαννάκος ακόμα δεν μπορεί να συνέλθει από το σοκ που πέρασε όταν τα νερά «πολιόρκησαν» το σπίτι του στην Ιτέα της Καρδίτσας. Άρπαξε τον πατέρα του από το χέρι και εγκατέλειψαν το χωριό. Επέστρεψαν μαζί όταν έπεσε η στάθμη του νερού και αντίκρισαν συντρίμμια.

Κακοκαιρία Daniel – Αυγενάκης: Οι αποζημιώσεις θα δοθούν κανονικότατα – Έχουμε πλήρη στοιχεία στον ΕΛΓΑ

«Όλα τα πράγματα θέλουν πέταμα. Μόνο οι τοίχοι υπάρχουν. Δεν υπάρχει τίποτα. Πού θα βρούμε τα χρήματα για να ξαναφτιάξουμε το σπίτι» αναρωτιέται ο ίδιος.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ