Κακοκαιρία “Αθηνά” – Εύβοια: Αντικείμενα από σπίτια και εξοπλισμός καταστημάτων κατέληξαν στη θάλασσα

Η κακοκαιρία “Αθηνά” σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της από την πυρόπληκτη Εύβοια, όπου πολλές περιοχές πλημμύρισαν. Οι ισχυρές καταιγίδες κατά τη διάρκεια της νύχτας είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθούν πλημμύρες.

Η μανία του νερού ήταν τέτοια σε κάποιες περιοχές που αντικείμενα από σπίτια, εξοπλισμός καταστημάτων, ακόμη και ένα αυτοκίνητο, κατέληξαν στην παραλία.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από την παραλία της Κοτσικιάς, που δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής από το evima.gr

Τέτοιου είδους καταστροφή δεν έχει υποστεί ξανά η περιοχή δηλώνουν κάτοικοι στο evima.gr λέγοντας χαρακτηριστικά: «Καταστραφήκαμε για ακόμη μία φορά. Οι ζημιές που έχουμε πάθει είναι μεγάλες και θα το παλέψουμε για την επόμενη μέρα. Θέλουμε την πολιτεία να ακουμπήσει επάνω μας. Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις».

Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας: Πολύ μεγάλες οι ζημιές σε υποδομές

«Δυστυχώς μέχρι το βράδυ οι ζημιές ήταν περιορισμένες. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, είχαμε πολύ έντονη βροχόπτωση, που έφερε σε ορισμένα μέρη πολύ σοβαρά προβλήματα», είπε από την πλευρά του στην εκπομπή ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, ο οποίος έκανε λόγο για προβλήματα και στα Βασιλικά.

«Πολύ μεγάλες οι ζημιές σε υποδομές, και δημόσιες και ιδιωτικές. Έχουμε πλημμυρισμένα σπίτια και υπόγεια. Δρόμοι, πλατείες και παιδικές χαρές σε κάποια μέρη πλημμύρησαν», συνέχισε ο Φάνης Σπανός.

Σύμφωνα με το evima.gr, σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση βρίσκονται οι κάτοικοι Αχλαδίου αλλά και Αγίας Άννας, όπου έχουν υπερχειλίσει ποταμοί και ρέματα πλημμυρίζοντας μεγάλες εκτάσεις.

Κακοκαιρία Εύβοια
Δήμαρχος Μαντουδίου για την κακοκαιρία: «Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο»

«Μετά την καταστροφική φωτιά, ήρθε η καταστροφική πλημμύρα. Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο, παραλία Αγίας Άννας, παραλία Αχλαδίου, έχουν καταστραφεί. Τα ποτάμια μπήκαν μέσα στα σπίτια. Η παραλία Αχλαδίου έχει μετατραπεί σε απέραντο ποτάμι. Έχουν κοπεί οι συνδέσεις σε όλα τα χωριά. Η κατάσταση είναι δραματική. Μέσα στο χωριό έχει φύγει ένα βουνό ολόκληρο. Έχουμε εκατοντάδες κλήσεις για άντληση υδάτων από σπίτια», είπε ο δήμαρχος Μαντουδίου μιλώντας στο Open και συνέχισε:

«Προσπαθούμε να δούμε εάν οι άνθρωποι είναι καλά. Είναι τρομερή η κατάσταση, δεν την έχουν ξαναδεί τα μάτια μου τέτοια κατάσταση, ούτε με τη φωτιά είχαμε δει τέτοιο τραγικό γεγονός. Όλη η περιοχή έγινε ένα ποτάμι. Έριξε από τις 12 το βράδυ έως τις 2:30, δεν έχει μείνει τίποτα. Αγία Άννα, Αχλάδι και Κοτσικιά, έχουν προβλήματα. Δεν έχει κανένας κοιμηθεί. Με μηχανήματα έργου βγάζουμε τον κόσμο από τα σπίτια τους».

«Η πυροσβεστική όλη τη νύχτα προσπαθεί να μην έχουμε θύματα, οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες. Ποτάμια που ήταν σχεδόν ρυάκια, έχουν γίνει σχεδόν 10 μέτρα», σημείωσε ο κ. Τσαπουρνιώτης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ