Κακοκαιρία “Αθηνά”: Σάρωσε τα πάντα στην πυρόπληκτη Εύβοια – Εικόνες βιβλικής καταστροφής

Η κακοκαιρία “Αθηνά” σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της από τη βόρεια Εύβοια αφήνοντας πίσω εικόνες βιβλικής καταστροφής. Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά τη διάρκεια της νύχτας και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 10 Οκτωβρίου, είχαν ως αποτέλεσμα οι πυρόπληκτες περιοχές να πλημμυρίσουν.

Σύμφωνα με το evima.gr, σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση βρίσκονται οι κάτοικοι Αχλαδίου αλλά και Αγίας Άννας, όπου έχουν υπερχειλίσει ποταμοί και ρέματα πλημμυρίζοντας μεγάλες εκτάσεις.

Κακοκαιρία Εύβοια

Ο δήμαρχος Μαντουδίου Γιώργος Τσαπουρνιώτης, μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN έκανε λόγο για δραματική κατάσταση, και πολύ σημαντικές καταστροφές στα χωριά Αγία Άννα, Αχλάδι και Κοτσικιά, τα οποία είχαν καεί κατά τις καταστροφικές φωτιές του καλοκαιριού.

Δείτε το βίντεο από το evima.gr

Δήμαρχος Μαντουδίου για την κακοκαιρία: «Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο»

«Μετά την καταστροφική φωτιά, ήρθε η καταστροφική πλημμύρα. Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο, παραλία Αγίας Άννας, παραλία Αχλαδίου, έχουν καταστραφεί. Τα ποτάμια μπήκαν μέσα στα σπίτια. Η παραλία Αχλαδίου έχει μετατραπεί σε απέραντο ποτάμι. Έχουν κοπεί οι συνδέσεις σε όλα τα χωριά. Η κατάσταση είναι δραματική. Μέσα στο χωριό έχει φύγει ένα βουνό ολόκληρο. Έχουμε εκατοντάδες κλήσεις για άντληση υδάτων από σπίτια», είπε ο δήμαρχος Μαντουδίου και συνέχισε:

«Προσπαθούμε να δούμε εάν οι άνθρωποι είναι καλά. Είναι τρομερή η κατάσταση, δεν την έχουν ξαναδεί τα μάτια μου τέτοια κατάσταση, ούτε με τη φωτιά είχαμε δει τέτοιο τραγικό γεγονός. Όλη η περιοχή έγινε ένα ποτάμι. Έριξε από τις 12 το βράδυ έως τις 2:30, δεν έχει μείνει τίποτα. Αγία Άννα, Αχλάδι και Κοτσικιά, έχουν προβλήματα. Δεν έχει κανένας κοιμηθεί. Με μηχανήματα έργου βγάζουμε τον κόσμο από τα σπίτια τους».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ