Νέο κύμα πρόσκαιρης ζέστης αναμένεται τις επόμενες μέρες στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, από την Πέμπτη θα σημειωθεί άνοδος της θερμοκρασίας, ενώ την Παρασκευή το θερμόμετρο προβλέπεται να αγγίξει τους 40 βαθμούς Κελσίου σε κάποιες περιοχές.
Ωστόσο, από το Σάββατο και μετά, θα σημειωθεί και πάλι πτώση της θερμοκρασίας, η οποία θα επιστρέψει στα επίπεδα των 30-34 βαθμών Κελσίου.
Σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη, «σήμερα Τετάρτη προβλέπεται γενικά ηλιοφάνεια, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Πρόσκαιρες τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, στο Αιγαίο έως 5 με 6 και στην ανατολική Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τοπικά 7 μποφόρ, στο Ιόνιο το απόγευμα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 30 με 34 βαθμούς, στα μικρά νησιά του Αιγαίου δεν θα ξεπεράσει τους 29 βαθμούς.
Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι – απόγευμα. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι έως 5 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 32 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα, με πιθανές πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα γύρω ορεινά και βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 30 βαθμούς.
Από την Πέμπτη προβλέπονται δυτικοί νοτιοδυτικοί άνεμοι και άνοδος της θερμοκρασίας, που θα φτάσει τους 37 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά.
Την Παρασκευή προβλέπεται περαιτέρω άνοδος στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας, με τις μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας να φτάνουν τοπικά τους 38 βαθμούς, ενώ στην ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο είναι πιθανό να αγγίξουν τους 40 βαθμούς. Ωστόσο αυτή η ζέστη θα είναι πρόσκαιρη, καθώς θα ακολουθήσει πτώση της θερμοκρασίας ήδη από το Σάββατο και την Κυριακή θα επιστρέψει στα επίπεδα των 30-34 βαθμών».
Η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 18-08-2025
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
- Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, το Ιόνιο και την Κρήτη όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.
- Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στην περιοχή του Καστελόριζου έως 6 μποφόρ.
- Η θερμοκρασία θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 32 με 33 βαθμούς και τοπικά στα ηπειρωτικά έως 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
- Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικούς όμβρους και κυρίως στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού τις βραδινές ώρες.
- Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Έως 33 και τοπικά έως 34 με 35 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
- Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά σποραδικές καταιγίδες.
- Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Έως 34 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
- Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες.
- Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα νότια δυτικοί με την ίδια ένταση.
- Θερμοκρασία: Έως 34 και τοπικά έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στις Σποράδες έως 31 βαθμούς Κελσίου.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
- Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις απογευματινές ώρες στην Κρήτη όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.
- Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Έως 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
- Καιρός: Γενικά αίθριος.
- Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στην περιοχή του Καστελόριζου έως 6 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Έως 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.
ΑΤΤΙΚΗ
- Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα δυτικά.
- Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.
- Θερμοκρασία: Έως 34 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
- Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι αργά το απόγευμα, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες.
- Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και από το βράδυ βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Έως 32 βαθμούς Κελσίου.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 19-08-2025
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
- Πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες από το πρωί στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θεσσαλία και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.
- Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
- Η θερμοκρασία θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 31 με 33 βαθμούς και τοπικά στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τους 34 βαθμούς Κελσίου.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
- Καιρός: Λίγες νεφώσεις που τις πρωινές ώρες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και από το μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές, θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού τις βραδινές ώρες.
- Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 17 έως 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
- Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.
- Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά έως 5 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 19 έως 32 με 33 βαθμούς Κελσίου και τοπικά στα κεντρικά και νότια έως 34 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
- Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία και από το μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές, θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού από αργά το απόγευμα.
- Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 17 έως 32 με 33 και τοπικά στα κεντρικά και νότια έως 34 βαθμούς Κελσίου.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
- Καιρός: Γενικά αίθριος.
- Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
- Καιρός: Γενικά αίθριος.
- Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι 5 με 6 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 20 έως 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.
ΑΤΤΙΚΗ
- Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
- Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
- Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού από αργά το απόγευμα.
- Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι μεταβλητοί ασθενείς.
- Θερμοκρασία: Από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 20-08-2025
- Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα όμβρων
τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στην ανατολική Στερεά, τη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. - Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
- Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 30 με 32 βαθμούς, τοπικά στα κεντρικά ηπειρωτικά τους 33 με 34 και στις Σποράδες και στις Κυκλάδες τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21-08-2025
- Γενικά αίθριος καιρός.
- Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και από το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.
- Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22-08-2025
- Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Μακεδονία
λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με σποραδικές βροχές ή όμβρους κυρίως τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες. - Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.
- Τις βραδiνές ώρες στα δυτικά θα σημειωθούν κατά τόπους ομίχλες.
- Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
- Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 23-08-2025
- Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες. Τις πρωινές ώρες στα δυτικά η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και θα σημειωθούν κατά τόπους ομίχλες.
- Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
- Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.