Ιωάννινα: Προφυλακιστέοι οι πέντε συλληφθέντες οπαδοί για την αιματηρή συμπλοκή στα Σεισμόπληκτα

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν οι πέντε από τους έξι συνολικά συλληφθέντες που κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και άλλα αδικήματα με τη νομοθεσία περί οπαδικής βίας, μετά την αιματηρή συμπλοκή στα Σεισμόπληκτα στα Ιωάννινα.

Ιωάννινα: Προπηλάκισαν τους συλληφθέντες για την οπαδική συμπλοκή

Όπως αναφέρει το epiruspost.gr oι πέντε απολογήθηκαν το πρωί σε Ανακριτή και Εισαγγελέα και με τη σύμφωνη γνώμη των δύο κρίθηκαν προφυλακιστέοι ενώ ο έκτος ζήτησε και έλαβε 24ωρη προθεσμία.

Ο συνήγορος δύο εξ αυτών Αλέξης Κούγιας ευχήθηκε περαστικά στον 30χρονο που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ και συμπλήρωσε ότι η απόφαση για την προσωρινή κράτηση είναι δικαιολογημένη με βάση το υλικό που υπάρχει μέχρι τώρα. Στη συνέχεια ανέφερε ότι από την Αστυνομία έχει γίνει πολύ καλή δουλειά σε προανακριτικό επίπεδο καθώς έχει διαπιστωθεί ποιος από τους κατηγορούμενους είναι αυτός που χτύπησε τον 30χρονο.

Ιωάννινα: 8 συλλήψεις για την άγρια συμπλοκή – Σε κρίσιμη κατάσταση ένας 30χρονος

Τέλος ο κ. Κούγιας εξέφρασε την ευχή να λάβει τέλος η λαίλαπα της οπαδικής βίας η οποία έχει διώξει τον κόσμο από τα γήπεδα.

Τους υπόλοιπους τέσσερις κατηγορούμενους εκπροσωπεί ο δικηγόρος Πειραιά Δημήτρης Νάκος, ο οποίος δήλωσε ότι η απόφαση της προσωρινής κράτησης είναι ορθή, ενώ συμπλήρωσε ότι στην ακροαματική διαδικασία θα αποδειχθούν οι πραγματικές συνθήκες κάτω από τις οποίες έγιναν τα γεγονότα και θα φανεί ότι δεν στήθηκε ενέδρα. Και εκείνος από την πλευρά του, εξέφρασε τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση στον 30χρονο που παραμένει στη ΜΕΘ.

Ιωάννινα: ΒΙΝΤΕΟ – ντοκουμέντο – Η στιγμή άγριας συμπλοκής με 4 τραυματίες

Ο δικηγόρος της οικογένειας του 30χρονου, Δημήτρης Δήμος μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή “Ανοιχτή Επικοινωνία” τη Δευτέρα είχε δηλώσει τόνισε ότι «τα επόμενα 24ωρα θα είναι κρίσιμα. Ο Δημήτρης είναι στην ΜΕΘ και όλοι ευχόμαστε για το καλύτερο».

Αναφερόμενος στην επίθεση ο κ. Δήμος την χαρακτήρισε μαφιόζικη και υπογράμμισε συγκεκριμένα ότι «τρία αυτοκίνητα ακινητοποιούν ένα όχημα και κατεβαίνοντας κάτω χωρίς να υπάρξει καμία πρόκληση από μέρους των άλλων παιδιών, άρχισαν να τους χτυπούν ανηλεώς με τα χέρια και με ρόπαλα. Τα χτυπήματα αυτά ήταν η αιτία για τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στον Δημήτρη»

Και στην συνέχεια ο δικηγόρος ανέφερε ότι «τα τρία αυτοκίνητα τους ακινητοποίησαν σε ένα σημείο που δεν μπορείς να πεις ότι δεν έχει και κίνηση. Αυτό δείχνει τη θρασύτητα της πράξης. Και είναι ένα περιστατικό πρωτόγνωρο για τα δεδομένα των Ιωαννίνων. Πάντα οι φίλαθλοι του ΠΑΣ Γιάννινα ήταν γνωστοί για την αγάπη τους για το ποδόσφαιρο, ποτέ δεν είχαν δημιουργήσει προβλήματα. Δεν μπορώ να γνωρίζω αν υπήρχε κάποιο κίνητρο σε αυτή την επίθεση. Τι κίνητρο είναι όμως αυτό που κάνει κάποιον να θέλει να αφαιρέσει τη ζωή από κάποιον συνάνθρωπό του» και στο τέλος πρόσθεσε «είναι τραγικό το συμβάν αυτό. Ήταν ο Άλκης, σήμερα ο Δημήτρης, αύριο τι;»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ