Ικαρία: Στην Σάμο η ιατροδικαστική εξέταση για τον 11χρονο που πνίγηκε στους Φούρνους

Στη Σάμο μεταφέρθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 11 Αυγούστου, προκειμένου να υποβληθεί σε νεκροψία-νεκροτομή, η σορός του άτυχου 11χρονου γιου του γνωστού ηθοποιού Οδυσσέα Σταμούλη, που ανασύρθηκε νεκρός από τη θάλασσα στο νησί των Φούρνων στην Ικαρία.

Ικαρία: «Δεν υπάρχει πουθενά ναυαγοσώστης, θα χαθούν κι άλλα παιδιά» – Νέες πληροφορίες για την τραγωδία με τον 11χρονο

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 11χρονος φαίνεται ότι στις 2.30 το μεσημέρι της Πέμπτης μπήκε στο νερό όπου ενδέχεται να μπλέχτηκε στο σκοινί της σημαδούρας, η οποία είναι εκεί για να δείχνει ότι απαγορεύεται το κολύμπι στην συγκεκριμένη περιοχή.

Όταν το παιδί δεν επέστρεφε έπειτα από ώρες στο σπίτι, η μητέρα ανησύχησε και άρχισε να το αναζητά. Πήγε στο λιμεναρχείο, είπε ότι δεν ξέρει αν το παιδί έκανε μπάνιο ή αν έχει πάει μαζί με τους φίλους του για ποδόσφαιρο και το αναζητούσε. Αμέσως σήμανε συναγερμός, δύο σκάφη του Λιμενικού έφυγαν από το νησί της Σάμου και πήγαν στους Φούρνους Κορσεών, όπου έγινε έρευνα.

Ικαρία: «Βρήκαμε τον 11χρονο πνιγμένο δίπλα σε σημαδούρα» – Η συγκλονιστική περιγραφή του δημάρχου

Πληροφορίες από στελέχη του λιμεναρχείου ανέφεραν ότι εντόπισαν την σορό του άτυχου 11χρόνου στο νερό , την οποία ανέσυραν, ενώ στην συνέχεια την μετέφεραν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο αγροτικό ιατρείο του νησιού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

 

Ικαρία: Τα δύο σενάρια που εξετάζονται για τον θάνατο του άτυχου 11χρονου που βρέθηκε μπλεγμένος σε δίχτυα

Σε σημαδούρα 50 μέτρα από τη στεριά βρέθηκε νεκρός ο 11χρονος

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο δήμαρχος Φούρνων Κορσεών, Δημήτρης Καρύδης, ο 11χρονος Χρήστος βρέθηκε νεκρός από εθελοντές, σε σημαδούρα 50 μέτρα μακριά από τη στεριά. «Το παιδί το βρήκαμε δίπλα σε μια σημαδούρα, δυστυχώς τον Χρήστο μας τον βρήκαμε πνιγμένο. Το παιδί μάλλον πνίγηκε, το πήρε ο αέρας καθώς είχε θαλασσοταραχή. Η σημαδούρα ήταν 50 μέτρα από την στεριά, αν κινδύνευε θα μπορούσε να φωνάξει. Δυστυχώς κανένας δεν τον πήρε χαμπάρι» είπε, μιλώντας στον Alpha, ο κ. Καρύδης. «Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι. Ήταν ένας παίδαρος, δυστυχώς η μοίρα του ήταν μέχρι εκεί. Οι παραλίες δεν είναι οργανωμένες εδώ για να υπάρχει ναυαγοσώστης. Το παιδί ήταν Φουρνιωτάκι, η μητέρα του είναι ξαδέρφη μου. Το παιδί ήταν εδώ σε διακοπές. Είναι ένα γεγονός που έχει επηρεάσει όλο το νησί» συμπλήρωσε ο δήμαρχος Φούρνων.

 

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Ανακοίνωση για την τραγωδία στους Φούρνους Ικαρίας όπου έχασε τη ζωή του ένας 11χρονος εξέδωσε το Λιμενικό

«Απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Φούρνων από τη μητέρα 11χρονου ημεδαπού αγοριού ότι ο ανήλικος είχε μεταβεί μεσημβρινές ώρες για μπάνιο στην παραλία Πλάκα και έκτοτε αγνοούνταν.

Άμεσα για το σημείο αναχώρησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ από θαλάσσης απέπλευσαν δύο Περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Το παιδί εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του από ιδιώτη με τη συνδρομή στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στην παραλία Πλάκα. Ο 11χρονος ανασύρθηκε από ιδιωτικό σκάφος και μεταφέρθηκε στην ακτή, ενώ διακομίστηκε άμεσα στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Φούρνων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Φούρνων του Λιμεναρχείου Σάμου».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ