Ικαρία: «Βρήκαμε τον 11χρονο πνιγμένο δίπλα σε σημαδούρα» – Η συγκλονιστική περιγραφή του δημάρχου

Η ανείπωτη τραγωδία με τον θάνατο του 11χρονου στους Φούρνους στην Ικαρία, έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία. Αν και αρχικά, είχε ειπωθεί πως ο άτυχος ανήλικος είχε μπλεχτεί σε δίχτυα, ο δήμαρχος Φούρνων Κορσεών αναφέρει πως πρόκειται για ασάφειες και ότι «το παιδί το βρήκαμε δίπλα σε μια σημαδούρα, πνιγμένο».

Ικαρία: Τα δύο σενάρια που εξετάζονται για τον θάνατο του άτυχου 11χρονου που βρέθηκε μπλεγμένος σε δίχτυα

Υπενθυμίζεται πως ο 11χρονος που πνίγηκε, ήταν ο γιος του γνωστού ηθοποιού Οδυσσέα Σταμούλη, και όπως δήλωσε στο enikos.gr ο Δήμαρχος Φούρνων Κορσεών Δημήτρης Καρύδης, περίπου στις 17:30 το απόγευμα της Πέμπτης, τον ειδοποίησε η μητέρα του παιδιού, ότι έχει χαθεί ο Χρήστος από τις 14:00 το μεσημέρι.

«Άμεσα κινητοποιήθηκε το λιμεναρχείο, η αστυνομία προκειμένου το παιδί να βρεθεί. Ωστόσο, οι προσπάθειες δεν οδήγησαν πουθενά και ανησυχήσαμε με αποτέλεσμα κάτοικοι του νησιού να αρχίσουν να ψάχνουν τον Χρήστο. Δυστυχώς γύρω στις 20.00 το βράδυ βρέθηκε το παιδί πνιγμένο έπειτα από 5 ώρες».

Ο κ. Καρύδης, μιλώντας στην εκπομπή «Alpha Τώρα» επισημαίνει πως «είναι ασάφειες αυτό που λένε ότι το παιδί ήταν μπλεγμένο πάνω σε δίχτυα. Εμένα η μητέρα του με ενημέρωση γύρω στις 17:30 ότι ο Χρήστος χάθηκε. Ενημερωθήκαμε όλες οι αρχές, βγήκαμε έξω και ψάχναμε, δυστυχώς δεν το βρήκαμε το παιδί. Αναγκαστήκαμε να πούμε σε μια ομάδα συμπατριωτών να πέσουν στη θάλασσα και να δουν μήπως το παιδί είναι πνιγμένο. Δυστυχώς, το παιδί το βρήκαμε δίπλα σε μια σημαδούρα, πνιγμένο. Το παιδί μάλλον πνίγηκε, πάτωσε, βγήκε πάνω, το πήρε ο αέρας γιατί είχε και θαλασσοταραχή. Αν ήταν μπερδεμένο πάνω στη σημαδούρα, η σημαδούρα είναι 50 μέτρα από την παραλία, μπορούσε να φωνάξει βοήθεια και θα τον άκουγαν οι συντοπίτες που έκαναν μπάνιο. Δυστυχώς κανένας δεν πήρε το παιδί χαμπάρι. Είναι βαριά η σημερινή μέρα για το νησί. Ακύρωσα τα πάντα στο νησί, ότι έχει να κάνει με πολιτιστικές εκδηλώσεις», είπε ο κ. Καρύδης».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ