Ικαρία: Σε σημαδούρα 50 μέτρα από τη στεριά βρέθηκε νεκρός ο 11χρονος γιος του Οδυσσέα Σταμούλη – Τι λένε ο δήμαρχος Φούρνων και ο αγροτικός ιατρός

Ανείπωτη θλίψη από τον θάνατο του 11χρονου γιου του γνωστού ηθοποιού Οδυσσέα Σταμούλη, στους Φούρνους στην Ικαρία. Το παιδί έχασε την ζωή του την ώρα που κολυμπούσε στην θάλασσα.

Ικαρία: «Δεν υπάρχει πουθενά ναυαγοσώστης, θα χαθούν κι άλλα παιδιά» – Νέες πληροφορίες για την τραγωδία με τον 11χρονο

Ο γιος του ηθοποιού, βρισκόταν για διακοπές μαζί με την μητέρα του στους Φούρνους Ικαρίας, από όπου η ίδια κατάγεται. Το παιδί έφυγε το μεσημέρι από το σπίτι για να κάνει μπάνιο στη θάλασσα. Ωστόσο, η ώρα περνούσε και το παιδί δεν επέστρεφε. Η μητέρα του ανησύχησε και ειδοποίησε τις αρχές. Λίγη ώρα αργότερα επιβεβαιώθηκαν οι χειρότεροι φόβοι της για το παιδί. Λίγο μετά τις 20.00, ο 11χρονος ανασύρθηκε από τη θάλασσα χωρίς τις αισθήσεις του.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, οι πληροφορίες ότι το παιδί βρέθηκε μπλεγμένο σε δίχτυα δεν επιβεβαιώνονται, όμως το παιδί βρέθηκε κοντά σε σημείο που υπάρχουν σχοινιά από σημαδούρες.

Τραγωδία στους Φούρνους Ικαρίας: Πνίγηκε 11χρονο αγόρι

«Όταν πήγαμε στο σημείο το παιδί ήταν ήδη νεκρό. Αυτό μπορώ να σας πω. Πήγαμε στο σημείο και το παιδία διαπιστώθηκε ο θάνατός του και μεταφέρθηκε στο ιατρείο μας για να κινηθούν οι διαδικασίες με το Λιμενικό και τον ιατροδικαστή» ανέφερε ο αγροτικός γιατρός των Φούρνων Ικαρίας μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Σε σημαδούρα 50 μέτρα από τη στεριά βρέθηκε νεκρός ο 11χρονος

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο δήμαρχος Φούρνων Κορσεών, Δημήτρης Καρύδης, ο 11χρονος Χρήστος βρέθηκε νεκρός από εθελοντές, σε σημαδούρα 50 μέτρα μακριά από τη στεριά. «Το παιδί το βρήκαμε δίπλα σε μια σημαδούρα, δυστυχώς τον Χρήστο μας τον βρήκαμε πνιγμένο. Το παιδί μάλλον πνίγηκε, το πήρε ο αέρας καθώς είχε θαλασσοταραχή. Η σημαδούρα ήταν 50 μέτρα από την στεριά, αν κινδύνευε θα μπορούσε να φωνάξει. Δυστυχώς κανένας δεν τον πήρε χαμπάρι» είπε, μιλώντας στον Alpha, ο κ. Καρύδης. «Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι. Ήταν ένας παίδαρος, δυστυχώς η μοίρα του ήταν μέχρι εκεί. Οι παραλίες δεν είναι οργανωμένες εδώ για να υπάρχει ναυαγοσώστης. Το παιδί ήταν Φουρνιωτάκι, η μητέρα του είναι ξαδέρφη μου. Το παιδί ήταν εδώ σε διακοπές. Είναι ένα γεγονός που έχει επηρεάσει όλο το νησί» συμπλήρωσε ο δήμαρχος Φούρνων.

 

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Ανακοίνωση για την τραγωδία στους Φούρνους Ικαρίας όπου έχασε τη ζωή του ένας 11χρονος εξέδωσε το Λιμενικό

«Απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Φούρνων από τη μητέρα 11χρονου ημεδαπού αγοριού ότι ο ανήλικος είχε μεταβεί μεσημβρινές ώρες για μπάνιο στην παραλία Πλάκα και έκτοτε αγνοούνταν.

Άμεσα για το σημείο αναχώρησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ από θαλάσσης απέπλευσαν δύο Περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Το παιδί εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του από ιδιώτη με τη συνδρομή στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στην παραλία Πλάκα. Ο 11χρονος ανασύρθηκε από ιδιωτικό σκάφος και μεταφέρθηκε στην ακτή, ενώ διακομίστηκε άμεσα στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Φούρνων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Φούρνων του Λιμεναρχείου Σάμου».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ