Γρεβενά: «Η φωτιά έχει κάψει μεγάλο μέρος του πευκοδάσους» λέει ο δήμαρχος Δεσκάτης – Μάχη με τις φλόγες δίνει η Πυροσβεστική

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη φωτιά στην Δεσκάτη Γρεβενών που καίει πευκοδάσος, με ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής να επιχειρούν αυτή την στιγμή για την κατάσβεσή της.

Φωτιά ΤΩΡΑ στα Γρεβενά

 Του Δημήτρη Καλογερόγιαννη

Ειδικότερα, σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική στο σημείο επιχειρούν 65 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και από αέρος 4 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη.

Για το πύρινο μέτωπο που κατευθύνεται βορειοανατολικά και βρίσκεται στα όρια με τον Νομό Κοζάνης μίλησε στο enikos.gr o Δήμαρχος Δεσκάτης Δημήτρης Κορδίλας, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε ότι η φωτιά έχει κάψει μεγάλο μέρος του δάσους.

«Η περιοχή που καίγεται βρίσκεται ακριβώς πάνω από την κωμόπολη. Ξεκίνησε από τον περιφερειακό δρόμο και βρέθηκε πάρα πολύ κοντά στον οικισμό, όμως, η φορά του ανέμου ήταν διαφορετική κάθε φορά κι έτσι επεκτάθηκε προς την πλευρά του δάσους με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της περιοχής να μην διατρέχουν κανέναν απολύτως κίνδυνο», είπε συγκεκριμένα ο κ. Κορδίλας.

Ακόμη, όπως μας είπε ο δήμαρχος Δεσκάτης «έχει καεί ήδη ένα μεγάλο μέρος του δάσους, καθώς η φωτιά επεκτάθηκε πολύ γρήγορα. Ωστόσο αυτή την στιγμή ευτυχώς έχει περιοριστεί με την άμεση επέμβαση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο».

Τέλος ο κ. Κορδίλας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον κίνδυνο αναζωπυρώσεων τις βραδινές ώρες υπογραμμίζοντας «θα πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή λόγω της νύχτας, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι μπορεί να συμβεί με τις αναζωπυρώσεις».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ