Εξαρθρώθηκε συμμορία διαρρηκτών που «έγδυνε» σπίτια στην Αττική – Η γυναίκα «κλειδί», η λεία και ο τρόπος δράσης

Συμμορία Αλβανών διαρρηκτών, που εδώ και έναν χρόνο «έγδυνε» σπίτια στην Αττική και η λεία της εκτιμάται πως ξεπερνά τις 230.000 ευρώ, εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής.

Κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (4/5) συνελήφθησαν έξι άτομα, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται ακόμη τρία μέλη της συμμορίας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για, κατά περίπτωση, εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών που η συνολική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ, κατ’ επάγγελμα, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, βία κατά υπαλλήλων, καθώς και για παράβαση των νομοθεσιών για τα όπλα και τα ναρκωτικά.

Πώς δρούσαν τα μέλη της συμμορίας

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι διαρρήκτες είχαν κάνει τουλάχιστον 19 κλοπές και μία απόπειρα, από τον Μάιο του 2022 όταν και ξεκίνησε η δράση τους. Την ημέρα πριν «χτυπήσουν» τα σπίτια που είχαν βάλει στο στόχαστρό τους, κατόπτευαν τους στόχους τους κινούμενοι πεζοί γύρω απ’ αυτούς, ώστε να καταρτίσουν σχέδιο δράσης και να εξασφαλίσουν την έγκαιρη διαφυγή τους.

Το απόγευμα ή το βράδυ επέστρεφαν, αυτή τη φορά με αυτοκίνητο που ήταν συνήθως ενοικιαζόμενο, και προχωρούσαν σε διάρρηξη παραβιάζοντας τα παράθυρα ή τις μπαλκονόπορτες των οικιών. Οι δράστες ήταν τόσο αποφασισμένοι και αδίστακτοι, που δεν εγκατέλειπαν τις προσπάθειές τους ακόμα και εάν χτυπούσε ο συναγερμός. Μάλιστα, εάν η λεία που αποκόμιζαν από ένα σπίτι ήταν σημαντική, το «χτυπούσαν» ξανά.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. ρόλο «κλειδί» στη λειτουργία της συμμορίας είχε μια γυναίκα, η οποία εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι δεν ήταν σεσημασμένη διοχέτευε τα κλοπιμαία σε ενεχυροδανειστήρια, ώστε να εισπράττει τα χρήματα και στη συνέχεια να τα μοιράζει στα υπόλοιπα μέλη.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: Πιστόλι με γεμιστήρα και 6 φυσίγγια, αλεξίσφαιρο γιλέκο, 40 ρολόγια γνωστών μαρκών, 28 ζευγάρια σκουλαρίκια, 39 δαχτυλίδια, 9 βραχιόλια, 36 κολιέ, μενταγιόν και χρυσές αλυσίδες, 3 τσάντες επώνυμων οίκων, 6.795 ευρώ, 20 κινητά τηλέφωνα, 3 μαχαίρια, 0,7 γραμμάρια ακατέργαστη κάνναβη, 2 αυτοκίνητα και 1 μοτοσικλέτα.

Οι συλληφθέντες, που έχουν απασχολήσει ξανά την ΕΛΑΣ για διάφορα αδικήματα, πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ